Last news in Fakti

9 Юни, 2018 11:11 1 688 2

Безпрецедентен мир в Афганистан

  • афганистан-
  • талибани-
  • мир

Талибаните се съгласиха на примирие

Талибаните в Афганистан се съгласиха на безпрецедентно примирие, съобщи РИА Новости.

Талибанската групировка се съгласи на примирие, предложено от афганистанското правителство. Това е първо такова от американската инвазия в страната.

От правителството предложих 29-дневен мир. За сега талибаните се съгласиха на тридневно примирие. То обаче няма да важи за външни бойци в страната.

Вече е разпоредено прекратяване на запланувани бойни действия. Правителството също прекрати своите акции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишел

    6 0 Отговор
    Дано и там видят малко мир,не мога да си представя как бих живяла в страна която от 40 год.е във война,как биха живяли децата ми.

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мишел":

    За да можеш да си представиш как би живяла там,първо трябва да станеш ТАЛИБАНКА ,мъжът ти да е талибан и да си имате малки талибанчета. Е да,ама май нямаш такова желание и затова никога няма да разбереш как е.
Новини по държави: