10 Август, 2018 10:42 1 885 4

Талибаните в мощна атака на изток

  • газни-
  • талибани-
  • афганистан-
  • кабул

Бунтовниците атакуваха столицата на афганистанската провинция Газни

Талибаните в мощна атака на изток - 1
Снимки: БТА/АР

Талибаните атакуваха Газни - столицата на едноименната източна афганистанска провинция, предаде АР, като се позоваха на местните власти.

Нападателите влезли малко преди полунощ от няколко страни в града, намиращ се на около 170 километра южно от столицата Кабул. Правителствените сили успели да отблъснат ислямистките бунтовници.

Сраженията продължават в околностите на Газни.

Представител на местните власти съобщи, че правителствените сили са дали няколко убити и ранени. Трийсетина талибани били ликвидирани.

Газни е втората провинциална столица в Афганистан, превзета от ислямистките бунтовници за по-малко от три месеца. На 15 май талибаните нахлуха във Фарах, главния град на едноименната западна провинция, но армията бързо си го върна.

Талибаните в мощна атака на изток

Ситуацията в Газни в областта на сигурността се е влошила през последния месец. Според експерти талибаните контролират почти изцяло източната афганистанска провинция с изключение на нейната столица и още някои райони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 козяшки баламурник

    6 6 Отговор
    Искам тема за Сирия, да можем да хлепам рашките! Уууу, ватенки пияниииии!
  • 2 Чукча

    7 0 Отговор
    Къде дремят братята американци? Да не отиде Путин и тия да ти спаси и те пак по бели гащи да останат. Че ще им изгрее реколтата от мак
  • 3 Крадец

    1 0 Отговор
    Мдаааам !Краварите се осраха тотално в Афганистан !
  • 4 ФАКТ

    1 0 Отговор
    ЩЕ ИЗГОНЯТ КРАВАРИТЕ И ЩЕ СЕ РАЗБЕРАТ С РУСНАЦИТЕ?
Новини по държави: