Last news in Fakti

23 Юли, 2018 11:29 2 765 21

Спецчасти спасиха деца-заложници в Москва

  • москва-
  • русия-
  • деца-
  • заложници-
  • спецчасти

Операцията е приключила без жертви

Спецчасти спасиха деца-заложници в Москва - 1
Снимка: Shutterstock

Страшен екшън се е разиграл тази нощ в Москва! Сътрудници на руските спецчасти са щурмували частен дом, за да освободят две деца, държани като заложници, съобщават световните медии.

Независимо от напрегната ситуация, никой не е пострадал. Нападението е станало малко след полунощ на 23 юли. Двама души от киргизки произход са успели да разбият вратата на апартамент, в който живеели техни познати - жени и започнали да искат пари. Те заплашвали с ножове, но жените успели да избягат на улицата.

Вътре в жилището, обаче, останали две непълнолетни деца, с които нападателите се заключили. След успешния щурм на спецчастите похитителите били обезоръжени, а децата - предадени на майките, предаде Блиц. На една от жените й прилошало, затова се наложило да й бъде оказана помощ на място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    28 12 Отговор
    Спецназа са номер 1 за всички времена

    Коментиран от #7, #11

  • 2 Townboy

    25 5 Отговор
    Руските спецназ не се шегуват.

    Коментиран от #9

  • 3 СссереМ

    7 37 Отговор
    Браво,два автобуса спецназовци срещу двама киргизовци въоръжени с кухненски ножове и две деца.

    Коментиран от #4, #12, #13

  • 4 НКВД

    33 4 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Е не може всички да са като Силвестър Сталоун да напада вертолети с камили и да печели!!
  • 5 Kcaniba

    20 4 Отговор
    руският спецназ и всички останали!!
  • 6 баба

    3 7 Отговор
    Това, че никой не е пострадал тепърва ще се променя.Тъпаците с ножове са били пияни, щом са изпуснали жените. Жените пък зарязали децата. Киргизци.
  • 7 Преброяване на бесните язовци

    4 10 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    В избиването на заложници ли? Този път чудно как са останали живи заложници?

    Коментиран от #8

  • 8 Готин ама не съвсем

    10 4 Отговор

    До коментар #7 от "Преброяване на бесните язовци":

    Това от къде го измисли??
    Нещо Брайвик? Или ФАЩ, където полицаите си стрелят на воля, по когото им хареса, а не по похитителите, щото шубето е голям страх?

    Коментиран от #10

  • 9 Бесен Язовец

    4 7 Отговор

    До коментар #2 от "Townboy":

    Аха, страшни са, когато освобождаваха заложниците от кинотеатара в Москва на времето, заедно с терористите и половината заложници изтровиха с отровен боен газ ! Та си прав де, че не се шегуват, сериозни чиляци са !
  • 10 Преброяване на бесните язовци

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Готин ама не съвсем":

    От Норд-ийст и от Беслан. Що питаш?
  • 11 864

    7 17 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Най-добрите спец части в света американските NAVY Seals и британските SAS.Руските спец части са просто аматъори пред американските ,като дори незнам дали влизат в челната 3-ка.

    Коментиран от #14, #18, #19

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Убеден съм,че ако попаднеш в такава ситоация си се насрал и напикал едновремено
  • 14 някой

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "864":

    Пробвай се,и ще разбреш!

    Коментиран от #15

  • 15 охохох

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "някой":

    Колко си прост..
  • 16 kick

    4 4 Отговор
    Служих в "Тихина" 89г. останах сержант във тактическата подготовка и ни пратиха 25 човека на обучение в СССР, гр. Невянск, в западната част на Урал! Да ви кажа честно, доста неща научиха от нас и братушките! Мога да кажа, че не ни превъзхождаха почти в нито една графа на провелите се упражнения и тактически занятия! Просто разполагаха с по-добра материална база, примерно парашутите им бяха шведски, а водолазното оборудване английско, а ние жулихме тук с техните руски разработки!

    Коментиран от #17

  • 17 kick

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "kick":

    Грешка, не английско, а френско водолазно!
  • 18 НКВД

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "864":

    Тия където ги изброи са като Шоу Бурлеска в сравнение със СПЕЦНАЗА!!

    Коментиран от #21

  • 19 Трол

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "864":

    Не са за подценяване и израелските "Сайерет Маткал", мисля че към тях имаше едно подразделение с невинното наименование "черешките". Последното е предназначено за инфилтиране в арабските ислямски групировки водещи бойни действия срещу Израел. Руските Алфа също са добри, когато учех ни даваха за пример едни събития от 60-70 години на миналия век. Не си спомням дали тогава бяха те създадени или беше "Витяз". Действието се развива в Близкия изток, май Ливан. Ислямска групировка предшественик на Мюсюлмански братя или Хизбула, отвличат руския посланик и негови служители. Искането на мюслитата е да бъдат освободени техни членове от затвор на близка на СССР страна. Ултиматума е кълцане на парчета от рашъните. Руснаците изпращат на терен техните хора и в един момент терористите почват да получават чували с картуни на техни близки и съмишленици. Следва ултиматум от страна на руснаците, че чували те ще продължават да бъдат доставяни, дипломатите са пуснати без условия. За вас лъжа, за мен истина.
  • 20 Владо Вр

    2 1 Отговор
    Случаят е истински, но там на терен работят главорезите от ГРУ. Спецназ "Вимпел" и "Алфа" са за вътрешно ползване(контратероризъм и чужди разузнавателно-диверсионни групи). Всички външни изпълнения, са от различните групи на ГРУ на руската армия, или диверсионните подразделения на ВМФ на Русия.
  • 21 русия е джудже

    1 8 Отговор

    До коментар #18 от "НКВД":

    Тези червени мантри и пропаганди ,можеш да си ги въртите само между вас ,русофилските подлоги.Никой няма да ти се върже на тая глупост.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания