10 Август, 2018 12:05 19 276 51

Зоран Заев: Братя българи, сгреших

  • зоран заев-
  • македония-
  • българия-
  • братя-
  • сгреших

Извинение от македонския премиер

Зоран Заев: Братя българи, сгреших - 1
Снимка: БТА

Седмица, след като в телевизионно интервю македонският премиер Зоран Заев заяви, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско и така предизвика сериозна полемика както в родината си, така и у нас, македонският премиер се извини на България.

„Понякога ние, политиците, може би не сме достатъчно внимателни, понякога правим и грешки. Уверявам ви, че това беше само един момент на невнимание, тъй като искрено искаме приятелство и съвместна работа – както е записано в Договора за добросъседство”, написа Заев в страницата си във Фейсбук.

На фона на коментари, че македонският премиер е забил нож в гърба на България с изказването си, министър-председателят Бойко Борисов отбеляза вчера, че „когато дойде време България да изкаже своето становище за присъединяване на Македония към ЕС, ще си спомни тези думи и ще вземе своето решение”.

Заев задочно отговаря: „Драги приятели и братя от България, вярвайте, искрено градим приятелство, което преди няколко десетилетия беше загубено. Това беше загуба и за двете земи. Да не си позволяваме да се връщаме назад”.

Той подчертава в публикацията си, че е първият македонски премиер, чествал паметта на Гоце Делчев в Благоевград, а Бойко Борисов е първият български премиер, поклонил се пред гроба на големия революционер в Скопие; че нашият министър-председател и външният министър Екатерина Захариева са се „борили” за еврочленство на Македония. Все още няма официални коментари от българска страна след новото изказване на Зоран Заев, предаде Би Ти Ви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да ве да

    130 6 Отговор
    Тиии колко си подъл, тииии !
  • 2 Иванов

    95 5 Отговор
    Люта змия е Коте Заьев! Пфу!
  • 3 Иван

    76 3 Отговор
    Еееееееее браво бе зайче, тарикат си тииии
  • 4 Омир

    105 3 Отговор
    Не вярвайте на данайците, дори когато ти носят дарове!

    Коментиран от #7

  • 5 5ко

    84 2 Отговор
    мЪлчи и гълтай, уруспийо долна! С вас само както гърците! От добро не разбирате продажници!
  • 6 ЧЕ Гобара Македонски

    79 4 Отговор
    ...е на това се вика,,МАКЕДОНСКИ ДЖЕНДЪР''...докато не признае (писмено , с подпис и печат) че най-убавия домат е Българския-никакво NATO и ЕС...Заек заешки такъв...ама ха!!!!!!!!
  • 7 Дедо Грую

    38 2 Отговор

    До коментар #4 от "Омир":

    Това е римска поговорка за гърците. Наричали са ги данайци тогава. На латински звучи така :
    Темео данаус ет донант ферентес.
  • 8 Просия

    40 2 Отговор
    Нямаме нищо против Българите там, но този трябва да поддаде оставка !
  • 9 Мизирабъл

    41 5 Отговор
    А колегата му от БГ дето чака ден да мине, за да изкаже мнение?( дето са му написали)
  • 10 Куку Руку Ку

    73 3 Отговор
    Смятай, тоя се четка само да не бъде отрязан за ЕС. А после какви ще ги натвори... бедна ни е фантазията.
  • 11 Българина

    112 2 Отговор
    Братя македонци и ние сгрешихме, че ви се доверихме за пореден път. Ние също няма да повторим грешката си. Вашата нова родина е албания, свиквайте. Ние сме ви резервния план но вие не го оценявате. Албанците ще ви оценят подобаващо...
  • 12 гост

    52 2 Отговор
    не разбирам за чий х.й ни е Македония в ЕС. Според мен в моемнта са ни идеален буфер срещу шиптарите.
  • 13 гнида

    52 6 Отговор
    Тази държава - македония , не е съществувала през Илинденско-Преображенското въстание ! Сега тиквата ги плаши , че някога нещо няма да се случи ! Да им слагат визов режим , мита , и да ги натирват ! Ето това е политика на място ! Егати и политическите инвалиди имаме за държавници !
  • 14 Фен на България

    34 4 Отговор
    Братя макеконци,няма проблем.Не сте първите които грешат за наша сметка, а и няма да сте последните!И това ще забравим,и затова няма да кажем нищо или направим. После ще Турция ,Гърция или Европа,накрая и нашит пълководци +циганите ще ни дотъркат.Така,че споко.
  • 15 4Х4

    18 1 Отговор
    АААААА, тати защо не ми е казвал,че имам брат?
  • 16 Спасов

    29 1 Отговор
    Твърде формално и непълно ми звучи това извинение! Както се казва - с половин уста...
  • 17 долен сайт

    27 1 Отговор
    Няма такова нещо, нито се извинява, нито пък казва "сгреших" - омръзна ми от вашите и на боко манипулации долнопробни! https://www.facebook.com/zaevzoran/posts/10156783964327932
  • 18 onq s konq

    6 34 Отговор
    НЯМА ПОЛИТИК НА ЗЕМЯТА,КОЙТО ДА НЕ ГРЕШИ-някои повече,други-по-малко.Малко са тия обаче КОИТО СЕ ИЗВИНЯВАТ И ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ОЦЕНИ ПО ДОСТОЙНСТВО

    Коментиран от #20

  • 19 Irmao

    21 2 Отговор
    Huщо Зоранчо! Той арнаутския манаф си знае работата!
  • 20 Бай хой

    34 3 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Конь, бива ли да си такъв продажник като тиквун? Значи шиптъра "съгрешил" в официално изказване а се "извинява" в социална мрежа. Стига ли ти на пипето каква тотална подигравка е това? И тиквата кляка. Едва лу ще си спомня след два три дена. И се надява всички да забравим с кого се првгръща.

    Коментиран от #28, #31

  • 21 не му вервайте на мръсника

    43 3 Отговор
    единствено и само ползата си гонят. Нямаме нужда от такива братя. Моите братя не се срамуват да се нарекат българи.
  • 22 Келеме

    15 11 Отговор
    Аз от данайци, македонци, джикитайци и други подобни не се страхувам, но от българската простотия, комплекси, лошо възпитание и т.н. ме притесняват доста. На когото не му харесва, че хората в днешна Македония не се чувстват българи и т.н. да направи нещо положително, което да ги накара да се чувстват такива. Защо всички искат да стават немци, французи, американци? Защото държавите и хората там искат да са по-добри и правят всичко възможно затова...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Салам Алеко

    22 2 Отговор
    1 миг невнимание, и още 10 години вън от Европа че да ви дойде акъла! А бегай сега да биеш зайци, да се научиш друг път!
  • 25 ЛОВЕЦ

    2 35 Отговор
    КВО ИМ СЕ ИЗВИНЯВАШ НА ТИЯ БЪЛГАРИ
  • 26 стоян георгиев

    22 3 Отговор
    и кво се извинява?просто замазва ситуацията!!!!някъде каза ли че илинденско-преобръженското въстание е българско?незнам борисов и компанията му що участват в целия този цирк,особено с представители на македонската комунистическа партия,която исторически е наи-големия касапин на българите в македония!!!!каракачанов поне може да консултира премиера адекватно,щото познава както македонската история така и настроенията в македония.от желанието ни да помагаме на тия получаваме само негативи.

    Коментиран от #27

  • 27 Бай хой

    11 3 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    Десо ма. От къдя на къдя каракачанката от Руси ши знай настроенията по вардарско? Тотално си заблудено ши знаиш.

    Коментиран от #29

  • 28 onq s konq

    5 12 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    Традиционно отказвам да споря с БЕТОННИ комунистически глави,да не говорим пък за твоята ХОРОСАНОВА...по "икономически причини"!Но ще ти обясня не толкаво на тебе,колкото ОСТАНАЛИТЕ тук да си коригират възприятията относно случая:Умните българи изобщо не би трябвало да се интересуват от новото име на Македония,нито пък от македонците дали изобщо са живи и дали мърдат.Единствено важно е за нас е ТЕРИТОРИЯТА "МАКЕДОНИЯ" като директно граничеща с България!Защото ако не стане "немедлено" Натовска държава, то още "по-немедлено" ЩЕ СТАНЕ РУСКА МОЩНА БАЗА,почти като американската в Косово.Всъщност и това е целта на Русия-неутрализация на янките в Косово и РАКЕТЕН ПРИЦЕЛ ОТ МАКЕДОНИЯ НА ЦЯЛА ЕВРОПА И БАЛКАНИТЕ!Естествено това е недопустимо за Запада,пък какво си приказва Заев-Баев е без абсолютно никакво значение.Е да,ама за въпросните му приказки ти предлагаш да "изгорим дюшека заради бълхата"?...типично подло и по русофилски:)

    Коментиран от #32, #49

  • 29 стоян георгиев

    5 5 Отговор

    До коментар #27 от "Бай хой":

    знае ги и то много добре.първо е историк и ги е изучавал,после е 30 години шеф на вмро и постоянно комуникираа с хора от вардарско.познава им настроенията манталитета и т.н.познава идерите на големите там партии едната която също се казва вмро,познава голяма част от българската диаспора в сащ,канада и европа както и знае тяхното мнение по темата.предполагам тои консултира борисво,но едва ли борисов го слуша внимателно,предвид характера на бившия пожарникар!

    Коментиран от #40

  • 30 Отоплител

    10 0 Отговор
    Отново фалшива новина.Държава с такова име не съществува.Това е географско понятие и проучете какво е името преди да го използвате.
  • 31 Мършата

    2 5 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    Как не те е срам, да критикуваш необосновано, не кой да е, а културен деец, интелектуалец, просветител, който се бори за ДЕМОКРАЦИЯ и благото, благополучието на обществото ни, макар че може да не го прави изхождайки от значителното му благосъстояние! Признай че си си чесал гъ.., забравил си че си си чесал гъ.., взел си кифладжийския си тефтер, но преди да обърнеш страница си си облизал пръста, та точно този пръст който ти е чесъл гъ.. си го нализал и тогава си си спомнил, преди малко, че този пръст ти е бил в гъ..!
  • 32 М124

    11 2 Отговор

    До коментар #28 от "onq s konq":

    По добре руска база отколкото краварска

    Коментиран от #38

  • 33 Белчо

    11 0 Отговор
    Този е голям хитрец!
    Замаза пак очите на наш Бойко!
    Явно му се скараха от ЦРУ!
  • 34 Незнайна

    15 1 Отговор
    Нагъл до безкрайност, но просто знае че номерата му пред нас винаги минават а гаврите с историята ни се преглъщат!!!Защо правителство и поредното недоразамение подвизаващ като министър на външните работи Захариееа не реагираха незабавно? Инструкции ли чакахме или времето да поправи поредната им „грешка” И ако продължаваме да ги подкрепяме и вярваме просто си плюем в лицето!!!
  • 35 Кую

    12 0 Отговор
    Кавал.По-нагъл и от нашето величие.
  • 36 vvvvv

    17 0 Отговор
    Извиненията стават и се дават публично пред камери и телевизии в настоящия момент. Другото е ала-бала.
  • 37 123

    7 0 Отговор
    Какви македонци сте вие сте си чисти СЕВЕРНЯЦИ.
    Моля официалните власти в България да се изразяват правилно.
  • 38 Рус та наакан

    3 8 Отговор

    До коментар #32 от "М124":

    Че иди в Русия ,ко праиш тука?Явно си руски трол,защото "краварите"пият мляко ,а ти ще сучеш от Путин.
  • 39 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор
    ФЕЙСБУК,ТУИТЪР,---Е гати и ,,дипломацията....На ОФИЦИАЛНИТЕ!!!форуми едно,а после с фацата се ДОУТОЧНЯВАТ КАКВО ИСКАЛИ ДА КАЖАТ...пък нашио---съгласен!!!..Курвенски истории...но от тия какво има още да чакаме ---бедна ни е фантазията...
  • 40 Бай хой

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "стоян георгиев":

    Десоооу деске ди.итрова, познава ги колкото комсомолеца плеяню познава Българската история. За две кебапчета продават и Род и Родина.

    Коментиран от #44

  • 41 vasik atanasova

    7 0 Отговор
    АМА НИЕ НЕ ТИ ИСКАМЕ ПРИЗНАНИЯТА

    Коментиран от #43

  • 42 Маке

    1 0 Отговор
    Абе квото и да плямпат , гърците и опънаха и те това си и заслужават.
  • 43 КОКА

    0 3 Отговор

    До коментар #41 от "vasik atanasova":

    ТИ НЕ СЕ ОБАЖДАЙ ДОКАТО СТИГНЕШ НЕГОВОТО НИВО ДОСТА ЩЕ ДРАПАШ КАТ ТЕ ЗНАМ КЪВ СИ ВСИЧКИ ТИ СЕ ПРЕСМИВАТ В КВАРТАЛА
  • 44 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #40 от "Бай хой":

    плевнелиев е изключително добър познавач на българската история и не е нарушил никъде българския интерес през управлението си.напротив бе приеман и уважаван навсякъде извън русия .много по -приеман и уважаван от които и да е български политик .
  • 45 goce

    3 0 Отговор
    eeeegaaveee i u golemite evropejci c c c tatari mnogo iaki evropeici ste sus 400 500 lv zaplati i toe pak va6ia boiko veto 6e ni slagal,c c c vie v evropa ste izvestni samo i samo po prostitucia kradeni koli i mangalizam
  • 46 незнайко

    4 0 Отговор
    Извинил се във Фейсбук !!! Това шега ли е ??? Да излезе официално по телевизията, както направи това безумно изказване !!! ИЛИ МОЖЕ БИ ПРОБВА ПОЧВАТА ???
  • 47 Сашо

    2 1 Отговор
    Глупаци. Ако македония беше турска след разпадането щеше веднага да си я вземат турците. Ама понеже българите сме великилидери и винаги се налагаме на световната политическа сцена първи ги признахме като държава та сега да почнат и историята да ни крадат.
  • 48 Сашо

    4 1 Отговор
    До Goce ами вие кви македонце сте бе? С българските лични карти и номера на колите.
  • 49 Голям прос

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "onq s konq":

    Че какво му е лошото да стане "мощна руска база". От американските бази тук какво хубаво си видял? По цял ден стоят и рисуват мишени на българска територия. Не че някой ще обърне внимание на нашата "армия", ама заради тия ще ни запалят чергата
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Марко

    0 0 Отговор
    Малко да отстъпим и ще се окаже, че ние сме македонци и живеем в източна Македония
Новини по държави: