31 Август, 2018 14:40 1 504 9

Юнкер готов на битка за европейските автомобили

  • ес-
  • автомобили-
  • сащ

Той е готов на ответни мита за САЩ

Председателят на Европейската комисия Жан – Клод Юнкер обяви, че е готов за ответен удар, ако САЩ наложат мита срещу европейските автомобили, съобщи ZDF.

Все пак Юнкер припомни, че е постигнал предварително споразумение по време на срещата си с президента на САЩ Дналд Тръмп и че се надява това да доведе до решение.

По-рано Тръмп обяви, че обмисля въвеждането на мита срещу европейски автомобили. Юнкер отвърна, че в такъв случай ЕС ще е готов с мита за вноса на американските автомобили.

Юнкер посети САЩ през миналия месец. Тогава той се разбра с Тръмп, че двамата ще работят за премахването на митата в международната търговия.

Европейският комисар по търговията Сесилия Малмстрьом обяви, че ЕС ще анулира всички промишлени мита, включително за автомобилния пазар, ако постигне споразумение с американските си партньори. Тя допълни, че има възможност за широко споразумение за американски доставки на втечнен газ от САЩ.

Тръмп обаче заяви, че предложението за премахване на митата американски автомобили от страна на ЕС не е достатъчно. Според него така или иначе европейските потребители са свикнали да купуват европейски автомобили.

Очакват се допълнителни преговор. В момента темата се обсъжда и в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шише ракия

    14 0 Отговор
    Нали уж се беше разбрал с Бай Дончо ???!!! За нищо не стават тия еврогейски политици !
  • 2 Borislav Popov

    13 0 Отговор
    Европейците не разбраха ли че не може да се разчита на думата на обора ? Пример е договорът с Иран. И то договор - подписан и подпечатан - не някакви си устни договорки.
  • 3 Борисов ще помага

    9 0 Отговор
    Борисов му обещал,че ще застави всяко едно българско семейство да си закупи поне един чисто нов европейски автомобил.На Европата пари и трябват,ей хора.Как се хранят тия милиони клети бежанци??
  • 4 Каубой

    1 0 Отговор
    Popov договора за който пишеш предварително се знаеше , че е обречен. Още преди да бъде подписан , от Републиканската партия заявиха , че давността му ще бъде докато трае администрацията на Б.Обама . Нищо ново под слънцето. А относно автомобилите европейците винаги са били сноби .

    Коментиран от #6

  • 5 Джон Макейн Майданович дух

    5 0 Отговор
    Тоя май при нашия "шестак" , е пил менте алкохол.
    Това са политиците:
    Казват едно,
    Вършат друго , после иди ги разбери какво казали.
    Важно е да са добре и в добра компания.
    Наздраве Юнкер!
  • 6 Borislav Popov

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Каубой":

    Къде го пише това че съм го пропуснал ? При положение че е подписан от няколко държави и да кажеш че ще трае докато свърши мандата на Обама е несериозно ! За какво тогава Северна Корея да подписва някакъв договор който от своя страна няма да трае и до края на мандата на сегашния президент. Значи искате разоръжаване ама след една - две години ви почваме !
  • 7 Miusuka Madoto

    2 0 Отговор
    Сега и завинаги - само ХОНДА, та в тази връзка пет пари не давам какво ще стане с евро-дръгелите, златна мина за всички сервизи.
  • 8 Чък Норис

    1 0 Отговор
    Чичо Дони явно не знае, че европейците си купуват всякакви марки автомобили - и японски, и корейски, и американски, като традиционно най-добре се оправят от Форд(то само те се справиха с кризата без помощ от ам.правителство), които си имат моделна гама подходяща за нуждите на европееца. ГМ се провалиха с Опел, като от 1999 не бяха излизали на печалба, а сега "тъпите" французи ги изкараха на плюс за няма и година. И за накрая Крайслер... най-скапаната американска марка беше купена от най-скапанания европейски производител... това май само господина с пуловера(Бог да прости Серджо Макароне) можеше да го направи. И за десерт на чичо Дони - колко коли продават японците в САЩ, спрямо американците в Япония, и колко продават европейците в САЩ, спрямо американските в Европа.
  • 9 смях

    1 1 Отговор
    Пияният старец тръгнал на война. Втасахме я щом опряхме до пияни старци да ни оправят. При това положение все оправени ще си ходим.