4 Юни, 2018 17:31 1 861 4

Рим: Повече няма да бъдем бежанският лагер на Европа (СНИМКИ)

  • матео салвини-
  • ангела меркел-
  • италия-
  • германия-
  • бежанци-
  • мигранти

Матео Салвини обеща сурови мерки за намаляване на притока на мигранти

Рим: Повече няма да бъдем бежанският лагер на Европа (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Италия повече няма да бъде бежанският лагер на Европа, заяви новият министър на вътрешните работи Матео Салвини, цитиран от Reuters.

Той обеща сурови мерки за намаляване на притока на мигранти и връщане на вече пристигналите в родните им страни.

Салвини, лидер на крайнодясната партия "Лига" и вицепремиер в евроскептичната управляваща коалиция, превърна овладяването на имиграцията в мото на своята партия, чиято популярност бързо нараства в допитванията.

Рим: Повече няма да бъдем бежанският лагер на Европа (СНИМКИ)

Два дни след като правителството положи клетва, вътрешният министър замина за Сицилия - една от основните входни точки в Италия за над 600-те хиляди мигранти, пристигнали от Северна Африка от 2014 г.

За мигрантите в Италия "партито свърши", каза Салвини преди посещението си в приемен център на пристанището в Поцало, където пристигащите биват регистрирани.

Рим: Повече няма да бъдем бежанският лагер на Европа (СНИМКИ)

Рим: Повече няма да бъдем бежанският лагер на Европа (СНИМКИ)

Партия "Лига" твърди, че огромната част от мигрантите в Италия нямат право на бежански статут, че Рим не може да си позволи да им помага, а освен това съгласявайки се да работят при ниско заплащане, тези хора влошават трудовите условия за италианците.

Салвини подхрани напрежението, като заяви в интервю, че Италия "не може да бъде превръщана в бежански лагер", и обеща да лобира партньорите на страната да получат по-значително съдействие от страна на ЕС за справяне с проблема.

"Очевидно е, че Италия беше изоставена, сега трябва да осъзнаем фактите", каза той, помолен да коментира изказване на германския канцлер Ангела Меркел, че Европа се нуждае от нов подход по имигрантския въпрос.

Рим: Повече няма да бъдем бежанският лагер на Европа (СНИМКИ)

Салвини, който иска във всяка италианска област да има център за задържане или депортиране на мигранти, по-късно написа в Тwitter: "Или Европа ще ни подаде ръка, за да направим страната си сигурна, или ще изберем други методи".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    26 2 Отговор
    Вече Испания и Италия имат нови управляващи министри, дано положението се подобри.Тия немци са най-простия народ, тея са същите като българите, избират Мерки и Бойко за управляващи и поале се оплакват от нещо.

    Коментиран от #3

  • 2 българина

    7 5 Отговор
    не искате ама франкфурт няма да ви дава пари.... да сте мислили о време, ни стреляте ни се бунтувате, прости селяни
  • 3 Да да

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Ако разкрат накой и друг циганин ще живнат! Вече се личи че парите са кът и още ще затягат!Меркел просто е мекушава! Бат Бойко е кораво момче!
  • 4 Истината

    1 4 Отговор
    Вземаха милиардите от ООН и сега гледат как да се отърват от мигранти те.
Новини по държави: