Last news in Fakti

31 Май, 2018 08:40 1 088 4

САЩ със санкции срещу Иран

  • сащ-
  • санкции-
  • иран

Те са насочени срещу организации и групи

САЩ наложиха санкции на шест ирански организации и както и на други три, които работят на територията на Иран, включително затвора "Евин" в Техеран, групировката "Ансар-и Хизбула" и държавната телевизия "Ириб", по обвинения в нарушения на човешки права,съобщи БНР.

Тези санкции се прибавят към онези, които бяха приети след решението от 8 май на президента Доналд Тръмп, с което да оттегли САЩ от сключеното през 2015 г. иранско ядрено споразумение, за да увеличи натиска над иранския режим и да прекъсне достъпа му до световната финансова и търговска мрежа.

Финансовото министерство на САЩ "взема мерки да държи иранския режим отговорен за нарушения на правата на човека, цензура и отблъскващи деяния, извършени срещу собствените му граждани", се казва в изявление на финансовия министър Стивън Мнучин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дзес

    4 1 Отговор
    Следващия Иран е Турция.
  • 2 империалисти

    8 2 Отговор
    А кога ще наложат санкции на Израел за избиването на палестинците?

    Коментиран от #3

  • 3 Да да

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "империалисти":

    Никога! Да убиваш самоубойци е помощ! Те не ги убиват,пращат ги в публичен дом с 40 девици! Девиците малко са амортизирани,но са там де :ддддд
  • 4 татко Махно

    3 0 Отговор
    Абе тия кравари не разбраха ли, че КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ШАВАШ - ПОВЕЧЕ ТИ ВЛИЗА.