Last news in Fakti

28 Май, 2018 13:55 1 499 5

Израел строи стена срещу морски атаки от Газа

  • израел-
  • ивица газа-
  • хамас-
  • авигдор либерман

Опасността от проникване на палестински екстремисти остава постоянен повод за притеснение

Израел строи стена срещу морски атаки от Газа - 1

Израел започна да строи бариера в морето, за да попречи на палестински екстремисти от ивицата Газа да проникнат на негова територия по вода, предаде АР.

Очаква се бариерата, представляваща укрепена дига с бодлива тел на север от Газа, да бъде построена до края на годината. Освен това еврейската държава строи подземна преграда, която да попречи на прокопаването на тунели от блокирания крайбрежен палестински анклав до Израел.

Опасността от проникване на палестински екстремисти остава постоянен повод за притеснение сред живеещите близо до ивицата.

Израел строи стена срещу морски атаки от Газа

"Това е единствената подобна бариера в света, която ще предотврати възможността за инфилтриране в Израел по море", заяви министърът на отбраната Авигдор Либерман. Той подчерта, че това ще разстрои плановете на ислямисткото движение "Хамас", което управлява ивицата и е инвестирало големи суми в разработване на тази стратегическа способност.

Решението за създаване на бариерата е било взето след като четирима бойци на "Хамас" проникнаха в Израел по море по време на войната през 2014 г., съобщава министерството на отбраната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддфф

    11 5 Отговор
    Направо да си построят един огромен бункер за цялата държава и да си живеят в него. Хем сигурно, хем няма да пречат на останалия свят...

    Коментиран от #5

  • 2 Иванов

    6 1 Отговор
    Може да ползват Валери за консултант, а Динко да им покаже как се връзват със свински опашки.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БУММ

    2 4 Отговор
    Болни мозъци , каквото си посял това ще жънеш.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.