Last news in Fakti

30 Май, 2018 16:30 1 569 7

Австрия против свободното движение на хора

  • австрия-
  • ес-
  • свободно движение-
  • щрахе

Австрия предлага да се извършат промени в ЕС

Австрия против свободното движение на хора - 1
Снимка: Shutterstock

Австрийският вицеканцлер призова Европейския съюз да обсъди реформи, насочени срещу свободното движение на хора в рамките на блока, предаде „Скай нюз“.

Хайнц-Кристиан Щрахе иска да се сложи край на възможността граждани на ЕС да живеят и работят в друга страна от общността. Това е един от основните принципи на съюза. Според Австрия обаче това има много негативи.

По думите на австрийския вицеканцлер, който е от евроскептичната Партия на свободата, решението на ЕС да позволи свободно движение на хора не е „умно“.

Свободата на движение е гарантирана на всеки гражданин на Европейския съюз към този момент. Щрахе припомни, че гражданите на страни от Източна Европа са се преместили на запад, откакто страните им станаха част от общността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Им Гегентайл

    7 4 Отговор
    Прави са австрийците. И ЕС, подобно на СССР, се е запътил към разпад. След 20-тина години тънките политически въжета, които държат ЕС на магия, ще се скъсат, тъй като липсват здравите ЕДИННИ и ОБЩНОСТНИ икономически устои. ЕС ще се компрометира като историческа доктрина и ще докаже своята несъстоятелност. Мразя да съм прав, но това е ходът на историята....

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Зийг Нидер

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Им Гегентайл":

    Така е, управлението на ЕС всъщност не е управление, а е стремеж към управление. Нищо не е общо - нито ресурсите, нито езика,нито традициите, нито.. нито.... Няма общи идеали, няма общи цели. Има подлагане на големите корпорации, а оттам - и на САЩ. Това, което ЕС-политиците наричат "европейски ценности" е пълна измишльотина за народи, които допреди няма и век са били смъртни врагове.... Утопия и пак утопия е ЕС...
  • 3 Пътникопоток

    5 2 Отговор
    Вече има предложения за ограничаване на свободното движение на трудовите ресурси между страните. Тогава най-големият "коз" на простолюдието ще отпадне и ще обезсмисли всичко останало. Да живее Европа на нациите!

    Коментиран от #5

  • 4 хари потър

    8 4 Отговор
    А концлагери не иска ли да направи, както предшественика му, срам за хората , които са му гласували доверие на тоя сив мишок.
  • 5 Иванов

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Пътникопоток":

    По- скоро нещата вървят към нацистка Европа. Нали Адолф Шикългрубер е австриец.
  • 6 Да да

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Им Гегентайл":

    Не се мрази! Не си прав. СССР и комунистическия СИВ чакаха да се разпадне НАТО! Сега чакат ЕС ! От много чакане Вова порастна,остаря,оглупя и все не му се сбъдва тая мечта :дддддд

    Коментиран от #7

  • 7 Голям прос

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Да да":

    Орташката работа и кучетата не я ядат, европейците не го ли знаят? Уж равнопоставеност, пък Европа на две скорости. Ние и без това си бяхме на задна
Новини по държави: