2 Юни, 2018 14:55 1 084 3

Скоро жените в Саудитска Арабия ще могат да шофират

  • саудитска арабия-
  • жени-
  • права-
  • шофиране-
  • коли

Положителна промяна в Саудитска Арабия

Скоро жените в Саудитска Арабия ще могат да шофират - 1
Снимка: БТА/ AP

Властите в Саудитска Арабия са осигурили всички условия за влизането в сила на кралския указ, според който от 24 юни жените в кралството ще имат правото да управляват автомобил, съобщи ТАСС.

Полицейският началник Саид Бен Абдула Кахтани, който участва в изпълняването на указа на крал Салман, изрази надежда, че жените ще шофират внимателно и нарушенията им ще бъдат рядкост.

„Това са наши дъщери, съпруги и сестри. Трябва да не забравяме това, да ги пазим и да се отнасяме с уважение към тях", заяви той. През последните месеци кралското предприе стъпки, с които даде повече права на жените в консервативната мюсюлманска страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Християнин

    2 0 Отговор
    Арабеските голем автогол ще си вкарат
  • 2 Шампиона

    3 0 Отговор
    Груба грешка...Това е може би единственото нещо което харесвам в тая държава..Тия си нямат и на идея каква беля ще направят..
  • 3 Предполагащ

    2 0 Отговор
    Абе арабелите са го измислили. За да караш кола трябва книжка, за да изкара книжка, съгласие на мъжа, а той не дава. Ако е някоя самостоятелна арабелка и има книжка ще трябва да кара колата в присъствието на татко, батко и 15-на братчеда. Значи ще трябва автобус, ама пък за него, професионална книжка. Да ама женско не може да има такава. Параграф 42.