6 Август, 2018 22:19 4 147 1

Български ученици са пострадали при взрива в Италия

  • италия-
  • болоня-
  • ученици-
  • взрив-
  • пострадали-
  • силистра-
  • българи

Няма опасност за живота им

Български ученици са пострадали при взрива в Италия - 1

Български ученици са пострадали след станалата по-рано експлозия на автоцистерна край летището в Болоня, съобщи италианската национална телевизия Рай 1. По последна информация са пострадали ученици от механотехникума в Силистра, които са в Италия по специална европейска програма.

Едно момче и две момичета са в болницата на съседното на Болоня селище Бацано, а друг ученик с по-сериозни обгаряния е приет в съответното отделение на болницата в Чезена. За момента не е ясно дали има други пострадали. Групата е била от двайсетина души, от които четирима учители, предаде БНР. Българските ученици са от Професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров“ в град Силистра.

От Външно министерство потвърдиха информацията за пострадали български ученици. Ведомството посочи, че седем ученици от Силистра са "леко пострадали" при инцидента на магистралата край летището в Болоня. Младежите са част от група от учебното заведение, които са на практически стаж в местна фирма в Италия. Групата се придружава от четирима преподаватели от училището, сред които няма пострадали, потвърдиха от ведомството.

По информация на директора на гимназията, която също пътува с групата, двама от младежите вече са изписани. По-късно тази вечер или утре сутрин се очаква да бъдат изписани още трима от учениците. По-тежко е пострадал един ученик, който е с наранявания в областта на долните крайници - без опасност за живота.

Почетният консул на България в Болоня Франко Кастелини тази вечер ще посети болниците в района, където са настанени българските младежи заедно с преводач от български език, за да получи по-изчерпателна информация за състоянието на учениците. Установен е контакт с родителите на децата. Генералното ни консулство е в постоянен контакт с местните полицейски власти и службата на гражданска защита, както и с болничните заведения, в които са настанени пострадалите ученици. Мисията ни е в готовност да окаже и необходимото съдействие на място.

По информация на италианската агенция АНСА един човек е загинал, а 55 са пострадалите при тежкия инцидент. 14 от тях са със сериозни травми. Взривната вълна е изпочупила прозорците на много сгради, намиращи се наблизо, пишат медиите на Апенините. Движението в района беше временно преустановено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гербераст

    5 6 Отговор
    ето ви на вас ,,демокрация,,
Новини по държави: