29 Май, 2018 12:30 1 540 7

САЩ и Япония искат разоръжаването на КНДР

  • сащ-
  • северна корея-
  • япония

Съгласие между Доналд Тръмп и Шиндзо Абе

САЩ и Япония искат разоръжаването на КНДР - 1
Снимка: БТА/AP

Лидерите на САЩ и Япония се обединиха около нуждата от спирането на производството на ядрени оръжия в Северна Корея, съобщи Fox News.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и японският премиер Шинзо Абе вече договориха разговори точно преди срещата на Тръмп с Ким Чен-ун. Президентът на САЩ ще се срещне със севернокорейския лидер на 12-ти юни в Сингапур.

Американски екип вече започна разговори за доуточняване на подробностите около срещата.

Сред японските власти има притеснения около последните събития. В страната смятат, че тонът към КНДР е необосновано омекотен.

Абе и Тръмп вече са провели телефонен разговор. Това стана след последната среща между севернокорейски и американски служители.

Тръмп ще има среща и с южнокорейския президент Мун Дже – ин. Очакват се серия от разговори преди срещата с Ким.

Вече стана ясно, че бившият шеф на разузнаването на Северна Корея Ким Йонг Чол ще пристигне в САЩ. Той ще разговаря с американски представители за преговорите. Това стана ясно след негова визита в Кита. Той е считан за един от най-приближените до севернокорейския лидер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бррр

    8 3 Отговор
    И аз искам много работи,но уви!Искам Тръмп да последва съдбата на Кадафи и Саддам Хюсеин и да бъде разтерзан и изнасилен за злодеянията,които причини на света!Искам злодеите САЩ да изчезнат от лицето на земята и света най-сетне да живее в мир,а не в безкрайни кървави и ужасяващи войни!И ако има Господ,това ще стане!

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Путин

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "El comandante":

    Я тожеее
  • 5 Бесен Язовец

    3 1 Отговор
    А питали ли са Ким Чен Ун? Сметки без кръчмар!
  • 6 Sms System

    1 0 Отговор
    Интересно защо искащите да не се разоръжат.Цялата планета трябва да остане без ядрено оръжие и парите да отиват за завладяване на космоса ,лечение на всички болести и безсмъртие.Трябва гробищата да останат само спомен в миналото.Космосът е огромен и има място за всички.Земята със статут на планета градина.
  • 7 Syka blyat

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бррр":

    То и аз искам САЩ да изчезнат и да се въдвори хубав и истински руски мир, в който дядо Путин да управлява света и всички да се прекланяме на двойните освободители