Last news in Fakti

11 Юни, 2018 20:00 7 245 7

Европа може да се срине на Балканите

  • европа-
  • бодо хамбах-
  • балканите

Според Бодо Хамбах е нужно Западните Балкани да бъдат приети

Европа може да се препъне и падне на Балканите. Това заяви бившият специален координатор на Пакта за стабилност на Югоизточна Европа Бодо Хомбах, цитиран от „Вечер“.

Според него в момента Европа вдига критериите си за членство в ЕС. Това обаче може да доведе до нейното пропадане на Балканите.

„Ако европейският свят се разпадне, това ще стане там, където срещу него действат външни сили. Такъв е случаят с Балканите.

ЕС е партньорът за социален успех и демократичен ред на Балканите. Такива не са нито САЩ, Турция или Русия. Европа е длъжна да спази поетите си ангажименти“, заяви Хомбах.

Според него в момента има личности, които с удоволствие биха разпрачетосали Европа. Такива сили биха могли да имат голямо влияние над Западните Балкани. За това е нужно и ЕС да се обърне към региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    12 42 Отговор
    Да разбием Европа за да не сбъдне мечтата на Хитлер ..за немска Европа

    Коментиран от #3

  • 2 Adam

    23 14 Отговор
    Европа е слуга на Израел:)))
  • 3 Бай Ой

    42 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Асане, по добре немска Европа, отколкото ромска /турска/ Европа. Мнооого има да ги гоните немците, не случайно резаните пушки бегат там да си изкарват прехраната
  • 4 Крадец

    21 9 Отговор
    Щом в Европа влезе България и чакат ред Македония и Албания,значи Европа вече се разпада!
  • 5 За Критени

    2 4 Отговор
    Глупости извадени като контекст, безсмислица.
    ЕС започва да се променя за по добро и колкото да не ви харесва ПИтИновци губернията се отлага.
  • 6 Коментатор

    2 0 Отговор
    Европа трябва да се научи да гледа повече напред, а не само пред носа си. Балканите трябва да са в Европа. За съжаление има егоистично разделение все още. Големите нации трябва да разберат, че ще са по-силни и сигурни, ако по-малките държави също забогтяват и законността е първостепенна ценност. За съжаление България не може да е най-добрият пример за това.
  • 7 незнайко

    2 0 Отговор
    Провала е за КАПИТАЛИСТИТЕ !!! На балканите няма да има КАПИТАЛИЗЪМ !!! Сега ще се разбере кой кого !!!
Новини по държави: