Last news in Fakti

30 Август, 2018 08:25 1 756 7

Режим на тока се заформя във Венецуела

  • венецуела-
  • николас мадуро-
  • режим на тока-
  • уго чавес

Столицата Каракас отново остана на тъмно заради 1-часово спиране на захранването

Режим на тока се заформя във Венецуела - 1
Снимка: БТА/АР

Няколко квартала на венецуелската столица Каракас и съседните крайградски райони Варгас и Миранда останаха без ток и на тъмно снощи, след като електрическата система на града се срина, предаде АР.

Спря и метрото на столицата. Причините за изключването не се съобщават. Възстановяването на електроподаването започна постепенно след около час.

Спирания на тока стават все по-чести в южноамериканската страна, изпаднала в остра икономическа криза и хиперинфлация при социалистическото правителство на президента Николас Мадуро.

Жителите в провинцията вече са свикнали да живеят по няколко часа на ден без електричество. В столицата обаче досега това бе рядкост.

От правителството засега няма обяснение за спирането на тока. При подобни случаи в миналото то се е оправдавало със "саботаж". Според експерти обаче причината е в лошата поддръжка на мрежата и съоръженията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нарком

    18 4 Отговор
    Като го докарат 2 часа с ток , два без ток , могат да обявят "Зрелия социализъм " за победител
  • 2 Капиталист

    12 4 Отговор
    Познат сценарии. Сега ще се разпадне правителството и тамошното БСП ще краде държавата поне 30 г.
  • 3 Ди Джей

    14 3 Отговор
    Дискотека ''Венецуела'' - да им е честита! И ние бяхме така в близкото минало: стояхме на тъмно, до като строим светлия социализъм.

    Коментиран от #5

  • 4 guest

    7 5 Отговор
    Така е, когато русия ти е съюзник и се дърпаш от света ,елекричеството ще бъде лукс за тебе,а парите табу.
  • 5 кусур ни още една централа

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ди Джей":

    Точно така наборе!Точно!И то по време,когато атомната ни централа беше със всички работещи реактори!!Обаче тоците течаха към Гърция и Турция/НАШИТЕ ВЕРОЯТНИ ПРОТИВНИЦИ ДРУГАРИ ВОЙНИЦИ/ за долари и марки,та даже за нас не достигаха.
  • 6 Пламен

    5 1 Отговор
    Това е само началото на "Зрелия социализъм".
    Била свършила тоалетната хартия по магазините. Но нали, за да я ползваш преди това трябва да си ял "нещо"! Ще оцелее този, който мине на "фотосинтеза"!!!
  • 7 Айде

    5 1 Отговор
    По какво се познават истинските комунистически държави? По режима на тока! Тва Венцуела, тва Северна Курея, тва Куба...