Last news in Fakti

18 Юни, 2018 08:59 1 849 2

Франция ограничава скоростта по второстепенната пътна мрежа

  • франция-
  • ограничава-
  • скорост

Решението предизвика недоволство сред шофьори и мотористи

Франция ограничава скоростта по второстепенната пътна мрежа - 1
Снимка: Shutterstock

Властите във Франция обявиха, че ще ограничат скоростта по второстепенната пътна мрежа, съобщи France 24.

Скоростта вече ще бъде ограничена до 80 км/ч., а не както беше до сега до 90 км/ч.,

Ограничението ще важи за двупосочните второстепенни пътища без мантинела, които формират 40% от пътната мрежа на Франция.

Мярката цели да ограничи инцидентите на пътя, но предизвика недоволството на мотористи и шофьори, които получиха подкрепата на някои депутати и министри.

Според премиерът Едуард Филип обаче тази мярка може да спаси живота на 300 или 400 000 души, като той е готов да приеме последствията от решението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 5 Отговор
    80 км/ч за БМВ-то ми е 4-та скорост.От 6 възможни.Това е категоричен преразход на гориво и замърсяване на въздуха поради по-интензивната работа на двигатела.Французинът обаче се е заел да спаси 300-400хил. души за годината,но ще умори няколко пъти повече от белодробни болести,само че малко по-бавно.Отделно че бърка в джоба на шофьорите за гориво,което пък се отразява на домашния бюджет и води респективно до употребата на по-некачествени/вредни/ храни и изобщо до падане на стандарта на живот.Съветът ми е :Огледайте се кво става при съседите,а после погледнете и към Света за да оцените вярно ПРЕДИМСТВАТА НА БЪЛГ НАЧИН НА ЖИВОТ,КОИТО НЕ СА МНОГО,НО СА СЪЩЕСТВЕНИ!
  • 2 асддса

    2 0 Отговор
    Наистина ли са толкова глупави ? Проблема не са хората, които спазват ограничението и се блъскат, проблема са тези които карат по-бързо. И 50км да го напраят пак ще има такива, които карат със 100 и създават катастрофи. Друга причина е разсейването, което никакво ограничение няма как да го предотвврати ако водача не си поема отговорност за него си и другите и внимава.

    А тоя с коня над мене да не приказва глупости, защото със 80км спокойно си караш на 5та и 6та скорост. В града с 50 се кара на 4та.
Новини по държави: