Last news in Fakti

13 Юни, 2018 12:06 2 837 20

Бойко Борисов в Израел: Споделяме един мост (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • израел-
  • бойко борисов-
  • бенямин нетаняху

И днес взимаме трудни решения, но тогава е било много по-трудно

Споделяме един мост между двата наши народа, българските евреи са допринесли изключително много за Израел. Това заяви премиерът на Израел Бенямин Нетаняху на съвместен брифинг с Бойко Борисов в Йерусалим преди тяхната работна среща.

"Ние никога няма да забравим как хората от България са лягали върху релсите, за да предотвратят депортирането на евреите си", каза премиерът на Израел Бенямин Нетаняху.

"И днес взимаме трудни решения, но тогава е било много по-трудно", каза българският министър-председател Бойко Борисов. И добави как представил на другите в делегацията своя приятел Нетаняху като "глобален талант", който е бил първо с президента Тръмп и след това на Парада на победата в Москва с президента Путин.

Не знам дали знаете, но нашите военни пилоти – и български, и израелски, провеждат съвместни тренировки, които са изключително полезни, добави Бойко Борисов. Той изрази надежда за задълбочаване на партньорството между България и Израел в различни области.

От своя страна Бойко Борисов добави, че нашите нации работят за доброто на световния мир. С Нетаняху ще обсъждаме дали не може да направим съвместно производство в областта на отбраната, особено фокусирани ще сме върху дроновете, съобщи българският премиер.

Постигнали сме изключително много откакто за първи път се запознахме преди много години в Тел Авив. Личното ни приятелство е отражение на приятелството, което съществува между нашите две държави.

Надявам се мирните споразумения, в които Израел е страна, да бъдат подписани. Бенямин Нетаняху е глобален лидер, който умее да води умерена и балансирана политика. България може да се похвали с успешно сътрудничество с държавата Израел в сферите на сигурността, медицината, новите технологии. Това отбеляза Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    33 4 Отговор
    Скитник! Обикаля като глуха кучка по света да дрънка глупости.

    Коментиран от #2

  • 2 Бесен Язовец

    26 3 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Дано му е последно турне! Нагуши се като пеликан в частен рибарник с € и сега пълни албумчето с фотоси сигурен съм че ще отпечата и мемоари в близко бъдеще!
  • 3 Василев

    21 2 Отговор
    Селяни, Тиквата оправи Западните балкани, а сега и Бризкия изток! Следват Китай и САЩ!
    Агент Компира. ВИС 2!
  • 4 патриотъ

    20 3 Отговор
    В Угърчин трепят българи и няма кой да защити народа,тоя обикаля света и въвежда ред в международните отношения!Предлагам да премахнем длъжността на външния министър,тъй като Борисов се старае да огрее навсякъде и външен министър не служи за нищо,освен да приказва по някоя глупост от време на време!А Борисов е крайно време да си признае,че не става за нищо и по-добре да отива в Америка да живее,отколкото да ни съсипва държавата!А още по добре в затвора,дето му е мястото!Време е!
  • 5 Психопат

    3 1 Отговор
    Дрон! Най накрая изплюха канапето! Ми да ! Най обикновен дрон може да вдигне във въздуха 7 кг! АК-5,45 техни 5.3кг, ако не се лъжа и още 1,7кг електроника и ето готовия войник! Браво , крайно време беше! Казармата отпада! За немеслещите литератори това е непонятно! Така , че ! Без коментари!!!!!!!
  • 6 Мъка,мъка....

    14 2 Отговор
    Няма ли кой да спре търкалянето на тази тиква???
  • 7 Николай

    14 3 Отговор
    Смърт за Израел!!! Бойко, не се връщай от там!
  • 8 propa

    11 2 Отговор
    на Тиквата не му ли писна да се прави на палчо )))
  • 9 Гост

    3 8 Отговор
    Абе ревете вие,ама какво искате като Орешарски ли да е ??? За една година управление да отиде до Виетнам да открие някакъв ресторант???
  • 10 ****

    9 2 Отговор
    Този се уби да тича да ближе задници,който му свирне,и този вади езика и тича да ближе.За това никой не ни оважава,и ни сравняват с какво ли не,срам ме е от такива които се мислят за политици.
  • 11 Само Бойко

    3 9 Отговор
    Ахх, колко ги е яд горките комунисти,направо падам като ви чета черенит писания....

    Коментиран от #19

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Неадекватник тъп

    6 1 Отговор
    Не знам дали знаете, но нашите военни пилоти – и български, и израелски, провеждат съвместни тренировки, които са изключително полезни, добави Бойко Борисов.

    Кога ще почнат да падат както зрели круши и пилотите на Израел в Газа и района?
  • 15 Паси Чифута

    5 1 Отговор
    Тиквопитека си урежда в Израел комисионната за закупуването на стари Ф16.
  • 16 Alarak(the truth)

    3 1 Отговор
    Пълна излагация от страна на Боце, тоя натаняу нарочно го пиша с малка буква е супер отрепка....
  • 17 Пенсионер

    1 1 Отговор
    Заради такива Тикви умират Пилоти! Ченгетата вън от Света!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ПЕЕВ

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Само Бойко":

    ЕХ ПИНОЧЕТ ИМ ТРЯБВА НА КОМУНИСТИТЕ ,ТА ЕДИН ДАНЕ ОСТАНЕ.
  • 20 славейко

    1 0 Отговор
    Интересно? Борисов Бил спасил ЕВРЕИТЕ ?
    Не знам , но ако беше на мястото на Цар Борис , пред Хитлер ?Дали щеше да ги спаси. Или щеше и БЪЛГАРСКА АРМИЯ да изпрати на изток?
    Или щеше да постъпи така както с псевдо превратажийте, заловени на Дунав мост, които върна в Турция на заколение?