Last news in Fakti

28 Май, 2018 15:36 1 106 0

Карло Котарели ще спасява Италия от кризата

  • италия-
  • криза-
  • карло котарели-
  • серджо матарела

Президентът Матарела възложи на бившия служител на МВФ да състави правителство

Италианският президент Серджо Матарела назначи бившия служител на Международния валутен фонд Карло Котарели за временен премиер със задачата да се опита да състави ново правителство и да сложи край на политическата и конституционна криза в Италия, предаде Reuters.

В Италия, която е третата по големина икономика в еврозоната, се правят опити да се състави ново правителство след изборите през март.

В края на миналата седмица извънсистемните сили се отказаха да сформират управляваща коалиция след противопоставяне с президента заради избора им за министър на икономиката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: