26 Август, 2018 21:00 3 829 20

ЕС: Италия се простреля в крака

  • кораб-
  • мигранти-
  • ес-
  • италия-
  • димитрис аврамопулос-
  • бюджет

Италия заплашва да наложи вето на бюджета на ЕС

ЕС: Италия се простреля в крака - 1
Снимка: БТА/ AP

Европейският комисар по миграцията Димитрис Аврамопулос определи нападките на Италия срещу Европейския съюз за липса на солидарност по въпроса за мигрантите като "да се простреляш в крака", предаде БНР.

"Мисля, че политиците от вашата страна трябва да разберат, че вие не сте сами в този момент, че Европа се опитва да ви помогне. Напротив, който напада ЕС, се прострелва в крака", каза Аврамопулос в интервю за италианския вестник "Република".

Две от водещите фигури в италианското правителство - вицепремиерите Матео Салвини, лидер на крайнодясната партия "Лига", и Луиджи Ди Майо, лидер на Движение "Пет звезди", заплашват от няколко дни ЕС с наказателни мерки, по-специално за италианското участие в общия европейски бюджет, заради случая с кораба с мигранти "Дичоти“.

Миналата нощ около 150 мигранти, които дни наред бяха блокирани на кораба на италианската брегова охрана в пристанището Катания на остров Сицилия, дебаркираха на италианска територия. Това стана в резултат на споразумение между Италианската църква, Албания и Ирландия за тяхното разпределение. Преди това нито една европейска страна не приемаше да подслони част от мигрантите от "Дичоти".

Междувременно ТАСС съобщи, че Италия разглежда възможността да наложи вето на бюджета на Европейския съюз на следващата среща на върха на държавните глави и премиерите на страните от Съюза. Това оповести вицепремиерът и икономически министър на Италия Луиджи Ди Майо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    68 4 Отговор
    Реално Е.С.се прострелва..но не в крак-а направо в главата с тази политика.
  • 2 толерастията е вредна

    51 0 Отговор
    Продължавайте да им помагате да прииждат в Европа и да им давате ясни знаци, че който допълзи остава и накрая, ще се простреляте в кратуните пред алтернативата да ви мачкат, газят, избиват и изнасилват тези примати !

    Коментиран от #17

  • 3 среднощен

    44 1 Отговор
    Гърция да не говори за "прострелване в крака", защото тя е с "протези"!? Относно политиката на ЕС: ..точно това имаше предвид Сорос, като се притесняваше за изборите в Итали! Още две, три страни членки на ЕС с по-трезва политика и "Отвореното общество" отива в "килера"!

    Коментиран от #15

  • 4 Санкция

    25 1 Отговор
    ”Да се простреляш в крака”?!?
    Ами ако наистина намалят, или направо спрат вноската си за европейският бюджет, кой тогава ще е простреляният, и къде ще е прострелян?

    Коментиран от #12

  • 5 Пешо

    35 0 Отговор
    Открито си ги превозват с кораби, а твърдят, че охраняват външните граници? Този кораб трябва да бъде конфискуван, а собственика да се глоби с милиони.
  • 6 плевен

    21 1 Отговор
    Да сме наясно: тъпият грък не е ЕС. Заглавието откровено лъже. Да не мислите, че Димитрис е с нещо по-различен от боклуците които ние издигнахме за еврокомисар?
  • 7 Бозаджиев

    12 0 Отговор
    Що не си прибере г-жа Меркел? Нали ги беше поканила официално?
  • 8 Пасатор

    11 0 Отговор
    Прибирайте ги, прибирайте, мазоли имат на челата от блъскане на главата в земята и стенания алах е велик! Прибирайте
  • 9 Антисоциалист

    6 0 Отговор
    Господа, забележете израза "Италианска църква" в текста от публикацията "Това стана в резултат на споразумение между Италианската църква, Албания и Ирландия за тяхното разпределение." Тази църква не е нещо друго, а Папата, който публично ми краката на нашественици имигранти-мюсулмани. В католицизма той е олицетворение на Бога - нищо, че може и да служи на негодяи. И още забележете кои се споразумяват - "Италианската църква, Албания и Ирландия". Забележете, че споразумението е на ниво ДЪРЖАВИ и ЦЪРКВА! Забележете и, че ЦЪРКВАТА е на ПЪРВО място! Забележете, че Италианската държава я няма в споразумението, а я има "Италианската църква"!, Забележете, че я има "Църквата", а го няма Папата! Предишният Папа, за да не служи на негодяи ПОДАДЕ оставка - за пръв път в историята на Католическата религия и вяра! На Бога в ничия вяра и религия не се подава оставка. Свалиха го кадиналите заради противенето му на ислямското нашествие в Европа. За тях Бог няма, има търбух. Сегашният Папа изми публично краката на неверници, а сега сключва за тях съглашение, и пак забележете! - АНОНИМНО! Не ТОЙ го сключв, а Църквата от НЕГО управлявана! Господа, предишният Паа е имал греха да е в Хитлерюгенд като непълнолетен и юноша, но сегашният има греха да съсипва цивилизацията ни на преклонна възраст. А кой в Ирландия топи държавата и народа си в гнусотията? Много Ирландци са католици и управляващата продажна върхушка злоупотребява с това за да продаде и народа си, и нас.
    Защо Албани

    Коментиран от #10

  • 10 аналитик

    11 0 Отговор

    До коментар #9 от "Антисоциалист":

    Как защо? Помниш ли визитата на Обама и ьруги лидери на погребението на Мандела и среща с лорд Мърдюк? Там в тези директиви трябва да се търси отговора. Скоро след това се пръкнаха и ИДИЛ, масовата имиграция към Европа... Отговора е, че нашествието е планирано и дирижирано. С цели? Ами разрушаване на евронароди и държави, унищожаване на бялата раса, световна диктатура на малък елит и други. Меркел, Папата са проводници на този план. Който обича народа си, не му вкарва вълци в кошарата.
  • 11 Лимонадения Джо

    5 0 Отговор
    Италия се простреля в крака, а Флорида се изпозастреля цяла.
  • 12 Ако намалят вноската

    2 8 Отговор

    До коментар #4 от "Санкция":

    Простреляният ще си ти защото от вноските на богатите държави се хранят такива като теб в бедните.

    Коментиран от #14

  • 13 ХанкоБрат

    9 0 Отговор
    Дано тези маймуни, с които толкова много държите да заселите Европа започнат да ви стрелят в главите. Ама да започнат първо от вас - правещите се на политици.
  • 14 аналитик

    11 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ако намалят вноската":

    Ти просяк ли си? Глупав ли си? Целта на ЕС е създаването на това, което не бе сторено от Трети райх. КОМАСАЦИЯ на територия, население, и обсебване на ресурси от определени компании и хора. Затова от соца и досега не ни дават да си обработваме сами ресурскте, уж били държавна тоест наша обща собственност, но ги подариха на чужди компании, не от държавата. Престъпност начело, достойна за разстрел. Но и защитниците ни са съгласни с тях.
  • 15 ГосТ

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "среднощен":

    Просто трябва Люпен да изкара един мандат и Меркел да се махне. Тогава всичко ще се нареди.
  • 16 соросоидни кърлежи

    5 0 Отговор
    Има решение и то много евтино.Вижте Австралия, всеки незаконно влязъл във водите им, бива изпращан на острови в Нова Гвинея, и там стои няколко години, без никакъв шанс да получи статут на еди кой си. Тези мюслимани от острова пращат на своите роднини съобщения-Не идвайте --НЯМА ДАЛАВЕРА, и край, секна опашката..Какво пречи и тук да се направи същото...значи ли че нищо не зависи от Европа, СИГУРНО ИМА ПЛАН...за превземане на Европа от бурки и чалми..и после кой ли ще спасява ни---САЩ...те ни ги пращат ...

    Коментиран от #18

  • 17 Калинчо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "толерастията е вредна":

    Червени саможивляци...
  • 18 Пламен

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "соросоидни кърлежи":

    Има и друго решение - да си вардят границата от НАРУШИТЕЛИ. Ако корабчето с маймунките НАРУШИТЕЛИ не спре, какво му се случва? Ето това ще спре следващите маймунки... И забележи по снимките - маймунките са изключително мъже в разцвета на силите си. Трепнат немските фройлини!
  • 19 Яков

    1 0 Отговор
    Обезлюдяването на БИ и обезсилването на държавите е планирано с цел реализиране на плана велик израел, който да приюти всички юдеи мизантропи. Получавайки и всички природни ресурси тези мизантропи си мислят да управляват целия свят. Няма да го допуснем. Такава генетична обремененост предавана на всяко следващо поколение трябва да бъде възпряна. Всички евреи по целия свят са саяними - доброволно съучастници в убийства и всякакъв вид криминални деяния без никой да им търси отговорност в името на тяхната верица кучешка. Такава е истината. А Иисус е бил черен - не е негър, но черен, който е убит от евреи-фанатици вярващи в Луцифер. Луцифер не е НИЩО ДРУГО освен римски бог на познанието, за това евреите толкова държат на образованието и науката, но мизантропската им същност планира и използва науката за убийства на расова, верска и етническа основа.
  • 20 Нас не ни пука

    1 0 Отговор
    че в западноевропейските държави се заселват милиони мург,ави ислямски мигранти и заселници, цига,ни, турци и подабна ислямска измет - след като могат да изсмукват и асимиливат вишистите и квалифицирания персонал, ще могат и да поемат милионите мург,ави ислямски мигранти и заселници
Новини по държави: