31 Май, 2018 08:07 42 191 107

Русия ни попари за „Турски поток“ (ВИДЕО)

  • турски поток-
  • русия-
  • българия-
  • путин-
  • газ-
  • бойко борисов

Бойко Борисов се извини на Путин за „Южен поток“: По-големият брат винаги прощава

Руската федерация и България проявяват интерес за развитие на проекта „Турски поток” през българска територия, но на преговорите между Владимир Путин и Бойко Борисов не са достигнати конкретни договорености. Това уточни пред журналисти говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

По-рано днес премиерът Борисов заяви, че Русия и Турция „нямат нищо против” разклонение на тръбата към нашата страна за последващ транзит към други държави от региона. По думите му „Турски поток” твърдо влиза у нас. Коментарите на самия Путин по време на пресконференцията също бяха в тази посока.

„Не, не са се договорили. Не е била и целта да се договорят, не е имало възможност за преговори между президента и министър-председателя, за да се договорят за това. България проявява интерес”, обясни Песков.

"Интерфакс" цитира и друг негов коментар - че все пак е възможно тръба от "Турски поток" да стигне директно до българското крайбрежие. Този вариант беше категорично отхвърлен по-рано днес от Борисов.

По думите му към момента няма как отклонението да се реализира, защото няма гаранции от страна на Европейската комисия и България, „с оглед предишния опит” (с „Южен поток” – б.р.).

„У тях (българите – б.р.) има желание да получат отклонение, но въпросът е откъде, през какви граници”, заяви Песков и посочи, че е сложно да се преправя проект, който в момента се реализира.

Премиерът Бойко Борисов се извинил на руския президент Владимир Путин за спирането на проекта "Южен поток" по време на срещата в Москва.

"Тогава имахме много сложни отношения. Много съм благодарен, че не ни се сърдят по този повод. По-големият брат винаги прощава", каза Борисов на пресконференцията след срещата.

В отговор Путин се пошегува, че винаги се смущава от разговорите за това "кой е по-голям и кой - по-малък, защото по-големия винаги го подтикват да плаща".

Путин обяви, че Русия се отказва от проекта "Южен поток" през декември 2014 г. и обяви началото на "Турски поток".

След днешната среща Борисов заяви, че "Турски поток" ще стигне до България и ще бъде свързан с българската газопреносна мрежа. За това съгласието си вече е дал и турският президент Реджеп Тайип Ердоган, с когото Путин вече е разговарял по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    255 20 Отговор
    Изтърви питомното, па гони дивото...
  • 2 Мърша

    264 20 Отговор
    Знае само да краде и да ослугва на ЕС с националните ни интереси! Турската тръба е нашата тръба опропастена от ГЕРБ и Борисов! Заръчаха му от Брюксел да я подари на Анкара и той я подари!

    Коментиран от #6, #9, #28, #73, #101

  • 3 за така

    31 94 Отговор
    плачещите по юп нека да помислят кое е по-изгодно за България...тръбата да стига само до варна а после да транзитираме само ние и ние да прибираме ЦЯЛАТА транзитна такса както и да можем да пускаме и друга газ по нашето си трасе или както беше заложено при юп таксата да се делеше, тръбата да минава през цяла България но да не беше изцяло наша и не на последно място по тръбата да течеше САМО руска газ .

    Коментиран от #7, #14, #36

  • 4 Политолога

    216 27 Отговор
    С една дума ходи до Москва за да му резнат квитанцията така е Русия не обича подлеците и предателите резил! Боко резила какво очаква неговото протеже Плевнелиев не спря да квичи от президентството 5 г. Срещу Русия! Сега БГ икономиката и ние страдаме заради провала на външната политика на ГЕРБ!

    Коментиран от #98

  • 5 гост

    113 14 Отговор
    ахахаха, не се учудвам. Лъжите са негов прийом за печелене на власт толкова много години!
  • 6 А БЕ

    35 120 Отговор

    До коментар #2 от "Мърша":

    НЕВЕЖА ТОЧНО БСП ПО ВРЕМЕТО НА ОРЕШАРСКИ ОПРОПАСТИ ПРОЕКТА, ИЛИ ПО ПАРТИЗАНСКИ САБОТАЖ !

    Коментиран от #12

  • 7 iQ5

    119 23 Отговор

    До коментар #3 от "за така":

    Кви такси бе ? А по ниската цена на газа? Сега плащаме по дебела Газ щото Москва го слага на ГЕРБ затади анти руската плюваческа политика и вкрайна сметка ние го ядемеме щото Б.Б иска да се сложи на ЕС ! ЕС си плаща на Бойко а на нас кой?

    Коментиран от #15, #22

  • 8 Българина

    101 24 Отговор
    Газ чок но за България йок, може би на двойна цена.... Русия ни казва, щом сте европейци опрайте се с турция..... Ако ви пусне газ пусне и тя ше е срещу нещо например Кърджали! Не става с извинение, сега България щеше да продава газ на европа, сега ние ше купуваме газ от истанбул. Скоро ще сме поредния квартал! Видими резултати. Путин хубаво му каза за големия брат, сега ще платим с Кърджали
  • 9 Станимир

    73 15 Отговор

    До коментар #2 от "Мърша":

    Абсолютно вярно!!!!Всички други спекулации и оправдания на управляващата клика и тяхната проекция в този форум,са жалки опити за манипулация .
  • 10 Просия

    25 88 Отговор
    Абе на тия цени, да си навира потока в АН*СА. Т*ъпите комунисти само знаят БСП. Квото им кажат - ЗАКОН. Важното е да сем против герб Жалкарска работа

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мършо

    65 13 Отговор

    До коментар #6 от "А БЕ":

    ЕС принуди Орешака да го прекрати щото преди това Борисоффф бше послал така!
  • 13 Бай хой

    36 8 Отговор

    До коментар #10 от "Просия":

    Знаеш ли вица за грозното зелено животно с голямата уста?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 бреййй

    16 35 Отговор

    До коментар #7 от "iQ5":

    и как точно руската страна САМА е ЕДНОСТРАННО е променила цената на газта която ни доставя за да накаже боко ?? все си мисля , че договорите за газ са дългосрочни и там няма опция руснаците да променят цената по свое усмотрение при смяна на българското правителство !! че плащаме висока цена на газта е така но това е още след края на разпада на сив...тогава стана ясно , че сиренето е с пари.а и не си отговорил не е ли по добре сами да сме собственици отколкото да имаме ортаци

    Коментиран от #20, #27

  • 16 Бай хой

    38 17 Отговор
    А сега евроатлантическите еврогейлиберасти да ни доставят газ от находищата в Черно море и Добруджа дето Русия и комунистите не ни разрешаваха да разработваме.
    Когато трябва да се провали перспективен проект съчиняват какви ли не небивалици като алтернативи. Продажна сган. И продължават да реват.
    Дааа трябва да се отвори Белене. Но преди АЕЦа трябва да заработи свинефермата.

    Коментиран от #24

  • 17 хххх

    65 4 Отговор
    Купуваме по-скъп руски газ само защото политиците ни искат огромни проценти.
    Никой не ни е виновен
    Щом търпим… ...

    Коментиран от #80

  • 18 и защо

    10 27 Отговор

    До коментар #14 от "Българина":

    смяташ , че няма да можем да получаваме реверсивна газ на добра цена от германия ?? а от къде да мине тръбата решава не производителя а собственика на терена...например румъния като без значение коя страна изберат руснаците за да доставят газ то щом е от ес тРЯБВА да спазват енергийният пакт ако искат тръбите да минават през територията на ес. ако ли не тогава ще имат само входяща точка...например варна,констанца или на брега на германия НО на нериторията на ес газта ще тече по мрежата на съответната страна

    Коментиран от #51

  • 19 Kcaniba

    57 9 Отговор
    доросният слугинаж се извини на Путин...
    Всичките ни национални катастрофи са благодарение на ей такива предатели!!!!
  • 20 Бай хой

    30 7 Отговор

    До коментар #15 от "бреййй":

    И на какво ще станеш сам собственик? На голия си задник ли?

    Като искаш сам имаш си територия и можеш да си построиш колкото си искаш и каквито си искаш газопроводи. Ми строй ве. Кой ти пречи. Такава тотална простотия и простащина че не е истина.

    Коментиран от #29

  • 21 дедо иван

    12 40 Отговор
    Ще видим какво ще каже друтаря от Москва, когато след 2 години азерският газ дойде на нашана граница и ако няма белене.

    Коментиран от #81

  • 22 Просия

    7 18 Отговор

    До коментар #7 от "iQ5":

    Личи си колко си запознат... :D Ако си над 40 ти е позволено...инак жалко

    Коментиран от #67

  • 23 Маркс

    36 11 Отговор
    Слепоците да не се обаждат. Борисов си признава грешката ама те не та не. Заради недалновидни профани сме на тоя хал. Пази Боже сляпо да прогледне е казал народа.
  • 24 Просия

    13 39 Отговор

    До коментар #16 от "Бай хой":

    Трябва да сем възможно най-независими и далече от КОМУНИЗМА, и възможно най-близки със ЗАПАДА ! Подлата, мазна и долна комунистическа сган е най-вредната и продажна партия, убила интелигенцията в нашата мила родина ! Оня с бялото от вчера, трябва да бъде прогонена заедно с цялата си лъжлива и алчна за власт партийка !

    Коментиран от #60

  • 25 нато пауър

    17 69 Отговор
    Вън Русия от България, не ми трябват нито Аецовете, нито гЪзопроводите им.
    България за българите, руснаците да се махат, заедно с русофилистиците и другите българофоби.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Павлина

    24 2 Отговор

    До коментар #15 от "бреййй":

    Доставната цена на природния газ от „Газпром експорт“ се променя всяко тримесечие в зависимост от стойността на алтернативните горива - мазут със съдържание на 1% сяра и газьол с 0.1% сяра.

    Коментиран от #32

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 а бе отворко

    14 21 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    а защо северен поток ще бъде САМО да брега на германия а после немците ще транзитират газта по техните си тръби а не да разрешават на руснаците да строят на техна територия ?? а простащината ти вярно ,че е голяма опитвайкии се да ни убеди , че немците са прости понеже защитават интересите си а ние виждаш ли трябвало да оставим руснаците да минат през нашата територия !!

    Коментиран от #44, #54

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Да уж

    49 12 Отговор
    Българите са решили да поиграят с "широката руска душа" на руснаците. Да, ама не. Нали искате прагматични отношения. Ще ги имате.
    Всичко си има цена, в това число и е изговарянето на клеветите срещу Русия. Трябва да се каже, че по голямата част от българите са жертва на тая русофобски политика. И сега се разбра, че бедността им се дължи именно на неразумната политика спрямо Русия. Дано да се получиха от грешките си. Русия е фактор, особенно незаобиколим в България.

    Коментиран от #79

  • 32 а бе павлина

    9 15 Отговор

    До коментар #27 от "Павлина":

    аз знам , че цената на газта е променлива НО НЕ ЗАВИСИ от това кой управлява България а от котировките на суровият петрол . като това означава ,че нямаше да получим автоматично по-евтина газ дори и да бяхме пуснали юп....можеше да стане САМО ако руснаците се навиеха да направим нов договор с нови цени НО поне аз не съм чел да е имало такова желание от руска страна.

    Коментиран от #43

  • 33 Да уж

    7 2 Отговор
    Се поучеха от грешките си.
  • 34 ВМОРО

    15 27 Отговор
    Ходят разни шушумиги, уж български генерали, при Путин, чак пътека направиха. Сурнат се един подир друг. Мъчат се да сколасат далаверата. А НЯМА ЛИ ДА СИ ПОИСКАМЕ АРХИВИТЕ ЗАГРАБЕНИ ПРЕЗ 1944 И 1945 ГОДИНА? КОГА ЩЕ НИ БЪДАТ ВЪРНАТИ АРХИВИТЕ?
    Гешефтите ще ги натъкмите като стари БКП кадри, то е ясно. Откраднатото поне върнете, слуги московски!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 един от всички

    46 9 Отговор

    До коментар #3 от "за така":

    Пишеш глупости! Точно при ЮП тръбата щеше да е наша,а нямаше да я платим предварително,ами с годините,като процент от печалбата. Това беше за изплащане на тръбата,а не някакво делене на такса. Толкова добро предложение каквото беше ЮП ,никой друг няма да ни направи,това не се случва и на никой друг като предложение.Това е,като да спечелиш от тото ,а някои мутри да ти извият ръцете и да ти вземат фиша! Така се получи! Взеха ни всичко и затова загиваме -гладни,беззащитни,болни...!

    Коментиран от #37, #45

  • 37 ВМОРО

    12 34 Отговор

    До коментар #36 от "един от всички":

    Всичко ни взеха мръсните комунисти. Без гордостта!
  • 38 Жан Клод Дюнер

    52 6 Отговор
    Европа на две скорости : за Германия може руски газ директно, а за България не може. Брюксел на маймуни ни направиха.
  • 39 nonamenofacenonumber

    32 4 Отговор

    До коментар #14 от "Българина":

    нещата се правят когато трябва да бъдат направени, а не да трепериме на някакъв изкуфял американски сенатор ветеран от Виетнам с превръзка на окото и да забравяме
    , че България е преди всичко и всички. Жалкп за ЮП. От кравария както обикновено ни го подадпха само да го под...аме
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ШАХ

    32 5 Отговор
    та всички потоци през Турция, и кранчето и транзита са в ръцете на Ердоган, да не е Украйна или България ….радост за Турция!
    Шах с коня и мат Европа
  • 42 гео шматка

    43 4 Отговор
    Да строиш газов хъб без директна доставка на газ от Русия, която ти е на 500 км.... Да ти доставят същия газ през режепия … Не виждам нищо полезно за България.... с просто око се вижда по-висока цена...
  • 43 Абе професоре

    11 27 Отговор

    До коментар #32 от "а бе павлина":

    Я проучи колко е газта в бившите руски републики и от какво се определя там бре ПРОФЕСОРЕ ! Знаеш ти , само така си говорите невежи РУСКИ ПОДЛОЖКИ.
    Братя ми били, долни боклу*ци сте беееее, долни !!!!! Цената е в пъти по-завишена специално за "братята"

    Коментиран от #50

  • 44 Бай хой

    25 6 Отговор

    До коментар #29 от "а бе отворко":

    Написал сам ти го черно на бяло. Като искаш стеой си каквото искаш. Никой не ти пречи. Какъв ти е проблема?
    Или макаккейн идва тук и ти заповядва и ти си траеш. ЕС не ти ра решава от тук а си строи от север.А ревеш че други те мачкали.

    Искай ве джендър искай независимост но от окупаторите от ес и сащ.

    Коментиран от #48

  • 45 баси трола си

    6 21 Отговор

    До коментар #36 от "един от всички":

    за юп бяха предвидени 2 тръби като едната щеше да е наша а другата руска !! ние щяхме да сме платили едната тръба но нямаше да можем да пускаме и друга газ по УЖ НАШАТА си тръба !!! нали заради това ес спря проекта защото собственика на тръбите ТРЯБВА да допуска и друга газ за да има конкуренция и по-ниски цени а не монопол !!! бе ти монополистите ли защитаваш !!
  • 46 вдедр

    14 9 Отговор
    Един дол дренки са всички. Лукоийл ограбва наред
  • 47 853

    27 3 Отговор
    А? Хартисахме ли ве Тиковоо? И ся кво, ходи питай Брюксел що тъй, същите ония еврогейски лидери, които преди не ни даваха и дума да става да преговаряме за газ, когато трябваше!
  • 48 на север

    6 10 Отговор

    До коментар #44 от "Бай хой":

    никой не строи !!! тръбата ще бъде положена САМО В МОРЕТО и ще излезе на немският бряг като там се връзва с немските тръби !!няма да има полагане на НОВИ тръби на територията на ес от русия а немсците сами ще транзитират

    Коментиран от #52

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 а бе невеж

    13 3 Отговор

    До коментар #43 от "Абе професоре":

    то е ясно , че цената на газта е различна за всяка страна...немците плащат малко ние и балтийските страни скъпо . НО цената варира от записаните първоначални цени към момента на подписване на договора като е обвържана с международните котировки на суровият петрол

    Коментиран от #62

  • 51 един от всички

    39 3 Отговор

    До коментар #18 от "и защо":

    А бе,как може да сте толкова глупави,бе! Сега пък от Германия! Да,ако е за наши нужди може от всякъде,но каква ти е изгодата? Какво ще получиш от това,питам те,като си толкова умен! Каква транзитна такса ще получиш,за газ примерно от Германия,от Гърция,от Турция и т.н.? Ние по ЮП бяхме ПЪРВА ЛИНИЯ !Всеки на нас беше започнал да се моли! И Гърция,и Турция и Унгария и Австрия и др. страни вече искаха от нас срещи и газ. Щяхме да имаме вече друга гео-политическа тежест,няколко хиляди работни места (и съответно постъпления в Здравната каса и пенсионното,а не само да се вдигат годините за пенсия),щяхме и по-ниска цена за себе си да имаме,но това не е най-важното. И друго изключително важно -всичко щеше да се финансира от Газпром, а от България не се искаше нито стотинка. А сега каквото и да си чеше езика Бойко,та от Турция,та от Гърция,та от Марс, това е за глупаците ,защото просто НЯМА КОЙ ДА ПЛАТИ такава тръба!Опита се да накара Европа да е съпричастна заради спирането на ЮП,опита с някакъв хъб да ги увлече,ама никой стотинка не ни подаде,и макар и късно,на Бойко май му се отвориха очите! Уви!Безнадеждно късно е -вече сме унищожени -онези успяха -(((

    Коментиран от #55

  • 52 Бай хой

    23 1 Отговор

    До коментар #48 от "на север":

    И това какво значение има? Те си го купуват цялото количество на границата. А при нас става въпрос за транзитиране. Понял? ЕС не искат да плащат на България за ранзитиране. Толкова ли не ти влиза и гербавата кратундела. Просто се изсмукват причини от пръстите за да се провали проекта. Като най "основателната" им бе че не било изчислено колко ще спечели България. Те сега има само загуби. И дълго дълго ще ги изчисляваме.
  • 53 анализатор

    28 3 Отговор
    Само че при този проект освен цената на газа ще плащаме и транспортна такса на Турция.Пак България прее...а заради великия евросъюз
  • 54 един от всички

    28 2 Отговор

    До коментар #29 от "а бе отворко":

    Ти в кой клас си? Германците допускали тръбата само до границите си? И каква е разликата? Ти не даваш "руснаците да минат през нашата територия" ли? Ами те руснаците не се натискат да ти правят тръба и у вас. Но когато не можеш сам да си я направиш и ги молиш,тогава ти правят. Освен това,германия може да си го позволи,а ние България,помолихме Газпром да плати на 100 %,така го искахме ние,така и стана -България нямаше нито стотинка да плати за построяването на ЮП !
  • 55 егаси пропагандата

    7 19 Отговор

    До коментар #51 от "един от всички":

    нямало да се иска стотинка за строежа...бе нали щяхме да ги връщаме тези ЗАЕМИ и то с лихвите и трябваше да чакаме с години докато започнем да получаваме такси и то АКО трубата е пълна поне 80% !! а според мен работните места щяха да са милиони а не хиляди...нали не си вярваш , че полагането щеше да започне едновременно по цялото трясе....полагат се участък по участък и работещите по участъка не могат да са десетки хиляди...а съпътстващите производства....ами те тръбите например не са български.всяка банка би отпуснала кредит ако проекта е печеливш....
  • 56 ivan4o

    21 2 Отговор
    Какво още коментирате, щеше ,щяло,незнам ки ко! Всичко свирши. Няма тръби за Б-я и тва е.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 656

    21 2 Отговор
    Братко Путин, съжалявам, сълзици ми капят, няма вече така да правим, ще оставим джендърите от запада, ние сме братушки ъхъхъх....казал Бойко. ЕНЕРГИЙНИТЕ РЕСУРСИ СА НАЙ ВАЖНИ ЗА ЕДНА ДЪРЖАВА БЕ КЕЛЕШИ
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Доктор Охболи

    7 4 Отговор

    До коментар #24 от "Просия":

    Аз много не вярвах, че комунистите са избили цялата интелигенция на България, ама като ти чета коментарите...май си прав. И не само твоите де. Тук е пълно с избита интелигенция.

    Коментиран от #61

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Е добре

    5 6 Отговор

    До коментар #50 от "а бе невеж":

    Е тогава, явно си доста т*п, за да не си отговаряш адекватно на въпроса, ЗАЩО не искаме РУСКИ ГАЗ за момента...
  • 63 руснак

    14 3 Отговор
    Бьлгарска политика-отказ проект с печаба от стотици милиони евро и молби и извинения за газова врьзка.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 доктора да ми яде големите

    5 7 Отговор

    До коментар #64 от "Доктор Охболи":

    Я пак? Избитите интелигенти били властвали!?
    За това всички са с партийни книжки снове и дъщери на бивши партийни функционери на БКП и ДС!
    Ако въобще си се интересувал, поне малко ще знаеш, че наследниците на всички избити от комунягите не са имали никакви права до 9-то коляно, като пончеш от това да учат висше образование та да стигнеш до там да заемат ръководни постове, всички са с досиета.
    Сегашните "капиталисти" са все бивши директори на предприятия от туй дето го е нямало, на баба ти хвърчилото.
  • 67 iQ5

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Просия":

    Тоя го хвана, а др.два знаеш ли кои са? мисли мисли

    Коментиран от #69

  • 68 Просия

    1 5 Отговор

    До коментар #64 от "Доктор Охболи":

    Много си ограничен...нормално е за хора като теб. Безсмислено е да ти се дава обяснение, подложка :D
  • 69 Просия

    1 6 Отговор

    До коментар #67 от "iQ5":

    Мойте два в твоята уста :D, IQ -1
  • 70 ТУПАН

    23 2 Отговор
    Нашият тиквоч пак се омаза.Говори за някакви тръби хъбове розови сънища.Прегръща всички наред но никой не му се връзва .Предателите в Русия ги гледат с презрение.
  • 71 Българина

    25 3 Отговор
    Русия не вярва на сълзи и правилно... Особено на герберските евролъжливи
  • 72 правилно

    28 1 Отговор
    Хората сключват догови с надеждни и независими партньори. България завинаги излезе от тази категория благодарение на ББ. От незаобиколим фактор на балканите се превърнахме в помийна яма в която никой не иска да стъпва. Договори се сключват между мъже, които имат куража да ги изпълняват а не със страхливи меки китки, на които друг им върти китките. След като руснаците предпочитат историческия си враг турция пред нас показва че по ниско няма накъде да падаме.
  • 73 Бай Благой

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Мърша":

    Слугува защото дават парички от ЕС, които може да открадне.
    Ако и от Южен поток можеше да краде щеше и там да бръкне...ама там са намесени мафиотите от БСП.
  • 74 патриотъ

    22 2 Отговор
    Хората са го казали:Не плюй в кладенеца,от който после трябва да пиеш!Боко,това не са българите,да ги баламосваш, тук не минават такива номера!Жалък си в опитите си да скриеш
  • 75 патриотъ

    19 3 Отговор
    своята недалновидност и некадърност като политик и слугинските си наклонности към запада,които доведоха България до крах!

    Коментиран от #76

  • 76 НЕ БЕ

    10 3 Отговор

    До коментар #75 от "патриотъ":

    От такива псевдо патриоти като тебе сме на това дередже.
    Смехар !
  • 77 Иван

    5 13 Отговор
    Много пишете тука ама грам акъл нямата де си зададете въпроса а таз газ на кого ще я даваме и тоз ток също и колко газ трябва за да има сметка да се прави тръба. Тези 15 млрд са първо недастътчно и второ далеч не са гарантирани. Най много 6 млрд -3 за нас и 3 за Сърбия, много ясно че няма смисъл от тръба към нас. И това с прения поток беше игра на Москва да ни върже, ако може ние да платим поне пооловината тръби, а нормалната логика е да си е директно към Турция, защото там ще отива голямата част. Същото е и с АЕЦ Белене-тока няма на кой да го продаваш. На Борисъв хептен не му трябваше това ходене до Русия.
  • 78 Долу сащ и идила им

    32 5 Отговор
    ...ПРЕКИ ЗАГУБИ ЗА БЪЛГАРИЯ
    ОТ ОТКАЗА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЮЖЕН ПОТОК
    В РАЗМЕР НА 600 МИЛИОНА ЕВРА - ЕЖЕГОДНО
    САМО ОТ ТРАНЗИТНИ ТАКСИ...
    И ЗАГУБЕНИ ХИЛЯДИ ВИСОКОПЛАТЕНИ РАБОТНИ МЕСТА - ЕЖЕГОДНО
    ...НО С ОТКАЗА СИ ОТ ЮЖЕН ПОТОК,
    БЪЛГАРИЯ НАНЕСЕ ОГРОМНИ ПРЕКИ ЩЕТИ
    - НА РУСИЯ В РАЗМЕР НАД 800 МИЛИОНА ЕВРА - ЕЖЕГОДНО
    - НА СЪРБИЯ - НАД 250 МИЛИОНА ЕВРА - ЕЖЕГОДНО
    - НА УНГАРИЯ - НАД 250 МИЛИОНА ЕВРА - ЕЖЕГОДНО
    - НА АВСТРИЯ - НАД 250 МИЛИОНА - ЕЖЕГОДНО
    .....И ЗАГУБЕНИ ЗА ВИНАГИ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ
    ВИСОКОПЛАТЕНИ РАБОТНИ МЕСТА
    В ТЕЗИ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ...
    ....А ОСВЕН ТОВА И ОГРОМНИ
    СТРАТЕГИЧЕСКИ ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ
    ОТ ОТКАЗА НА БЪЛГАРИЯ
    ДА СТАНЕ ВХОД ЗА РУСКИЯ ГАЗ ЗА ЕВРОПА
    И ГЛАВЕН РАЗПРЕДЕЛИТЕЛЕН ЦЕНТЪР
    НА РУСКИЯ ГАЗ ЗА ВСИЧКИ БАЛКАНСКИ СТРАНИ
    И ЗА ВСИЧКИ ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ
    И ЗА ВСИЧКИ ЦЕНТРАЛНОЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ...
    ...И ВСИЧКИ ТЕЗИ ОГРОМНИ ЗАГУБИ
    БЯХА ПРИЧИНЕНИ НЕ ОТ ВОЙНА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ,
    НЕ ОТ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА В БЪЛГАРИЯ,
    НЕ ОТ САНКЦИИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ,
    НЕ ОТ БЛОКАДА НА БЪЛГАРИЯ,
    ...А ОТ ГЛУПОСТТА И ПРОДАЖНОСТТА
    И ПРЕДАТЕЛСТВОТО
    НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА БЪЛГАРИЯ
    ОТ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНА РЕКЕТЬОРСКА
    И МАФИОТСКА ХУНТА - ГЕРБ
    И НАЙ-ВЕЧЕ ОТ МИНИСТЪР - ПРЕДАТЕЛЯ НА БЪЛГАРИЯ -
    - ШЕФА НА ХУНТАТА - ГЕРБ,
    БАШ БАНДИТА И БАШ МАФИОТА - БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ...

    Коментиран от #84

  • 79 НАТО ВЕЦ

    16 0 Отговор

    До коментар #31 от "Да уж":

    Българите никой не ги пита какво искат.
    Имаме назначена колониална администрация, която се разраства и самовъзпроизвежда, хранена от обира на българските граждани, "усвояване" на еврофондове и грантове от "фондации", като създалата ГРОБ "Конрад Аденауер", "Америка за България" и тем подобни.
    Как да обяснят вихрещите се тук "специалисти", че руската газ ни е "скъпа", щото цената се утроява от посредници, храненици на управляващите"?
    Как да си признае либерастващото "войнство", че и "цените" на всички проекти тък са високи, щото така са договорени от нашите маймуняци, хибриди от хипопотамска уста и конско черво?
  • 80 гого

    3 9 Отговор

    До коментар #17 от "хххх":

    Не е вярно, че купуваме най-скъп газ. Това е видно от статистическите публикации на ЕВРОСТАТ. А колко плаща крайният потребител зависи и от съответната политика в държавата по отношения на мита, данъци, акцизи. Но и с тях нашият краен потребител плаща едни от най-ниските цени в ЕС.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Димитър Кънев

    15 1 Отговор
    Нали помните че някога имахме Правели хитрец а сега какво имаме ами имаме си шмекер от Банкя който си мисли че другите са идиоти например Путин.Нали Белене беше гьол а Южен поток не знам какво си а и циганинът от Драгалевци потурчи Син поток и той дава акъл.

    Коментиран от #90

  • 83 един от всички

    11 0 Отговор
    А бе участък по участък-:))) Колко си ми смешно-:) Даже нямах предвид самият строеж,ами след започване на експлоатацията -тези работещи в това предприятие,за тях ставаше дума. А за плащането,нещо не си наясно. Значи -България предварително нямаше да плати НИТО СТОТИНКА . Всичко щеше да се финансира (по наша молба) от Газпром! Но понеже хем не искаме да плащаме,хем искахме тръбата на наша територия да си е 100% българска ,затова се договориха така -няма да платим предварително,а съответната цена на тръбата,да се изплаща с времето,като България за тази цел трябваше да внася 15% от собствената си печалба за погасяване на тръбата. И интересното бе,че нямаше фиксиран краен срок,а само тези 15% ,докато се изплати. Това е така,защото печалбата не е твърдо число,а и ние се страхувахме,да не би да трябва да внесем вноска,в месец,в който няма голяма печалба.затова,дори нула печалба да е била,то и (15% от 0 =0) нула щяхме да внасяме -така няма никакъв начин да загубиш,или по някакъв начин да си ощетен -не си и вложил свои пари,да му мисли който е вложил-:))) А ти какво искаш? Хем да е 100 % твоя,хем да не влагаш грам инвестиция,хем да ти в построят,хем и в течение на времето пак да не я изплащаш-:) Кой дава така?
  • 84 Просия

    2 10 Отговор

    До коментар #78 от "Долу сащ и идила им":

    Те са производни на БСП, но са далеч по-малкото зло. Вие и хората поддръжници на комунизма сте за въжето !

    Коментиран от #86

  • 85 пенко

    13 0 Отговор
    Трябваше първо със Сърбия да се "сдушиме " за газовия поток от юг!!! Сърбите щяха да съобщат на Путин , че предпочитат да се снабдяват през България и шансовете за руска "милост" нарастваха много !!! Къде са червените бългаски чушки на руския пазар ????
  • 86 избори

    11 1 Отговор

    До коментар #84 от "Просия":

    НОВИ ИЗБОРИ.ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЦЕЛИЯ ПАРЛАМЕНТ!!!!!
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 666

    2 10 Отговор
    стига с тая русия бе - не ви ли омръзна...
  • 89 Хилари Соросова Кристалкина

    12 2 Отговор
    Единствено подарената овчарка е нещото българско за Путин.
    Заради колониалната политика, не си гледаме интересите.
    От държава с над 13 века история , се превърнахме
    в контролирана територия.
    Още в 2007 ни представиха , като канализация на прословутата
    Ентропа и така си останахме последните 10 години. От един джоб парите минават в друг. Идват времена , гогато канала ще секне и ще завони.
    Български политици! Катафалка - багажник няма!
    Гледайте интереса на страната си и този на народа!
    Казали са : Храни куче да те слуша!
    Ухапе ли те , трудно заздравява!
  • 90 никифор танев

    17 0 Отговор

    До коментар #82 от "Димитър Кънев":

    да бе,и иэведнъж Путин му стана Брат и то,
    по-голям.Та нали Путин бе(жуже)а,нашия
    простак Великан.
    да видиш само какви странни повратности
    на съдбата.....
  • 91 Петко Киряков

    8 0 Отговор
    Тиквата да отива при сенатор Макейн и Нюланд те му заповядаха да спре проектите не ЕС.
  • 92 Важното

    4 0 Отговор
    Тези Двамата се Обичат! Русия винаги е прощавала на България - ще прости и сега! Нека просто да си Обичаме Матушката - както думаше дядо Вазов без нея сме като слепец без тояга!

    Коментиран от #100

  • 93 Важното

    4 0 Отговор
    Тези Двамата се Обичат! Русия винаги е прощавала на България - ще прости и сега! Нека просто да си Обичаме Матушката - както думаше дядо Вазов без нея сме като слепец без тояга!
  • 94 Важното

    4 0 Отговор
    Тези Двамата се Обичат! Русия винаги е прощавала на България - ще прости и сега! Нека просто да си Обичаме Матушката - както думаше дядо Вазов без нея сме като слепец без тояга!
  • 95 срам

    9 0 Отговор
    Господин Лъжа пак излъга. За пореден път. В последно време почнаха да му се разкриват лъжите и ситуацията става много конфузна. Все пак нагло лъжещ премиер е много грозна гледка.
  • 96 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор
    От голяма тиква голям тиквеник става....Пък и оная ,,хитрост,,първо да мине през уКРАЙНА ,та да не би да ядоса сподарите!!!!Този наистина има дарба да ядосва и руснаците и американците.....за българите -отделен въпрос.
  • 97 факт

    4 0 Отговор
    и скоропостижно се завърна, с празни джобове
  • 98 Голем смях

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "Политолога":

    Може би само ти не знаеш,че Орешарски и БСП спряха изграждането на ЮП.Боко е лизач като Радев,но специално за ЮП няма вина.И ако чакаме на една тръба за растеж на икономиката ,жална ни майка.
  • 99 Владо Вр

    3 0 Отговор
    Явно се налага пак да го напиша!:1договорът за ЮП, беше подписан ПРЕДИ влизане в сила на трети енергиен пакет. 2 заради пакета, в него имаше клауза за достъп на чужди доставчици на газ от компресорната станция на нашия бряг(ако си прекарат тръби до там, или ЕС прекара интерконекторните връзки до нашата ГПС). Вижте интервюто на тогавашният министър на енергетиката на Орешарски(има го в нета, ако не ви мързи). 3 ЮП означаваше да няма ТП.ЧЕТЕТЕ бре писатели(чукчи)!
  • 100 шмекер

    6 0 Отговор

    До коментар #92 от "Важното":

    Изключи Скрийн Лока и остави бирката на 2 ръце разстояние от теб, за да не постваш серийно... опит! Матушката иска гаранции и от ЕК, че няма да хапят проекта, а такива поне засега няма. Проблема обаче е нашият вожд - протежв на ДС олигарси, Мейсъни и слуга на външни базирани зад Атлантика шефове. Не можем даже да му вярваме, заради многобройните финтове и лъжи през годините, камо ли да сме сигурни, че което твърди е договорено....
  • 101 ХАСАН

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "Мърша":

    Откакто Турция взе решение за Турски-поток що бой яде..никоя друга държава и никой друг народ не би издържал..опит за преврат,терористични актове,бомби,икономическа криза,обвинения че е диктатор -всичко това за да се сломи непреклонимия турски дух!
  • 102 поразяващата ръка

    15 0 Отговор
    Индианското име на боко трябва да е не винету а поразяващата ръка. Той успя с един замах да унищожи граденото от хан Аспарух до наши дни. България отстоя стратегическото си положение на балканите 1300 години и имаше незаобиколимо геграфско положение. Този виден глупак ни направи територия която всеки иска да заобиколи. Дори се гордее че е опрапастил няколко стратегически за българия проекта.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Само Локо

    2 0 Отговор
    Боко, ти си срам и резил за България!
  • 107 666

    0 0 Отговор
    ВСИЧКИ ЛИДЕРИ НА ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА СЕ НАДСМИВАТ И ПОДИГРАВАТ НА НАШИЯ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ КОЛКО Е ПРОДАЖЕН И КОЛКО Е ТЪП И ПРОСТ ЗА ДА УГОДИ НА САЩ И БАБА МЕРКЕЛ ДА ПРЕДАДЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА ДЪРЖАВАТА СИ,КАТО ЛИШИ СТРАНАТА И ХОРАТА В НЕЯ ОТ БЕЗПЛАТЕН ГАЗ ОТ РУСИЯ И ПАРИ МИЛИОНИ В БРОЙ.СЪД И В ЗАТВОРА В БЕЛЕНЕ ДА НОСИ КАМЪНИ ДО ЖИВОТ И РОДАТА МУ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО А ВСИЧКИ ГЕРБ ПРЕСТЪПНИЦИ НЕЗАБАВНО СЪД И ДОЖИВОТНИ ПРИСЪДИ-СЪД И ЗА ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАТ ЗА ПРЕСТЪПНАТА ПАРТИЯ ГЕРБ И ПО 25 Г.ЗАТВОР.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания