Last news in Fakti

6 Юни, 2018 14:57 1 036 0

Сваленият Рахой напуска политиката

  • мариано рахой-
  • испания-
  • каталуния-
  • народна партия

Има и други неща за вършене в живота, каза бившият премиер на Испания

Сваленият Рахой напуска политиката - 1
Снимки: БТА/АР

Бившият премиер на испанското консервативно правителство Мариано Рахой обяви, че се оттегля окончателно от политиката, пише El Pais.

"Моето намерение е да напусна окончателно политиката. Има и други неща за вършене в живота, освен отдаването на политиката", каза 63-годишният Рахой в ефира на частно радио.

"Живях много интензивен политически живот и смятам, че няма смисъл да се задържам повече тук", каза Рахой и добави, че няма да се кандидатира на партийния конгрес, който скоро трябва да намери негов приемник.

Сваленият Рахой напуска политиката

След като бе свален в петък от власт с вот на недоверие, внесен от социалистите в парламента, Рахой, централна фигура в испанската политика от близо 15 години, обяви, че напуска лидерския пост в Народната партия.

Избран за пръв път за депутат през 1981 г. в родната си Галисия, той ръководи консервативната партия от 2004 г. и пое управлението на страната от декември 2011 г. до падането си от власт в петък.

Сваленият Рахой напуска политиката

Начело на изпълнителната власт той преживя няколко големи кризи, включително рецесията, от която извади страната с цената на строги мерки за икономии, и миналогодишния опит за отцепване на Каталуния.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: