Last news in Fakti

1 Юни, 2018 07:42 2 053 5

Белисимо! Италия има правителство

  • италия-
  • правителство-
  • кабинет-
  • криза-
  • премиер-
  • джузепе конте-
  • серджо матарела-
  • белисимо

Край на политическата криза в Италия

Белисимо! Италия има правителство - 1
Снимка: БТА/ AP

В Италия беше сформирано правителство, с което се слага край на месеци несигурност на политическата сцена. Новият премиер и министри ще положат клетви по-късно днес, предадоха медиите в Италия.

Джузепе Конте ще бъде премиер на страната. За втори път той предложи списък с имена на бъдещите си министри на президента Серджо Матарела. Държавният глава не прие първия заради номинацията за финансов министър.

Министрите в новия кабинет са издигнати от двете партии, борещите се срещу статуквото и спечелили най-много гласове на проведените избори - „Пет звезди“ и „Лига“. Италианският президент одобри новата кандидатура за финансов министър, което до този момент блокираше формирането на правителство.

Джузепе Конте, който е професор по право, представи списък с 18 министри, пет от които са жени, и определи новия кабинет като „правителство на промяната“, предаде агенция АНСА. Основна задача на новите управляващи ще е да подобрят жизнения стандарт на италианците, посочи бъдещият премиер.

Пробивът в преговорите за нов кабинет идва 88 дни след проведените парламентарни избори на Апенините. Двете водещи партии в момента направиха компромис за своя финансов министър, за да не се задълбочи кризата още повече и да бъдат избегнати нови избори.

Белисимо! Италия има правителство
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо хубавеца

    3 13 Отговор
    И на нас какво ни пука ???

    Коментиран от #2

  • 2 Гошо грозника

    10 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гошо хубавеца":

    Е, да, ако най-далечното място, до което ходиш, е тоалетната ти на двора, няма какво да ти пука, но тези, дето живеем и работим в/с ЕС ни пука - пазари, еврофондове, такива неща...трудно е да се обясни на някой, като теб.
  • 3 арджентата

    4 1 Отговор
    Не ни стига, че в италианските реклами постоянно ни натрапват италиански думи / особено близките до нашия език, като "томат" вместо домат, "ристоранте" вместо ресторант и пр., но и тук ни натрапват чуждиците! Авторът, за да е коректен, би трябвало да напише БЕНИСИМО / най-добре/, а не БЕЛИССИМО / най-красиво!!!
  • 4 Бяла перла

    2 3 Отговор
    На мен пък много ми пука, защото живея в Италия. ...и законите се коват от правителството.
    Обаче българите постоянно мрънкат без основание понякога....затова и прогресът в България е далечен мираж!
    Хайде...
    Buona giornata
  • 5 Гошо хубавеца

    1 1 Отговор
    Аз съм ходил далеч по-далеч от тоалетната и съм се връщал за разлика от вас робите на ЕС !!!А до колкото за измислените еврофондове може да си ги заврете отза. !!!
Новини по държави: