7 Юни, 2018 08:51 1 242 5

САЩ няма да допуснат ядрен Иран

  • майк помпео-
  • сащ-
  • иран-
  • ядрен-
  • споразумение

Техеран знае за нашата решимост, заяви Помпео

САЩ няма да допуснат ядрен Иран - 1
Снимка: БТА/ AP

Съединените щати следят съобщенията, че Иран смята да увеличи капацитета си за обогатяване на уран и смятат това за „глупаво разхищение на ресурси“. Това написа в Туитър държавният секретар на САЩ Майк Помпео, предаде ТАСС.

„Няма да допуснем Иран да разработи ядрено оръжие и Техеран знае за нашата решимост", написа Помпео и посочи, че за никого няма да бъде изненада, ако протестите в Иран продължат.

Преди два дни духовният лидер на Иран аятолах Али Хаменей обяви, че е наредил на организацията за атомна енергия в страната да започне подготовка за разширяване на капацитета за обогатяване на уран заради провала на ядреното споразумение между Иран и големите световни сили, след като Съединените щати се оттеглиха от него.

Американският президент Доналд Тръмп беше разкритикуван от своите съюзници, че оттегля Вашингтон от споразумението, подписано по време на мандата на Барак Обама след тежки дипломатически преговори и компромиси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    15 3 Отговор
    Държавата която си реши проблема с две бомби не дава на Иран да си реши проблема с една бомба.... Някак си е лицемерно , а историята не търпи лицемерие.
  • 2 Бесен пес

    15 3 Отговор
    О не се и съмнявам, че няма да го допуснете ... къде ще пропуснат караварите възможност за война .
  • 3 onq s konq

    3 6 Отговор
    Малко въведение за "особеностите на близкоизточната мюсулманска душа":Наскоро бе съобщено,че САЩ спират финансирането на Пакистан с по 1 МИЛИАРД $ ГОДИШНО,които срещу тая сума трябва да не допускат афганистански терористи на тяхна територия.А те/Пакистан/ вземат парите,но ОТДЕЛНО ВЗЕМАТ и от терористите...и ги пускат.Същото е и с Иран-години наред имаше Амер. ембарго-бяха гладни на макс,Обама го премахна и Иран заля света с петрол.Естествено че направо се изстреля икономически,но вместо благодарност-продължи да си извършва ядрените разработки.Затова и Тръмп излезе от споразумението-за да е с развързани ръце и ДА МОЖЕ ДА УДАРИ С ВОЕННА СИЛА ако се наложи.Защото никой не обича да го правят на глупав...особено пък Америка!
  • 4 АЛО АЛО

    2 0 Отговор
    Само не ми пискайте, даже ако може още сега да се изтребят тия отрепки с изкривени разбирания и принципи ! Грешка беше, че премахнаха Саддам, той добре държеше тварите затворени !!!!! Ние щото сме много хуманни...е*аха май*ата на Европа !!! Вие слепи ли сте кви сте...стига с това плиткоумно реване Америка-Русия...
  • 5 хахах

    0 0 Отговор
    Тоя е като селска тетка на мегдана само му дай да си говори