Last news in Fakti

31 Май, 2018 21:07 4 305 6

Да кацнеш със спукани гуми (ВИДЕО)

  • ан 24-
  • самолет-
  • колесник-
  • гуми

Един от критичните моменти при полет със самолет е дали ще се отвори колесника при кацане. Не един и два са случаите, в които механизмът „заяжда”, а последствията са трагични. В случая със самолет АН-24 на руската авиокомпания „Якутия” проблемът е бил спукване на гумите. Благодарение на високия професионализъм на пилотите 28-те пътници са кацнали невредими. На борда на самолета е имало и 4-членен екипаж.

Разследват се обстоятелствата довели до инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ужас

    7 3 Отговор
    Карат с износени гуми
  • 2 Мила Милена

    14 0 Отговор
    моля,не пиши за неща,които не са ти много ясни!В случая се е получило т.н."срязване на авиогуми".За това има други причини-най общо казано блокиране на спирачните устройства още във въздуха,преди колелата да докоснат пистата при кацане.Лесно такава гума не се пука-многослойни са.Друг е въпроса,ако целта е била просто да се клепа руска компания!

    Коментиран от #6

  • 3 onq s konq

    5 12 Отговор
    В статията на "чистия късмет" му казват "ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ".След благополучната развръзка екипажът задължително ще отпразнува екшъна подобаващо с много водка и сельотка. Защото за разлика от пасажерите отлично знае,че гумите са "бял кахър" в сравнение с варианта на ВЪПРОСНИЯ "АН" да му си откачи крилото,пък не дай си боже и двете:)Всъщност ако целия живот на руснака не е една РУСКА РУЛЕТКА,...какъв руснак ще е?!
  • 4 Авиатор

    9 1 Отговор
    Идея си нямате колко надеждни са руските летателни апарати.И едни от най-добрите пилоти са руснаците и българите.Не съм русофил и никога няма да бъда.Това са просто факти.Факт означава,че ако ядеш и после го акаш.Няма друга истина демек.
  • 5 Коко

    2 0 Отговор
    Нашият авиатор страна президент, омръзна му да е най-добрият 😂
  • 6 Сертифициран авиотехник

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мила Милена":

    Миленке,
    Много си сигурна какво в същност се е случило.
    Право в десетката от първия път?
    Сигурно ще се изненадаш каква е причината когато стане ясна....