Last news in Fakti

6 Юни, 2018 12:46 3 284 13

Белград: НАТО ни заплаши, стойте далеч от Косово

  • сърбия-
  • косово-
  • александър вучич-
  • нато

Сръбският президент заяви, че е бил предупреден, че ако изпрати армията и полицията в Косово, ще има нов конфликт с алианса

Белград: НАТО ни заплаши, стойте далеч от Косово - 1
Снимки: БТА/АР

Ако сръбската армия се опита в съответствие с резолюция 1244 на Съвета за сигурност на ООН да върне част от своите сили в Косово, ще се стигне до конфликт с най-голямата военна сила в света.

Това драматично предупреждение президентът на Сърбия Александър Вучич каза, че е получил, без да посочва от кого точно е дошло, пише белградският вестник "Вечерне новости".

Ако се опитате да влезете със своята армия и полиция в Косово, НАТО ще третира това като вражески акт, цитирал Вучич заплахите, които му били предадени.

Отговаряйки на въпрос дали може страната след зачестилите нападения срещу сърби да разположи представители на своите сили за сигурност, както предвижда резолюция 1244, Вучич заявил: "Фактът, че великите сили не признават, т.е. нямат намерение да уважат резолюция 1244, означава, че ние имаме много малко възможности да направим нещо. Това не е справедливо, но наше право е да се борим в съответствие с малките възможности и в рамките на много малко пространство за маневриране".

Белград: НАТО ни заплаши, стойте далеч от Косово

Сръбският президент е изтъкнал, че ситуацията в Косово е сериозна и поради това искал да обясни на гражданите, че "тези хора не се интересуват от правото и резолюция 1244, а от силата и от фактическото положение".

Важи само правото на силата и ние в съответствие с това трябва да полагаме усилия да запазим мира и сигурността и всички да изграждаме по-добър живот и по-силна икономика, заявява Вучич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1885

    12 50 Отговор
    Сърбите са гадно племе и затова си заслужава да страдат !

    Коментиран от #4

  • 2 ****

    41 4 Отговор
    Значи нато няма да се намеси ако възникне война между Ирак и Израел,това е казано от централата на нато,тъй като Израел не е член,Косово също не е член на нато,но там възнамеряват да се намесят,от какъв зор ще се месят там?

    Коментиран от #8

  • 3 Кибик

    28 3 Отговор
    ООН се превърна в една жалка паразитна организация, единствената полза от която е че разни маймунски държави пращат свои хора в Ню Йорк и Виена за чужда сметка.
  • 4 Той

    34 1 Отговор

    До коментар #1 от "1885":

    Едно време пак сме се делили на гадни племена и дошло друго гадно племе и ние било гадно 500 години.
  • 5 Сърбия

    21 1 Отговор
    чрез западната ни съседка нато упорито търси конфликт с Русия.Те ще намерят средства взаимно да устоят на неприятелския натиск.Нека сега нашите "отговорни фактори" пак да припяват как сме били неразделна част от атлантическата решителност и колко много трябва да сме спокойни за сигурноста си.И най-вече да се гордеем с забележителните ни политици!

    Коментиран от #13

  • 6 onq s konq

    9 22 Отговор
    Вучич официално и многократно заяви,че Сърбия и Русия са ИСТОРИЧЕСКИ БРАТЯ.Путин твърдо заяви,че Русия ще СЪДЕЙСТВА ЕФЕКТИВНО НА СЪРБИЯ.И изведнъж...някакво си НАТО разпределя баницата,а Вучич стои с присвити назад ушички като уплашено коте.Е що така бе комшу-РУСКИ АВИОНИ ИМАШ,НЕПОКЛАТИМА АРМИЯ ИМАШ,РУСИЯ Е ЗАД ГЪРБА ТИ-ЦЯЛ ПУТИН ГО ЗАЯВИ,СРЪБСКИ ЛОВЦИ С ДВУЦЕВКИ СВАЛЯХА ГРОЗНИТЕ АМЕРИКАНСКИ РАПТОРИ...ама шубето май е голям страх:)

    Коментиран от #10

  • 7 !?!?!

    20 2 Отговор
    "най-голямата военна сила в света"!?!? Явно имат предвид, че Русия ще се намеси, този път. Като в Сирия.
  • 8 Бесен пес

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "****":

    а де ... щото нямат изгода от това сърбите да си върнат Косово ..
  • 9 onq s konq

    5 24 Отговор
    Има и една СЪЩЕСТВЕНА ПОДРОБНОСТ,която сръбските полит.анализатори много добре отчитат:Стане ли патакламата със Сърбия ЗА ВТОРИ ПЪТ,въздушните удари няма да бъдат като преди "прецизно точни и с минимум щети",а ВСЕОБХВАТНИ И ПРИДРУЖЕНИ ОТ НАЗЕМНА МАСИРАНА АТАКА.Ясно че режимът ще капитулира,но ВСИЧКИ СЪСЕДИ НА СЪРБИЯ ЩЕ СИ ДЯЛНАТ ПАРЧЕТА ОТ ТЕРИТОРИЯТА Й,КАТО БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ОСТАНЕ ПО-НАЗАД!

    Коментиран от #11, #12

  • 10 гост

    14 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Според мен се притеснява за народа си ,ама един кон как да го разбере.
  • 11 на коня под опашката

    9 3 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Уффф, тоя па! Ти се моли да не довтаса Селим бей по твоите земи да си ги поиска, че са били на петия братовчед на вуйчото на прапрадядо му по лелинкина линия, че тогава...ти да видиш!
  • 12 Барчо

    11 4 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Прецизни бомбандировки ли?!???!? Кой ти го каза това? Влез в уикепедията и виж колко е била прецизна. Беше ударено китайското посолство, сума ти училища, църкви, детски градини, институти, болници и т.н. Цифрите са големи. Така че за прецизна стрелба изобщо не приказвай. Разликата от тогава и сега е доста голяма и хич не ми се вярва да има повторение. Щото нали се сещаш какво може да се случи в Украйна заради Данбас и Логанск!!!
  • 13 херодот

    3 9 Отговор

    До коментар #5 от "Сърбия":

    Русия чрез сърбите провокира напрежение.Това на кого не е ясно? А, да...на тези дето пак ще пострадат.Кофти ,май има и по- големи и от нас.....
Новини по държави: