10 Август, 2018 19:32 23 754 16

Македония отвори кутията на Пандора

  • сърбия-
  • косово-
  • македония

Ивица Дачич атакува нежеланието за промяна на граници

Тези лицемери, които твърдят, че днес не може да има промени на границите, трябва да се засрамят. Това заяви сръбският външен министър Ивица Дачич, цитиран от „Макфакс“.

Сръбските власти настояват, че разделяне на границите на Косово е най-добрият начин за решаването на въпроса между двете страни. В момента Сърбия преговаря за признаването на статута на Косово.

„Някои твърдят, че не може да има промяна на граници, а именно те разрушиха нашата граница. Те отвориха кутията на Пандора. Същото важи и за Македония. Там признаха Косово, но когато мечката заигра в техния заден двор, започнаха да твърдят, че не може да има промяна на граници. Някои помогнаха на Косово да получи независимост. Сега твърдят, че не може да има промяна на граници“, заяви Дачич.

Той подчерта, че няма страна, която да се застъпва повече за сръбските интереси от Русия. Според него до решение може да се стигне само с нейно съгласие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а тей

    42 4 Отговор
    обясни на тия хора, че има и такива, дето си гледат интереса, а не седят хронично надупени ;)
  • 2 Салам Алеко

    33 8 Отговор
    Сърдете се на Тито!
  • 3 Наблюдател

    46 53 Отговор
    Шумадийските свине ако се водят по акъла на руснаците и разчитат на руската кочина ще останат и без Войводина. Така, че са не реват много, да си сядат на задника и да решат какви са европейци или азиатци.
  • 4 onq s konq

    39 35 Отговор
    Дачич нещо се заблуждава,твърдейки че "няма страна,която да се застъпва повече за сръбските интереси от Русия".Верно че Русия защитава интересите на Сърбия като никоя друга страна,НО ТОВА Е ЗАЩОТО СМЯТА МНОГО ОТДАВНА СЪРБИЯ ЗА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ И ВСЪЩНОСТ ЗАЩИТАВА СОБСТВЕНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ.Затова и Русия е категорично против разделяне на Косово,защото по тоя начин автоматично СЪРБИЯ ЩЕ Й СЕ ИЗПЛЪЗНЕ,ВЛИЗАЙКИ В ЕС.А е знайно че веднъж влезе ли една страна в ЕС и усети ли ЕВРОФОНДОВЕТЕ,ИНВЕСТИЦИИТЕ И БЕЗМИТНАТА ТЪРГОВИЯ С ЦЯЛА ЕВРОПА,СТАВА ГОТОВА ДА ИЗПЪЛНЯВА ВСЯКАКВИ НОРМИ И ПРЕДПИСАНИЯ НА ЕС ОТНОСНО ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО СИ И ОТНОШЕНИЯТА СИ С ИЗТОКА.

    Коментиран от #6, #14

  • 5 Гост

    42 44 Отговор
    Поне сърбите и руснаците не са продажни леви педалчета като вас,де се правите на големите булгаристанци,ама сте мелесчета май.

    Коментиран от #7, #16

  • 6 на коня под опашката

    20 15 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Аууууу, пак какъв анаЛлиз спретна!

    Коментиран от #9

  • 7 Животновъд

    33 24 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Ти приплод от пияна руска свиня и червен български нерез ли си, та толкова мразиш българите?
  • 8 Иванов

    32 20 Отговор
    Рашките да не лаят по нас българите, щото ние нямаме никаква вина за сръбските злодейства и това което последва. Нека си се оправят сами сърбите, щото само с лая на Захарова едва ли ще постигнат победа.
  • 9 onq s konq

    12 13 Отговор

    До коментар #6 от "на коня под опашката":

    Казал съм ти да не четеш произведенията ми ЩОТО НЕ СА ЗА ТЕБЕ И ЩИ СЕ ПОДПАЛИ ДЪРВЕНАТА ГЛАВА,ама кой да слуша...Всъщност дървото е прекрасен материал за ДЪРВОРЕЗБА,така че не пропускай възможността да се поразкрасиш поне!
  • 10 Балканджи Йово

    32 20 Отговор
    Само съюз на всички православни народи ще ни спаси от англоамериканските свине!

    Коментиран от #11

  • 11 Пешо

    22 20 Отговор

    До коментар #10 от "Балканджи Йово":

    Съюз, но без фашистка Русия на Путин! Те да си стоят в Азия.

    Коментиран от #12

  • 12 Дани

    9 6 Отговор

    До коментар #11 от "Пешо":

    Брей много разбирачи тук . Чудя се как не сме се оправили до сега
  • 13 Сттаврю

    9 5 Отговор
    До Наблюдател 3 коментар. А бе кой раздели сърби кой отдели косово от сърбия да не би руснаците. Американския дявол разби балканите и се увира навсякъде и дет мине години немогат да оправят техните дяволски начинания.
  • 14 Иван

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Чисти глупости Сърбия може да влезе в ЕС и без да се разделя Косово.
  • 15 Пешо

    11 1 Отговор
    Сърбе на върбе!
  • 16 antimediator

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Кой си ти бе ?!
    Смръдлива руска ушанка !
    Някой да ти е дал право да досаждаш тук !
    Я марш в шибаната Русия и влизай в кочината !
    Заради тъпите руски интереси на Балканите всичко е объркано.На времето харизаха на Сърбия половин България, после Македония. Като видяха ,че Македония не могат да я предъвчат измислиха македонската нация.
    От всичките тези гимнастики едва се понасяме един друг на Балканите заради имперските амбиции на Москва , които обаче не са обезпечени с никакви ресурси .
    И по тази причина разчитат на фалшивите новини, дезинформацията и лекета като теб !
Новини по държави: