Last news in Fakti

3 Юни, 2018 18:20 2 336 3

Башар Асад ще се срещне с Ким Чен-ун

  • башар асад-
  • ким чен-ун-
  • сирия-
  • северна корея

Сирийският президент отива в Пхенян

Башар Асад ще се срещне с Ким Чен-ун - 1
Снимка: БТА/ AP

Сирийският президент Башар Асад планира да посети Пхенян за среща със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предаде „Уолстрийт джърнъл“, позовавайки се на сирийската държавна агенция.

Не е ясно кога ще се проведе визитата, но тя ще бъде първа на чуждестранен лидер в азиатската страна, управлявана от диктатора Ким Чен-ун. По-късно през този месец той ще проведе среща с американския президент Доналд Тръмп.

Режимът в Пхенян вече проведе срещи с дипломати от САЩ и Русия. Страната има амбиция да постигне устойчив мир на Корейския полуостров – нещо, което преди месеци изглеждаше невъзможно. Любопитна е и информацията, че Пхенян е изпращал на режима в Дамаск компоненти за производството на химически оръжия. Сирия отрече тази информация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    28 2 Отговор
    опаа!!
    Сороснята е в траур!!!
    Двата демона ще се срешнат, а ангела - трампи, никой негоебава)))
  • 2 И хиляди слънца да засветят Орхан Мурат

    18 1 Отговор
    Да го дари Ким с армаган на изпроводяк няколко ядрени ракети , и как изведнъж ще се разчистят от Сирия и границата със Сирия всякакви войнстващи елементи . Ще настане мир и любов- братство между народите.
  • 3 плевен

    24 1 Отговор
    Асад е единствения арабски лидер,който защити християните от масовите убийства.Никой не си мръдна пръстта-включително европейци, американци, турци.А сега реват за палестинците.Не казвам,че успя,но поне опита.Желая му успех.
Новини по държави: