Last news in Fakti

1 Юни, 2018 15:50 2 465 10

Велика Албания? Чувал съм само за Велика Сърбия и Велика Гърция

  • гърция-
  • албания-
  • сърбия

Еди Рама иска гаранции от ЕС

Косово е станало много сигурно място за сърбите. Това заяви албанският премиер Еди Рама, цитиран от B92.

Рама отхвърли идеите, че търси създаването на Велика Албания. Той заяви, че неговата страна търпи поредица от разочарования, като се има в предвид натискът за гаранции и неодобряване на визовата либерализация за Косово.

„Чувал съм да говорят много за Велика Сърбия и Велика Гърция, но не и за Велика Албания. В интернет има много информации на гръцки и на сръбски, но не и албански, който не е чак толкова разпространен. Албанците не бива да бъдат оставяне без ясна перспектива и път към Европа. Ние искаме да сме част от ЕС, защото искаме да сме повече, от това което сме днес. Косовските албанци са единствените хора, които не могат да се движат свободно и нямат свобода на движението. ЕС трябва да покаже, че е място на справедливостта', заяви Рама.

Той призова за даването на по-ясна европейска перспектива на неговата страна. За това е нужно Албания да постигне споразумение със Сърбия за Косово.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    4 26 Отговор
    Няма велика Сърбия, няма й велика Гърция, камоли велика Албания. Има Велика Турция!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 К.К.

    2 0 Отговор
    То слухове много ама трябва си и четене, наследниците на Рашка и Никея никога не са били велики.

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Жжжжжж

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "ХАСАН":

    Ще завладееш Индия !
  • 7 bongobongo

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "К.К.":

    вие турците трябва да се върнете в диарбекир откъдето сте дошли

    Коментиран от #10

  • 8 чалман4о

    3 0 Отговор
    Добре изречено от едито, васала на великия султан Ердоган.
  • 9 Зад стената

    3 1 Отговор
    Едно териториално образование, чийто бюджет се формира от трафик на наркотици, хора, крадени коли и всякаква престъпна дейност. И износители на радикален ислям и бойци за ИДИЛ. Това е поредното извращение, което Краваристан е нанесъл на светът, просто защото може и без много да мисли за последствията. И то в Европа и естествено, се изнизаха по терлици и оставиха други да им метат. Никой не иска тази територия, населена от потомствени, примитивни престъпници да има свободно движение. Но ако извратеняците в Брюксел искат да покажат солидарност с Кравария, може да ги вкарат в еврозоната и никъде извън нея. И сърбите са гаден народ, обаче дори те не заслужават косоварите за съседи и душмани, да не говорим, че в Косово не са истински сърби, а посръбчени българи, още от средновековието. Албаните в Югославия - храни куче да те лае.
  • 10 К.К.

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "bongobongo":

    И наследниците на османската империя също никога не са били велики нито са наследили нещо велико, освен някой сладък десерт.
    Чети по-внимателно!
Новини по държави: