30 Май, 2018 20:20 5 105 100

"Турски поток" и през България

  • турски поток-
  • южен поток-
  • енергетика-
  • владимир путин-
  • бойко борисов

Отклонение от 150 километра ще ни "върже" за тръбата

"Турски поток" и през България - 1
Снимка: БТА/АР

Българският премиер Бойко Борисов и руският президент Владимир Путин се разбраха България да бъде включена в тръбата на "Турски поток". Това значи, че проектът ще мине през българска територия, но това е възможно само с допълнително отклонение.

"Потвърдих пред премиера, че сме готови за реализация на този проект по такъв маршрут", заяви Путин след срещата между него и Борисов, допълвайки че е обсъдил въпроса вчера по телефона с турския президент Реджеп Ердоган и самият той не е възразил да има отклонение на тръбата за българската страна.

Борисов пък благодари на Путин, че не е злопаметен заради провала на проекта "Южен поток" - "благодаря на колегата, че не е злопаметен".

Премиерът уточни, че на този етап няма друг начин за директна тръба от Русия към България по дъното на Черно море. Газът ще е за газовия ни хъб "Балкан" край Варна. Отклонението ще бъде още 140 км по турска територия и още 10 км на наша територия, за да се вържем за "Турски поток". Обемът на доставките още не е ясен, допълнително ще се доуточнява.

"Относно това дали ще има втора точка на вход на газ през "Турски поток" за България - това, което говорихме и в което президентът Путин ни увери, е, че е разговарял вчера с турския президент и нямат нищо против тази точка на контакт да влезе в България. От името на българите изказвам благодарности, че отново се връщаме към газоразпределителната роля, която имахме на Балканите.", каза още Борисов.

Руската страна проявява интерес и желание да се включи в проекта АЕЦ "Белене", стана ясно още след срещата между Путин и Борисов.

Владимир Путин изтъкна, че имаме много добър опит в енергийното сътрудничество, в това число и в сферата на ядрената енергетика. Борисов добави, че България е готова да развива АЕЦ "Белене" на пазарен принцип.

България и Русия ще подпишат и специално споразумение за опазване на гробовете на руски войници, загинали на територията на нашата страна, съобщи руският президент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ристе

    12 70 Отговор
    То такива гробове няма, няколко се напили със спирт и умряли от алкохолно отравяне.

    Коментиран от #35

  • 2 Това е фейк нюз

    9 26 Отговор
    това е възможно само с допълнително отклонение.
    Верно ли???
    А стига бе.
    Ама верно ли си вярвате като пишете.

    Коментиран от #7

  • 3 Политолига

    39 7 Отговор
    Това че му напълниха торбичката с корички не означава че ще търпиме граежа на ГЕРБ!
  • 4 ХАСАН

    67 16 Отговор
    Сега ще дойде един американски сенатор или от Брюксел ще привикат Бойко и всичко в коша!

    Коментиран от #12

  • 5 патриотъ

    52 4 Отговор
    А дано,ама надали!Боко пак ще сътвори някоя велика глупост и пак ще провали всичко,пък и вече американски представител пътува към нас,та може и да го сритат набързо,както досега!

    Коментиран от #25

  • 6 падналия ангел

    55 6 Отговор
    Много сме жалки!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ivan4o

    23 9 Отговор
    Ердо паша дал разрешение да минава през Б-я тръбата. Е добре сме значи

    Коментиран от #11

  • 9 Иванов

    33 5 Отговор
    Турците и Руснаците ни дадоха малко от кокала и на нас.. да намажем косама.
  • 10 SAAB

    16 4 Отговор
    Като му знам кривите магистрали....надявам се да не го оставят тоя да опъва 150 км тръба .......освен това ще се повдига на пръсти още един два мандата....:)
  • 11 дали си

    30 6 Отговор

    До коментар #8 от "ivan4o":

    вярваш , че от ердо нещо зависи ? путин просто го е иформирал за решението си и толкова . те само туристите им спряха за един сезон и едро го удари на молби а да не говорим за по-сериозни постъпки от путин . дано боко усети , че ес започва да се отвръзва от америка и да задържи добрите отношения с руснаците НО като защитава Българскитъе интереси

    Коментиран от #19

  • 12 СссереМ

    6 30 Отговор

    До коментар #4 от "ХАСАН":

    А дано,с тия пияндурници нищо общо не искаме.
  • 13 Иванов

    6 16 Отговор
    Турчаците и москалите може и да са дали нещо, но колега ме светна, че от DEA вече са тръгнали насам. Знаете ли какви грозни черни хеликоптери карат? По бързи са и от беемвееее!!!

    Коментиран от #14

  • 14 Hhhhhhhh

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Иванов":

    Да платят тръбата 150 км
  • 15 Доктор Охболи

    12 5 Отговор
    Когато построи магистралата Одеса - Варна, тогава ще има и отклонение към България и гЪзов хъб.
  • 16 арджентата

    29 9 Отговор
    Браво! Поздравления! Най-после Президентът Радев И Министър-председателят Борисов работят за по-доброто бъдеще на България и на българския народ! Благородството на Президентът Путин е затрогващо! Обнадеждена съм !
  • 17 Варна

    33 5 Отговор
    Няма Турски поток през България, има това, което имаше по проект тръба към нас като консуматор, а онези 150-на милиона, които получавахме като транзит .... - Търсете ги от селянина от Банкя
  • 18 Osman

    15 27 Отговор
    Путин не може да дава такива обещания. Тръбата е на турска територия. Ако Ердоган пожелае само тогава ще дадем на българия отклонение . С тази политика която правителството провежда спрямо турското малцинство едва ли ще има тръба за Бг.

    Коментиран от #21, #23, #33, #37, #44

  • 19 ivan4o

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "дали си":

    Виж как го нарича, ортака ми! Ти си напраи сметка! Пхаахахахахахах да пиша ли още
  • 20 юрист

    10 20 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Газът ще е за газовия ни хъб "Балкан" край Варна.....“ Малиии, руските тролове се наакаха сега:D ГАЗИВ ХЪБ БАЛКАН ЩЕ ИМА, В НЕГО ЩЕ ИМА И РУСКИ ГАЗ, НО И БЪЛГАРСКИ СПОТ ПАЗАР ЗА РЕАЛНО ТЪРГУВАНЕ НА КОЛИЧЕСТВА РУСКИ, АЗЕРСКИ, АМЕРИКАНСКИ, КИРГИЗСТАНСКИ И ПРИРОДЕН ГАЗ НА ДРУГИ 2 ДЪРЖАВИ! И ВИЕ, СМЕШНИЦИ, НЕ МОЖЕТЕ ДА ПРОМЕНИТЕ ТОВА! А ТАКСИТЕ ОТ ТЪРГОВИЯТА НА ГАЗОВИЯ СПОТ ПАЗАР В ХЪБА, ЩЕ СА ЗА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ, като се очаква те да са до 3 ПЪТИ по-високи от транзитните такси за руският газ, преминаващ през нашите газопроводи за Западна Европа. Такъв ви го сложи България, че ви остава единствено да избере смъртта за вашата родина путлерова русия:)

    Коментиран от #22, #24, #30

  • 21 ivan4o

    7 5 Отговор

    До коментар #18 от "Osman":

    Осман Ага не ги тормози много сеа!
  • 22 ivan4o

    13 8 Отговор

    До коментар #20 от "юрист":

    За газа който идва от Азарбайджан командва Ердо, а Путин му е ортак на Ердо,! ти си напраи сметка сеа !

    Коментиран от #26

  • 23 юрист

    9 11 Отговор

    До коментар #18 от "Osman":

    “...Публикувано във факти.бг: С тази политика която правителството провежда спрямо турското малцинство едва ли ще има тръба за Бг....“ Така ли? Ми тогава да се срине баня башъ или просто да се обяви САМО за архитектурен паметник на бг. държава, но не и за действащ храм, че тогава НАИСТИНА да разберете какво значи недобро отношение към турското малцинство, а? Имам и друго предложение- да се сложи тротила на ВСИЧКИ джамии в България, а онези, които са сгради- архитектурни паметници, да останат само като архитектурни паметници, а да не са действащи храмове.

    Коментиран от #28, #29, #62

  • 24 Hhhhhhh

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "юрист":

    Пиани да пишат като отрезнеят.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 юрист

    8 11 Отговор

    До коментар #22 от "ivan4o":

    “...Публикувано във факти.бг: За газа който идва от Азарбайджан командва Ердо“ НЕ КОМАНДВА, защото България има ДОГОВОР ЗА ДОСТАВКА НА АЗЕРСКИ ПРИРОДЕН ГАЗ. Ако ваш ердухан много мрънка И НЕ ИСКА да доставя азерски газ, много бързо ще му се врътне кранчето на турската лира чрез намаляване на износа на турски стоки в ЕС- защото ес е най- големият пазар за турските стоки:)

    Коментиран от #32

  • 27 SAAB

    30 1 Отговор
    Надявам се пожарникаря да е разбрал вече , когато е буден е добре за държавата !
    1. Не изгони руски дипломати
    2. пусна мухата АЕЦ - 2
    3. разграничи се от оная плюнка плевнЮ

    И получи шанс да оближе вимето ....:) Щото от Брюксел все под вол го слагат !
  • 28 ivan4o

    10 5 Отговор

    До коментар #23 от "юрист":

    Ти кво взривяваш бре, пиратки ли?ххахахаахахахах
  • 29 А БЕ

    10 8 Отговор

    До коментар #23 от "юрист":

    Много партизани в тази страна , аман от саботьори !

    Коментиран от #34

  • 30 Бай хой

    22 3 Отговор

    До коментар #20 от "юрист":

    Пак си май пренебрегната.

    Не ти ли е грустно че просим да ни отпуснат късче от тортата която самите наши продажници ритнаха. А можеше цялата да е в нас и ние да пускаме отклонения за турция и гърция. Но докато нищожества като самбиста и тиквата заемат държавни постове това е невъзможно. Герберастията похарчи милиарди за хъб който ще се захранва само за нас. Ние ще го изплащаме. А можеше от него да се разпределят и теанзитират колучества ьа съседите и ние да пилучаваме такси. Сега ще плащаме на тиквата простотиите.
  • 31 българина

    14 3 Отговор
    бб пак се опитва са изкара осраното като пребоядисване! следващите 500 г турция ще ни продава газ и ток благодарение на ГРАЖДАНИТЕ ЗА ЕНИЧАРСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, такова постижение да станем енергийно зависими от турция е достойно за нов народен съд, скоро скоро скоро..... на всички предатели да им умрът децата в ръцете им, примери има и ще стават драстично повече
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ВМОРО

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Osman":

    От какво сте недоволни?
  • 34 юрист

    5 10 Отговор

    До коментар #29 от "А БЕ":

    Чакай- имам и други предложения- всички физически лица, които са с турски/ арабски фамилии и са магистрати или упражняват друга юридическа професия, или са лекари , архитекти и преподаватели по турски език, да бъдат изхвърлени от съсловните организации- Нот. камара, ВСС, ВАдв.С и т.н.:) Аз мога и да мисля- за разлика от лицата от някои малцинства в България....
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ВМОРО

    13 9 Отговор

    До коментар #18 от "Osman":

    След като сте малцинство, ще си знаете мястото на малцинство. Преядохте с власт.
    Всяка жаба да си знае гьола. Усещай се.
  • 38 ВМОРО

    8 9 Отговор

    До коментар #35 от "куку руку ку":

    Кафявата чума ни донесе национално единение, еничарин! Беломорска Тракия, Вардарска Македония, Покрайнините. Аман от неблагодарници!
    Червените гниди ни донесоха бедност, разединение, манипулации и дългове.

    Коментиран от #45, #87

  • 39 Евровятър

    16 2 Отговор
    Значи Северен поток по море Може... А през България по море, Южен.... не може... Но по суша от... режепия.... Може ..... нещо ЕК не я разбирам... Това е КОРУПЦИЯ В ЕС

    Коментиран от #43

  • 40 Гюрза

    12 5 Отговор
    Браво на Боянския Майстор,само за 15 часа договори с Путин 150 км разклонение от Тур.поток до хъб,,Балкан,,даже успя да види и Бъфи..сега остава Белене,площадка и оборудване имаме..трябват още 3 млрд.$..Росатом ако я строи ще има,,гвоздь в ноге,,за Е.С.а за краварите остават,,мариците,,

    Коментиран от #41

  • 41 юрист

    10 15 Отговор

    До коментар #40 от "Гюрза":

    Алооо- БЪЛГАРИЯ НЕ Е ПИТКА, че турция и русия да си я делите! Иначе
    ще ни писне, ще извикаме горския и турците и руснаците ще си ходите всеки кой от къде е!
  • 42 onq s konq

    7 12 Отговор
    Някакъв анализатор беше написал наскоро,че "Борисов се научи да излиза сух от водата".Затова и като се върне от Русия,очаквам от него да влезе в Парламента,да изгледа победоносно вражеските партии и да заяви от трибуната:"МОГА ДА ПРЕЦАКАМ ЮЖЕН ПОТОК АКО ИСКАМ,МОГА И ДА ГО ВЪЗСТАНОВЯ ОТНОВО КАКТО И НАПРАВИХ.НЯКОЙ ДА СЕ Е СЪМНЯВАЛ В СПОСОБНОСТИТЕ МИ?"
  • 43 Киро

    15 1 Отговор

    До коментар #39 от "Евровятър":

    Борисов пък благодари на Путин, че не е злопаметен заради провала на проекта "Южен поток" - "благодаря на колегата, че не е злопаметен".
    А помниш ли как "безплатните" драскачи-путиномразци ни убеждаваха в безцеремонното прекратяване на проекта от Путлер? Жалка грантаджииска сган.
  • 44 ВМОРО

    9 4 Отговор

    До коментар #18 от "Osman":

    Читак миризлив, България се пише с главна буква!
    Докога ще търпите това неуважение към Родината, господа админи?

    Коментиран от #49, #85

  • 45 куку руку ку

    8 6 Отговор

    До коментар #38 от "ВМОРО":

    Как само се показвате нео нацистите. Сигурно си бил и на луков марш?
  • 46 ВМОРО

    10 3 Отговор
    Пропуснах.
    Ти сигурно си бил на София Прайд заедно със Станишев, Меликов и Вигенин?
  • 47 Ух ты

    11 1 Отговор
    "благодаря на колегата, че не е злопаметен"
    Поцелуй в засос, така да се каже....
    Абе смех, смех, смех, такава излагация само ние можем да правим.
  • 48 СссереМ

    3 11 Отговор
    Американския втечнен газ е най-евтината алтернатива,по тоя начин русия ще увисне още повече.
  • 49 Иванов

    2 1 Отговор

    До коментар #44 от "ВМОРО":

    Ка нема да тръпат, като они го и пишат?))))
  • 50 Гост

    6 3 Отговор
    Ха, Боко за пореден път се прави на "велик", уж от него зависи нещо . Цялата стратегия за България се пише в американското посолство и той само казва "амиии... съгласен съм". Такова национално предателство Българската история не познава
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 българина

    3 6 Отговор
    чувствате ли братя българи как времето на фесовете си пробива път отново за още 500г чрез турски поток? видими резултати гарантирани от герб

    Коментиран от #60

  • 53 Киро

    3 0 Отговор
    Гнусната ДЪЛГОНОСА грантаджииска сган продължава със шикалкавенето!!!

    Коментиран от #55

  • 54 перо

    4 2 Отговор
    Който не защитава интересите на държавните когато трябва, ще се моли. Само че условията вече са други. Като за тъпаци. До онзи ден ни мразеха на Запад, а от днес и на Изток. А честито.
  • 55 гост

    2 8 Отговор

    До коментар #53 от "Киро":

    За всички рускон...ени , "радостна" новина от вчера , но с продължение !!
    „Нафтогаз Украйна“ е пристъпил към изискване на 2,56 млрд. долара от руската компания „Газпром“ чрез ценните книжа на Nord Stream AG и Nord Stream 2 AG в Швейцария. Това, според руските агенции е съобщил във Facebook главният търговски директор на „Нафтогаз“ Юрий Витренко.
    „Ние започнахме запор на активи на „Газпром“ - с акции на Северен поток 1 е 2 в Швейцария. Има повод Европа още веднъж да се замисли доколко надеждни са тези заобикалящи газопроводи, след като акциите на компаниите оператори са запорирани, поради нежеланието на собственика на тези акции да играе по цивилизованите правила и да изпълнява решенията на международния арбитраж“ , е написал Витренко в социалната мрежа.
    http://3e-news.net/свят/нафтогаз-е-изискал-2-56-млрд-долара-от-газпром_61335

    Коментиран от #58, #59

  • 56 гнида

    5 0 Отговор
    Не "през" определено КЪМ България , но от Турция ! Аз не го приемам за успех !
  • 57 vialba

    5 2 Отговор
    При готов проект,сега ще се молим за трабичка!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Киро

    3 0 Отговор

    До коментар #55 от "гост":

    Ти да не се разпозна СКЪПА!!!!Тези глупости които си постнала нямат нищо общо с темата! За кой ли път?
  • 60 ВМОРО

    5 2 Отговор

    До коментар #52 от "българина":

    Времето на фесовете бе по времето на Станишев и Орешарски с министри като Емел Етем, Джевдет Чакъров, Нихат Кабил, Хасан Адемов.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ivan4o

    2 3 Отговор
    Тва докът се случи ще изхабят целия газ по света Турция и Русия ще почнат с торий да се топлят. До адвокатчето

    Коментиран от #67, #68

  • 67 Хохо

    2 0 Отговор

    До коментар #66 от "ivan4o":

    Бизнеса си е бизнес.Който може постига своето.За нас остава хленченето,и както каза Москов в "часът на Цветков" - това е да си в ЕС.Все некой да ни бърше ....половата жлеза.
  • 68 юрист

    3 5 Отговор

    До коментар #66 от "ivan4o":

    Абе ти си пей тези рускотурски опорни точки, а пък керванът на неруският газ си върви точно към ЕС и към България...Нали се сещаш, че аз съм си постоянно в България- за разлика от теб, и следя всички новини за доставка на природен газ като транзит през България или за задоволяване на 1/3 от нашите нужди от природен газ. Така, че- леко с навирения нос- гадно се пада от високо, а и доста боли, когато се изсулиш на земята и всеки, с когото си се гаврил, когато си бил “горе“, на свой ред ти се присмива и се гаври с теб...

    Коментиран от #69, #70

  • 69 ivan4o

    1 4 Отговор

    До коментар #68 от "юрист":

    Ти обаче честно не си в час, за кой неруски газ говориш!? За Азерския ли? Ако е за него там отговаря Ердо паша! За в момента 1 тръба е пълна и помпи към европа но не минава през Б-я. Тръба номер две се строи ще минава точно покрай Б-я ама вече там незнам дали ще се отбива или не! Аре сеа легай и сънувай тръби! Пхахахахахахах

    Коментиран от #71, #72

  • 70 ivan4o

    1 1 Отговор

    До коментар #68 от "юрист":

    Ако искаш ти дам малко лекции за Азерския петрол и газ. Как британците се опитаха да ги рекетират но удариха на камък.пхахахахахах и то голям
  • 71 юрист

    2 2 Отговор

    До коментар #69 от "ivan4o":

    “...Публикувано във факти.бг: Ако е за него там отговаря Ердо паша!...“ Ердухан НЕ МОЖЕ да отговаря за доставката на азерски газ за България, защото не е страна в българоазерският договор за доставка на природен газ! Важно е да бъде доставен от азерска страна до точно определена точка. Как точно ще се докара азерският газ до България, няма НИКАКВО значение- ако не е ердухан, ще се намери друг начин. Така, че- и тук ти издиша пропагандата...
  • 72 юрист

    2 2 Отговор

    До коментар #69 от "ivan4o":

    И да- азерският газ НЕ Е руски газ, защото негов първоначален собственик е азерската газова компания СОКАР, която е 100% собственост на азерската държава и тя- а не русия- го продава в определени обеми на нашата Булгаргаз по договор! За това се казва, че това е азерски газ!

    Коментиран от #73

  • 73 ivan4o

    1 2 Отговор

    До коментар #72 от "юрист":

    Британците кът санкционираха азарците знаеш ли кой подкрепи Азарбайджан с коя помощ вади се Русия и Турция! Ти ко си мислиш, че пашата кът каже на братчето си внимавай ко праиш., а ! Азерците са турци , 2 държави 1 народ! Пхахахахахахах утре могат ти спрът договора!хахахахахахахах . Сеа от целия добив знаеш ли колко процента отива в Турция цез да плащат ? Дати напиша ли цифрата

    Коментиран от #77

  • 74 юрист

    1 2 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Тръба номер две се строи ще минава точно покрай Б-я ама вече там незнам дали ще се отбива или не!...“ Ми като НЕ ЗНАЕШ, какво се пънеш, че уж знаеш, а? В проекта турски поток ПО ПРИНЦИП СА ПРЕДВИДЕНИ ДВЕ ТРЪБИ. 1вата отива да захванва с руски газ САМО ТУРЦИЯ, а по втората- която е успоредна на 1вата, ще тече руски газ САМО за ЕС. Та- тази ВТОРА тръба НЯМА да навлиза в турската акватория, а ще идва директно на наша, българска акватория и ще захванва газовия гъв Балкан.

    Коментиран от #76, #89

  • 75 Луд борсук

    1 0 Отговор
    Булгаргаз пак ще напълни кошницата с 50% върху цената ,нали държат мрежата .Пак ще ни шибат ама не руснаците и турците ,а наште изедници от Булгаргаз
  • 76 ivan4o

    1 3 Отговор

    До коментар #74 от "юрист":

    Кът писах точно покрай бг не писах през бургаз до софия, а имах предвид от европейската част наТурция. Дет се строи в момента.пхахахахахах ти въри сънувай тяя тръби сеа. Ти да не говориш за някви тръби дет още не са изляти у фабрику. Пхаххаахахах или има някви договори секретни

    Коментиран от #79

  • 77 юрист

    2 2 Отговор

    До коментар #73 от "ivan4o":

    “...Публикувано във факти.бг: Пхахахахахахах утре могат ти спрът договора!...“ Ми да го спират- ТЕ ще изгубят, защото ще захранват САМО 1/3 от нуждите на България- т.е. 1 милиард куб.м. газ:) Ако ти имаш 1 кошница с яйца, и ги промотираш като супер екологични яйца от щастливи кокошки, но 20 дни никой не ти купува яйцата, кой губи- евентуалните купувачи на яйцата, или ти- понеже стоката ти погива и си реализирал 0% печалба и си генерирал само загуби на стоката си?:)

    Коментиран от #78

  • 78 ivan4o

    1 3 Отговор

    До коментар #77 от "юрист":

    Ти обаче си бая зле. Не съм чул газ да се разваля под земята, теа куб метри дет ще изразходи Б-я за 10 г Турция ще ги изразходи за 6 месеца ткаче нема проблем. А за еу ще си тече докът изсъхне кладенеца. Грижа не бери

    Коментиран от #80

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 юрист

    4 3 Отговор

    До коментар #78 от "ivan4o":

    Годишното потребление на природен газ в България е 3-3.2 милиарда кубични метра природен газ. България диверсифицира източниците си на природен газ, което ще рече, че вече русия НЕ Е единственият източник на природен газ за България:) 1/3 България ще купува от русия; 1/3- от Азърбайджан и 1/3- собствен добив. Което значи, че дори и ваш путлер или ваш ердухан да врътнат газовото кранче за България, България НЯМА да стои на студено през зимата, защото ще е врътнато кранчето само за 1/3 от необходимите ни количества природен газ, а другите 2/3 русия не може да им врътне кранчето, ако ще путлер да си съдере 4 буквието :) Газпром вече се съгласи на реверс на руския газ в държавите от ЕС и в България, ако пък чак толкова закъсаме за природен газ посред зима:)

    Коментиран от #81, #90

  • 81 ivan4o

    4 3 Отговор

    До коментар #80 от "юрист":

    Тя и украйна беше голам ербап но седяха на студено и купуваха от полша на тройна цена!.аре спри, че не ми се спори с жена презноща!

    Коментиран от #82

  • 82 юрист

    3 4 Отговор

    До коментар #81 от "ivan4o":

    Украинците седяха на студено, защото 100% от техния газ идваше от русия. И в България БЕШЕ така- получавахме 100% само руски газ. Сега вече НЕ Е така и е време всички ушанки да го разберете това!

    Коментиран от #83

  • 83 ivan4o

    2 1 Отговор

    До коментар #82 от "юрист":

    Лека вечер ти желая
  • 84 ivan4o

    1 1 Отговор
    То станало сутрин но както и да е, лека
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Едно е да искаш друго е да можеш

    0 2 Отговор

    До коментар #38 от "ВМОРО":

    С глупостите които натворихте, най-вече твоя кумир Хитлер , и в частност българските му последователи , ако не бяха руските армии , до сега да сме в териториите на три държави, никакъв идеал не е оправдание за глупостта , разбираш ли . По стъпките на твоя бит кумир дойде комунизма . Преди това нещата ги оср. Фердинанд .

    Коментиран от #93

  • 88 лъжлива новина

    4 1 Отговор
    Боковата лъжа е опровергана от руския говорител Песков .
  • 89 Доктор Охболи

    2 1 Отговор

    До коментар #74 от "юрист":

    Тъпа и неука. Втората тръба по проект трябва да спре на гръцката граница и от там вече ЕС да си бере гайлето.

    Коментиран от #94

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 дядо Йоцо гледа

    2 0 Отговор
    Сега ще зазвънят пак "началниците отгоре" да питат как така руски газ?
  • 92 тъп поток

    1 0 Отговор
    през х..ми да мине, аман вече...газ ще пикая..слагайте кофите.
  • 93 ВМОРО

    0 1 Отговор

    До коментар #87 от "Едно е да искаш друго е да можеш":

    С глупостите, които натворихте с Версайската система от "мирни" договори направихте Втората Световна неизбежна.
    Хитлер никога не ми е бил кумир. Но заслужава уважение, тъй като превърна една сломена Германия в икономическо и военно страшилище само за 5 години.
    Значителни части от България все още са притежание на четири съседни нам държави. Странджа и Одринско са част от Турция, Беломорието и Егейска Македония са гръцки, Покрайнините, Тимошко и Поморавието - сръбски, а румънците колонизираха Северна Добруджа. Ето ти разкъсана България в 21 век. А остатъците от нея - иди в произволен български град с население от 100 000 жители и виж мъката в очите на хората. Това сте вие - великите държавници-некадърници.
  • 94 Кольо

    1 0 Отговор

    До коментар #89 от "Доктор Охболи":

    Не брат,просто замазва лъжите на ръката която я храни.Това е платен писател,повярвай ми!
  • 95 жалко много жалко

    2 0 Отговор
    И в посещението на Радев,а сега и на Бойко у мен остана един горчив привкус. Унизиха ни ! Показаха ни какво сме за тях в действителност.Нищо и никаква държавица. Чак бат,Бойко съкратил визитата си и не два,а един ден прекарал в Москва и спешно се прибрал. Чак той не е могъл да преглътне унижението. И за какво води със себе си министри и вицепремиер,след като нищо не са подписали и договорили?! "Който се старае да седи на два стола...пада ". "умното агне...от две майки бозае " Ха сега да видим дали "умното агне" не ще умре от глад.
  • 96 Aahahah

    0 1 Отговор
    Умен и Путин много добре знае че турците са изключително ненадеждни партньори както обича той да се изказва и затова ще пусна и тръбичка за България е така за всеки случай...
  • 97 Aahahah

    0 1 Отговор
    Умен и Путин много добре знае че турците са изключително ненадеждни партньори както обича той да се изказва и затова ще пусна и тръбичка за България е така за всеки случай...
  • 98 Овен

    1 0 Отговор
    Най голямите малоумници в света които разсипаха България всички тия предатели са за разстрел,има една поговорка като изспусниш питомното върви гони дивото,турците излезнаха най тарикати ще направят атомна централа и турски поток а за будалия ганьо един евро-американски голям паток,ще дойде време да се молим на турците за ток и газ както се молихме на румънците миналата зима но не ни огря...
  • 99 ИНТЕРЕСНО

    0 0 Отговор
    КАКВО МИСЛЯТ ПО ВЪПРОСА ВИЗАНТИЙЦИТЕ, КОИТО ЗАРАДИ КИПЪР В МОМЕНТА СА В ОПТЕГНАТИ ОТНОШЕНИЯ С ТУРЦИЯ?

    ЗАФОРМЯ СЕ ЕДНО МАЗАЛО - РУСИЯ И ТУРЦИЯ с техния ТУРСКИ ПОТОК срещу газопровода на ИЗРАЕЛ , КИПЪР , ГЪРЦИЯ и ЕС .

    КЪДЕ СМЕ НИЕ В ТАЗИ СХЕМА?

    ОТНОВО ЩЕ ИСКАМЕ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ ЕВРОСЪЮЗА и както се досещате то ще е такова като първото.

    Човешко е да се спънеш веднъж на едно место, но е тъпо и глупаво да повториш грешката си и да се спънеш втори път пак на това место!

    АКО ТОВА ГО НАПРАВИМ НАИСТИНА СМЕ ГЛУПАЦИ.
  • 100 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    отново сагата с турски поток.другари не се очертава турски поток колкото и да ви се ще ,същото е и с аец белене.проблемите са много прости в тази ситуация,просто не излиза сметката.българия вместо да се пъне в тая тъпотия да си гради интерколерите с гърция и румъния и турция,както и да търси възможност да купува втечнен газ.другото са щуротии за хора дето немоагт да смятат ,демек пенсионери ,душевно болни и неграмотната част на малцинствата.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания