30 Май, 2018 10:50 4 853 9

САЩ с удар по Китай

  • сащ-
  • визи-
  • китай

Съкращават продължителността на визите за китайски граждани

Правителството на САЩ планира да съкрати продължителността на визите, издадени на някои китайски граждани, съобщи „Ройтерс“.

Действията се обясняват със защита на интелектуалната собственост. Новите правила ще влязат в сила от 11-ти юни. Те ще са свързани с някои китайски кандидати за визи.

По този начин американските власти гарантират, че тяхната интелектуална собственост няма да се прехвърли на конкурентни фирми. Според съобщение на длъжностни лица, се обмислят ограничения за визите на студенти по наука и технологии от някои страни.

Процедурата по издаване на визи не се е променила, но консулските служители могат да съкратят валидността на визите за някои китайски кандидати при отделни случаи.

Според някои медии китайските студенти ще бъдат ограничени до едногодишни визи. Става въпрос за студенти, изучаващи авиация, роботика и високотехнологично производство. Това са области, които приоритет за производствения сектор на Китай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям прос

    11 0 Отговор
    Нали си плащат за това, бе тъпни?
  • 2 Kcaniba

    14 2 Отговор
    империята на злото фащ си го търси!!!
    фалиралата кочина за да не се разпадне дифиренцира трилиардният си финансов дифицит, за това единственият им шанс са икономическите войни , срещу Китай, Русия и ЕС!!
    Ако те постигнат резултат с това, ще имат или гражданска война , активна такава, защото в момента са в хибридна гражданска война.
    Крайният вариант е Трета Световна!!!
    Предполагам , че целиат процес на разпадането на фалиралата кочина фащ , ще е от 20 до 50 години.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Расулюлах

    3 1 Отговор
    Познатите на земляните физични закони са със отворен код и могат да бъдат манипулирани и променяни от извънземни по непонятни за нас методи но физичните закони и зависимости във вселената не са едни и същи независимо какво твърдят физиците
  • 5 русия е джудже

    2 8 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Спри малко с тея препарати за вани ,че си станал крайно неадекватен ,русофилска подлого.Гледай си там бедната руска кочина дето има повече общо с Руанда и Уганда от колкото с развития свят и не се занимавай с най-богата,влиятелна и развита държава - САЩ !

    Коментиран от #7

  • 6 Расулюлах

    0 0 Отговор
    Саш имат преднина щото са крали от извънземните технологиите и с тях са поробили света
  • 7 Ник

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "русия е джудже":

    Колко трябва да си малоумен за да кажеш на държавата с най голям дълг , че е най богатата. Като ти харесва хващай самолета и заминавай , от мен ще имаш подарък принтерна хартия да си нарисуваш малко долари . САЩ е също така и единствената държава с пари не обезпечени със НИЩО така , че рисувай $ и пазарувай
  • 8 Путин

    1 0 Отговор
    Китай ако си поиска дълга от Кочината ФАЩ
  • 9 фак..ти

    1 0 Отговор
    Америка трябва да разбере,че комуниста е изградена бедна личност със завистлив характер,а зависта поражда омраза,омразата насилие,насилието смърт.Комунистите богатсвото не ги променя,подадената ръка от Америка се хапе,благородство в тях няма И за това няма да видите дарения от създадените комунистически олигарси.Парите им отиват за охолства,въоръжаване и шпионаж,война директна не водят,а чрез тероризъм.Америка трябва да им си върне ватенките да си орат нивите на село да ядат само ориз като Северна Корея.Комунистите са синоним на всичко лошо!!!!А най-лошото е ,че ние живеем в такава държава!
    А за предаването комиците” има една фраза
    Да пукнеш даноо и в България да се родиш даноооо!!!