Last news in Fakti

5 Юни, 2018 07:59 1 116 1

Решено! Тръмп и Ким в Сингапур на 12-и юни

  • доналд тръмп-
  • ким чен-ун-
  • северна корея-
  • сащ-
  • сингапур

Срещата започва точно в 09.00 часа местно време, потвърди говорителят на Белия дом

Решено! Тръмп и Ким в Сингапур на 12-и юни - 1
Снимки: БТА/АР

Подготовката за срещата на върха на лидерите на САЩ и Северна Корея върви добре. Двамата ще се срещнат в 09.00 часа сутринта местно време в Сингапур на 12 юни (04.00 часа българско време), каза говорителят на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от CNN.

"Подготвяме се активно за тази среща на върха", заяви тя и отбеляза, че е постигнат значителен напредък в дискусиите с Пхенян. Пълният дневен ред на срещата все още не е оповестен.

Сандърс определи писмото, което висшият севернокорейски представител Ким Йон-чхол предаде от името на Ким Чен-ун на Тръмп в петък като "интересно", но допълни, че няма да коментира съдържанието му.

Запитана за евентуално смекчаване на американската позиция спрямо Пхенян след неотдавнашния отказ на Тръмп да използва израза "максимален натиск", който дълго време се употребяваше, Сандърс каза, че няма никаква еволюция в американската позиция.

"Нашата политика не се е променила. Ние няма да намалим натиска, докато няма денуклеаризация", увери тя, но не използва също израза "максимален натиск".

Решено! Тръмп и Ким в Сингапур на 12-и юни

Вашингтон иска пълна, проверяема и необратима денуклеаризация на Северна Корея и каза, че е готов да даде гаранции за сигурността на режима, който винаги е смятал ядрения си арсенал като един вид "застраховка живот".

От своя страна Ким уверява, че иска да върви към денуклеаризация на Корейския полуостров, но етап по етап. Режимът освен това открито заяви, че отказва каквото и да едностранно разоръжаване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баунти тъ. турбо пи!

    0 0 Отговор
    Лошо !
    Повече неща могат да се объркат .
    От колкото да се изгладят !!
    ( интереси Батка )