Last news in Fakti

4 Юни, 2018 13:23 1 780 7

Ердоган да забрави бързата победа

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • избори

Социолозите сочат, че е невъзможно настоящият държавен глава да спечели изборите на първи тур

Ердоган да забрави бързата победа - 1
Снимки: БТА/АР

Въпреки страха и заплахите основните социологически агенции сочат, че на първи тур е невъзможно Реджеп Ердоган да спечели изборите. На евентуален балотаж, според проучванията, трябва да отидат Ердоган и Мухарем Индже. Това коментира по БНР Тайфур Хюсейн, журналист от "Седмичен обзор". Според него въпросът е доколко изборите ще бъдат честни.

"Дали ЕК или европейските наблюдатели ще обявят дадени избори за честни или не, за Ердоган това не е от значение. Резултатите са ясни и той се опитва всячески да наложи неговото мнение като единствено".

„Изборите са извънредни. Има голяма мотивация и ясно бе подчертано от страна на Ердоган, че той ще бъде печелившият на изборите. Неговото разбиране за демокрация е малко по-различно. Демокрация за него е да има участие на избори на няколко кандидата, както е в случая – имаме кандидати, но реално доколко те са на равна основа и начала е друг въпрос“, коментира журналистът.

Той посочи данни от свои колеги, които казват, че във всички медии основно се представя личността на Ердоган: „Ясно се фаворизира личността на Ердоган за бъдещ президент на Турция“.

В социалните медии обаче се вижда желанието на турските избиратели за промяна в страната, посочи Хюсейн. По думите му се забелязва мобилизация на опозицията. Има обаче голяма маса хора, които са се демотивирали да гласуват.

Ердоган да забрави бързата победа

Хюсейн отбеляза обаче, че турският парламент се очертава много шарен. Възможно е партията на Ердоган да загуби пълно мнозинство в парламента, добави мнението си той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    6 16 Отговор
    ЕРДОГАН ТРЕТИРА НАШИТЕ ИЗСЕЛНИЦИ КАТО ВТОРА КЛАСА.ПО ДОБРЕ Е ДА ЗАГУБИ ИЗБОРИТЕ.

    Коментиран от #2

  • 2 Yavuz

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕЕВ":

    Ердоган доста добре се отнася към всички турци от България, но не одобрява политиката на ДПС която дълги години заедно с БСП управляваше България и тотално оглозга районите населени с турци.
  • 3 Да да

    2 8 Отговор
    Дано да спечели комедианта! Иначе кой ще ме забавлява и ще разплаква пуйките! Изберете Ерпосран! Единствения оакан кандидат :дддд

    Коментиран от #4

  • 4 Enio

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Да да":

    Дано живее дълги години и да върне държавицата си дълги години назад

    Коментиран от #5

  • 5 ivan4o

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Enio":

    То се нижда мой дали напред или назад дърпа! Но имо 1 но ти кът не излизаш освен квартала и центъра никаде другаде как да напраиш разликата.пххахахахаах
  • 6 Yavuz

    4 1 Отговор
    Ще излезе и той от квартала и ще му се наложи през новото летище в Истанбул да мине. За САЩ и Канада където обикновено емигрират българите полетите от там ще се извършват.Гладът бавно но сигурно настъпва в България.
  • 7 Osman

    4 1 Отговор
    ,, Седмичен обзор,, е бившият вестник Заман който е на терориста Фетуллах Гюлен. Тайфур Хюсеин е член на терористичната организация ФЕТО . Въпрос на време е да го пакетират и изпратят в Турцияда прави компания в затвора на терористите на терориста който се крие в Пенсилвания
Новини по държави: