1 Юни, 2018 19:02 2 799 1

Нов бежански маршрут през Балканите

  • балканите-
  • бежанци-
  • австрия

Германия и Австрия засилват контрола по границите

Граничните власти на Германия и Австрия извършват засилени проверки за предотвратяването на престъпността и незаконната имиграция, съобщи ДПА.

По границите работят полицейски представители и на двете страни, както и представители на баварските служби. Федералните полицейски служби планират да работят заедно и на прохода Бренер в Алпите, който свързва Австрия и Италия.

При повечето случаи бежанците пътуват, качени на вагони на влакове или на ремаркета на камиони.

През 2017 г. 1000 бежанци са били открити в товарни влакове.

Началникът на дирекция "Убежище, миграция и права на човека" Петер Вебингер във вътрешното министерство на Австрия предупреди, че се създава нов мигрантски маршрут през Балканите.

Новият маршрут на мигрантите през Балканите, който се създава понастоящем, минава през Албания, Черна гора или Сърбия, Босна и Херцеговина и Хърватия.

Според Вебингер Австрия трябва да бъде готова за нови миграционни вълни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    9 3 Отговор
    Еми това направи Йончев-ходи,слухтя около оградата,тръшка се около нея,ПРЕСКАЧА Я СЪС СТЪЛБА и накрая от "затягане на работата" останахме без далавера от потока и сума и народ без работа и приходи.
Новини по държави: