31 Май, 2018 15:25 1 329 1

Тръмп, но с по-хубава коса

  • барак обама-
  • доналд тръмп-
  • борис джонсън

Барак Обама не харесвал Борис Джонсън

Администрацията на бившия президент на САЩ Барак Обама е гледала на сегашния външен министър на Великобритания Борис Джонсън като на „Доналд Търмп с по-хубава коса“, съобщи „Гардиън“.

Информацията е от книгата "The World as It Is: A Memoir of the Obama White House" на Бен Роудс. Роудс е бивш заместник на съветника по националната сигурност на Обама.

В книгата се описва осемгодишния период на администрацията на Обама. Роудс разказва за бързо организираното пътуване до Лондон през 2016 г., което е трябвало да осигури подкрепа на британския премиер Дейвид Камерън преди гласуването за Brexit.

По това време Борис Джонсън беше кмет на Лондон. Обама има много добри отношения с британските власти. Той дори публикува коментар за The Telegraph, в който призовава британците да гласуват за оставането в ЕС.

Джонсън отвръща с друг коментар, според който Обама е махнал бюст на Уинстън Чърчил от Овалния кабинет, заради кенийския си произход и негативното си отношение към Британската империя.

Обама, коментирал, че „Джонсън е британския Тръмп“, а Роудс допълнил „с по-хубава коса“. Книгата трябва да излезе на 5-ти юни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 georgi

    3 2 Отговор
    Две празни глави