5 Юни, 2018 18:20 2 916 23

Израел плаши Иран с американски удар

  • бенямин нетаняху-
  • израел-
  • иран-
  • сащ-
  • удар-
  • заплаха

Израел няма да позволи на Иран да има ядрени оръжия

Израел плаши Иран с американски удар - 1
Снимка: БТА/ AP

Израелският премиер Бенямин Нетаняху реагира бързо на съобщение на Иран, че ще увеличи своя капацитет за обогатяване на уран в рамките на позволеното от международното споразумение за ядрената му програма от 2015 година, предаде ДПА.

"Иранският лидер аятолах Хаменей обяви намерението си да унищожи държавата Израел. Той обясни как смята да го направи - чрез неограничено обогатяване на уран, за да произведе арсенал от ядрени бомби. Ние не сме изненадани. Няма да позволим на Иран да се сдобие с ядрени оръжия", каза Нетаняху във видеообръщение.

Предвождана от САЩ коалиция ще нанесе удар срещу Иран, ако той продължи да изпълнява своята ядрена програма, каза израелският министър на разузнаването Израел Кац, след като Техеран съобщи, че започна отново подготовка за обогатяване на уран, съобщи "Дарик".

"Ако ние узнаем - а ние ще разберем - от техните думи или по друг начин, че те подновяват ядрената си програма, онова, което ще се случи, е международна коалиция начело със САЩ, която ще заплаши, а после и ще нанесе военен удар срещу Иран", каза Кац. Министърът на отбраната Авигдор Либерман заяви на пресконференция, че съобщението на Иран е знак за масова истерия и паника сред иранското ръководство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Nick

    41 6 Отговор
    Дракам се с всички, после викам батко да ми оправя бакиите като почне да му се опира главата в задника ми.
    Това е Израел като цяло, колкото и да се перчат сами не могат да си покрият самочувствието. Иран и Китай като развъртят сопата само на евреи ще ми станете, светещи радиоактивни сапунчета
  • 2 Бат Саше

    38 7 Отговор
    Чифутите нали са шефовете на САЩ и плашат. Само че и тяхното време и времето на палачът им САЩ е отброено. Нищо вечно няма на този свят!

    Коментиран от #5

  • 3 ivan4o

    23 5 Отговор
    Ко стана бре? Тука се сераха из.аелската армия доказана незнам си ко ала бала сами ще опраят сичко! Де са ония лешпери?
  • 4 Американеца

    6 25 Отговор
    Държавата Израел е в правото си да се защитава. Тя руската кочина ѝ трепери, та какво остана за смахнатия Иран.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Nick

    7 3 Отговор
    Ей вие двамата последни, не с капаци сте на очите, а с цели бункери.... Дежурните бастуни се изходиха
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 среднощен

    20 2 Отговор
    Ако САЩ удари Иран, това означава пореден сериозен "шамар" за Европа! Освен това, този път Китай няма да замълчи! Имаме всички предпоставки за сближаване позициите на Китай, Европа и Русия по този въпрос! Хич не му е лесно на Тръмп в ситуацията, защото няма как да откаже на Израел! Война в Иран в момента, означава "началото на края", но не само за САЩ...!
  • 9 Пази боже

    1 2 Отговор
    Защо да е шамар за Европа не мисля че Европа има полза 2 ислямски режима да имат ядрени оръжия защото и СА казаха че ще си направят ядрени оръжия ако Иран имат

    Коментиран от #13

  • 10 Голям прос

    13 4 Отговор
    Тая коалиция да не търси ядрено оръжие в Иран, както търси химическо в Ирак и Сирия. Или има оръжия за изпитване. Под вола теле няма, има грездей
  • 11 ТОЧКАТА

    19 3 Отговор
    Иран НЕ е нападал никого последните 300 години...А израел е в постоянна агресия....Иран има много интересно обществено устроиство,в което има много повече демокрация отколкото в прославеното западно общество....Най любопитното е устройството на БАНКОВАТА СИСТЕМА И МЕХАНИЗЪМ при който НЯМА ЛИХВИ!!!!...Това ,и ред още амбиции на ПЕРСИТЕ/наследници на велика империя/ е основна причина за непрекъснатите атаки срещу тях....А израел е само ...пинчер,който е пред големия питбул и го насъсква с лай...мръсна работа и...добре платена.

    Коментиран от #12, #21

  • 12 Много са велики

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "ТОЧКАТА":

    финансира ХАМАС и Хисбула през 2 дена духовния им водач казва как ще унищожат Израел а и каква агресия е да си защитаваш границата срещу десетки хиляди протестиращи признаващи си че искат да преминат и да убиват колко демокрация може да има в държава в която има смъртна присъда за полово сношение между немюсюлманин и мюсюлманка и за отказалите се от исляма а насилието над жени и изобщо е масово а с тази с-ма без лихви явно на гърба на едни от най-големите залежи на газ и петрол явно много не помага като се види икономиката им не изглеждат чак толкова велики
  • 13 среднощен

    10 2 Отговор

    До коментар #9 от "Пази боже":

    Европа вече е наляла много пари в Иран и очаква "възвръщаемост"! Освен това, вече яде "вкусните плодове" на "арабската пролет"! Още малко етническо и социално напрежение под бежански натиск и сама ще се разпадне! Китай черпи много ресурс от Иран! Русия не коментираме, тя по презумция е диаметрално на САЩ. Не знам защо започнахте да наричате управлението в Иран, режим! До колкото знам, там се провеждат избори!? Нещо като "парламентарната монархия" в Европа!? Контролиране на ядреното въоръжаване може да се постига и без война! Истинската причина да има напрежение в региона, всички знаем, че не е Иран!

    Коментиран от #16

  • 14 Иванов

    2 13 Отговор
    Израел не плаши никого. Израел ги предупреждава, че ако не спрат, ще ги сравни със земята.

    Коментиран от #15

  • 15 среднощен

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Иванов":

    При толкова "миротворци" в района, няма как да се стигне до война!? Да спим спокойно!
  • 16 Не е ли така

    1 4 Отговор

    До коментар #13 от "среднощен":

    Аз лично го наричам режим защото шариата се прилага изцяло и на практика не управлява духовния водач

    Коментиран от #17, #18

  • 17 Не е ли така

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Не е ли така":

    не управлява избрания от народа президент а духовния водач който има повече власт и не може да се избира
  • 18 среднощен

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Не е ли така":

    Тоест, в Иран има "религиозно задкулисие"!? Не споря! При всички власти по света има "лобита" и "задкулисие"! Затова е и трудно на лидерите, защото са заложници на тези "задкулисни интереси"! Това е факт! Защо искаме да налагаме на сила ценности на други народи и култури, когато самите ние не вярваме в тези ценности!? Ако вярвахме, нямаше да има "задкулисие"!
  • 19 Оппаааа

    5 1 Отговор
    Хаха золен скапан гнусен Чифут ,как само изглежда много внимателно му вижте лукавата физиономия ! Иска да причини отново смърт и кръвопролития чрез чолитически и долни похвати .Това е пресръпно ! Озчадие гадно е Натаняху ,само злини причинява този агресор !!! Дано да бъде смазан този терорист ,израел финансира така нареченият световен тероризм ,това е единствената истина !
  • 20 Waffen SS

    6 3 Отговор
    Значи сащ ще си развиват ядрения арсенал, но тръгне ли друг да го прави - не може, ще му обявим война! Колко демократично, типично в еврейски стил. Е затова беше нашата борба начело с Фюрера, да унищожим тази сган докато беше време.. Шибаните еврейчета знаят, че Иран може да ги унищожи като хлебарка, затова заплашват с оня джендър доналд дък, но и той знае че Иран може да опука американците при евентуална война. Мачкай Иран, всички сме с вас заедно срещу общия враг - еврео-американците!
  • 21 Я па тоя

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "ТОЧКАТА":

    Ми ходи живей в Иран бе, ефенди
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 boiko

    0 0 Отговор
    Ако това стане, държавата с име Израел, ще престане да съществува!