5 Септември, 2018 11:01 5 373 32

Тръмп поискал убийството на Башар Асад

  • доналд тръмп-
  • башар асад-
  • сирия-
  • сащ-
  • убийство-
  • идиот

Един от приближените на Тръмп нарекъл президента "идиот"

Тръмп поискал убийството на Башар Асад - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп е искал убийството на Башар Асад, но неговият военен министър е игнорирал желанието му. Това стана ясно от нова книга, която разкрива ситуацията в Белия дом след встъпването в длъжност на републиканеца.

Части от книгата „Страх: Тръмп в Белия дом“ на опитния журналист Боб Уудуърт бяха публикувани във вестник „Вашингтон поуст“. Приближени на държавния глава на САЩ са игнорирали някои от инструкциите му, смятайки ги за опасни.

След предполагаемата химическа атака на режима в Дамаск срещу цивилното население през април 2017 година, Доналд Тръмп е казал на министъра на отбраната Джим Матис, че иска Башар Асад мъртъв. Вместо покушение, обаче, министърът разработил план за нанасяне на въздушни удари по позиции на правителствените сили.

В отделен от този случай Матис казал на един от приближените си, че Тръмп се държи като „петокласник“. Шефът на кабинета на Белия дом Джон Кели пък стига по-далеч, заявявайки, че Доналд Тръмп е „идиот“, разкри „Политико“. Боб Уудуърт е един от журналистите, които разкриват грандиозната афера „Уотъргейт“ през 70-те години на миналия век.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    24 3 Отговор
    Убиството на Башар ще стане трудно! Ама Башар му е поръчал при дервишите самоубийството на Тръмп
  • 2 Прометей

    32 2 Отговор
    ХАХАХААААА.........ЗАКРИВАЙ.......КРАВАРНИКА.....

    Коментиран от #19

  • 3 брег

    18 2 Отговор
    дърта откачалка на него кой ще я иска,големи гадове .
  • 4 САП

    22 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В отделен от този случай Матис казал на един от приближените си, че Тръмп се държи като „петокласник“. Ха сега ли го забелязахте, че се държи като недоволно детенце, на което всички други са му виновни, че не му дават кинти.
  • 5 гн Котараков

    10 7 Отговор
    Навремето умен човек е произнесъл следната крилата,за някои фраза:''Есть человек — есть проблема, нет человека — нет проблемы.'' Че така де.....явно Тръмп го е прочел някъде......

    Коментиран от #17

  • 6 джи пи

    23 4 Отговор
    Толкова слаб и глупав президент Америка е нямала

    Коментиран от #7, #10, #30

  • 7 Хахаха

    23 2 Отговор

    До коментар #6 от "джи пи":

    Ами Идиот Буш или приятелят на Моника Люински ???
  • 8 Сссерем

    2 17 Отговор
    Не са решили не са го думнали,както и вовката,нали трябва да продават оръжие,а като няма плашило-няма продажби,ама ако му лазят много по нервите,ще ги очеше на секундата.
  • 9 аналитик

    9 1 Отговор
    Ах тлзи хитър, лош Дони? А ние повярвахме електората, че ще прости на Асад,, греха, че се е родил в свят, на емпайър армии уърлд къмпани и ще ядоса вожда на юнайтед Корпорейшън Мегапроджект, наричан още и САЩ? Ах, този хитър Доналд, какъв палавник бил, а прилича на светец? Да не повярваш?
  • 10 Пешо

    15 1 Отговор

    До коментар #6 от "джи пи":

    Е, вярно е, ама и по-умен президент не са имали. Кравари и джендари - откъде умен човек?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 аналитик

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Машиналното прехвърляне на втори вариант, ако игнорираш първия е от Дявола. Той манипулира хората така. Да, уважавам Путин, Русия, за приятелство съм, но не разбрах защо ме имаш за Путиноид и какво означава? Аз се надявах Тръмп да размине третата световна и към СКорея, Русия, Иран, уважавам го, но не зная чии интереси защитава? Все пак ние повечето хора не сме виновни, че някой иска империи, да е император, да командва всичкл? А, ги защо си против Путин е любопитно?

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Max

    3 6 Отговор
    Колко да е глупав един милиардер? Що "умници" като вас не гледат празните си джобове , въздишайки по нови западни автомобили и молейки се всеки месец да им стигнат стотинките поне за сметките. И да знаете, че завистта убива, а от всичките ви писания тук лъха на такава.
  • 15 стоян георгиев

    2 16 Отговор

    До коментар #12 от "аналитик":

    путиноид е човек желаеш путин да победи в глобалния конфликт.да не се бърка с русофил.путиоида не знае почти нищо за русия.тои харесва диктатурата заради остатъчния си синдром от комунизма ако русия стане нормална демократична страна путиноида ще спре да я харесва.що съм срещу него питаш?ами щото не искам да ме управлява султан ,император или диктатор.не искам да живея в несвобода и мизерия ,подобно на милионите руснаци вкарани в този капан.дали тва е достатъчно да не го хресвам или да давам и още причини като тва че се опитва да събори европеиския съюз или че подкрепя всички наши противници.или че постоянно лъже манипулира и убива в своя полза абсолютно безскрупулно.мога да изброявам часове но не си струва,особено за хора като теб .

    Коментиран от #16

  • 16 Иван Бонев

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Както казах и в предишния си коментар за вас вие сте доста умствено увреден и облечен от фалшиви новини и пропаганди личност , вие абсолютно сте загубили представата си къде живеете , кой ви управлява и в какво се превръща нашата родина България . За съжаление доста хора са във вашата ситуация и хубавото за което си мислите че се случва в България всъщност е една тотална разруха в която и област и аспект да го погледне интелигентния човек изпада умопомрачително отчаяние и вижда спасение в напускане на родината си , забележете , България опустява ... Лекувайте се г-н Георгиев , само за това че неправите разлика кое е добро и кое зло сте с диагноза .

    Коментиран от #18

  • 17 Miro

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "гн Котараков":

    Е, как няма да го чуе! Нали са дружи с Путя!
  • 18 стоян георгиев

    1 10 Отговор

    До коментар #16 от "Иван Бонев":

    българия е в това положение благодарение на тоталната путинизация на българското общество.страни без нашия синдром живеят отлично и колкото са по-далеч от манталитета ни на путинови и комуниситчески лакеи толкова са по-добре.примери бол.толкова ли не разбрахте другари че вие сте основния тумор на това общество и народ?погледнете страната ни от страни и вижте че разликата на българия с румъния да речем сте именно вие ,там такива като вас има значително по-малко и затова и румънците дръпнаха пред нас.разрухата е функция на комунизма и сега на путинизацията щото тва са напълно некреативни системи .и родината ни се превръща в това щото вие като структура и манталитет избутвате напред елит от боиковци, курнелиики ,доганчета и т.н. съветско-путинови креатури.в българия благодарение на зомбираната масовка няма нито една проевропеиска партия и резултата е подобен на този в русия.тотална корупция и мизерия.българските олигарси и руските са като сиамски близнаци и напълно неадекватни на богатите европеици и кви продукти чакаме да създадат пеевски или абрамович?та казано глобално българия е болна ,много болна от комунизъм и последвалата соцносталгия и ако не изчезнете вие ,ще изчезне страната!

    Коментиран от #20

  • 19 Къде си бе прометейчо

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Прометей":

    И като закрият краварника, от къде ще се вземат филми да промиват мозъчната клетка на Прометейчо?
  • 20 Borislav Popov

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    А бе какви глупости плещиш ? 30 години демокрация ! Половината от населението е родено през тази демокрация. То Путин все на вас ви е виновен а не кривата политика която проведохте ! Путин ли ви направи преватизацията ? Путин ли краде от пътищата дето се избиват всекидневно една камара народ ? Путин ли окраде КТБ и застрахователните дружества ? Путин ли отмъкна 2 милиарда от здравната каса ?

    Коментиран от #21, #22, #23

  • 21 стоян георгиев

    2 8 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    путин реанимира комунизма като система на мислене деиствие и морал,тва обаче не значи че и преди него у нас не властваха подобни.лошото е че сега статуквото намира иден стожер.вече българските олигарси и политици имат реално оправдание за да бъдат такива кви то са и то е именно путин.не случаино големите български бизнесмени като гергов или златев са готови да лапнат путиновата пръ.ня във въздуха.за едно обаче си прав минаха 30 години ,а модела у нас е устоичив и неразрушим.манталитета на масовката си остава на ниво 1988 година.даже на хора родени след 1990.днес ситуацията се подхранва много добре от руските фалшиви новини обявяващи русия за реална икономическиа или политическа алтернатива на запада.децата на соцносталгиците лесно влизат в този капан и структурата потдържана от родителите им се запазва.в българския паралмент към днешна дата 30 години след падането на комунизма няма нито една проевропеиска и демократична партия .нито една!!!!единиците евоатлантици в герб са или 9 тата дупка на кавала или отдавна са изгонени!да правиш демокрация с хора от типа на борисов и нинова е напълно невъзможна мисия.затова и младите и переспективните тръгват с еднопосочен билет на запад,а не на изток .
  • 22 стоян георгиев

    2 7 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    и конкретно.модела путин окраде ктб,направи приватизацията и краде от пътищата и квото се сетиш.този модел днес е официалната руска политика.тук го правят именно гледаики другарите в русия.у нас приватизацията се проведе по същия начин както в русия и от същия типаж хора.може да видиш основните приватизатори у нас кви са и чии фенове са.кво е образованието им къв е манталитета им.сред тях хора като зукърбърг или геитс няма.всичко е типаж целунизадник по съветски тертип!

    Коментиран от #24

  • 23 Rambaldievskievichus

    1 7 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    Да му цунеш на Путьо!... А бе, Бориславе, а бе, Попов, а бе аланкоолу! Златен да е! Ангел да е! Като е несменяем и смятан, поради което това е и една от причините той (Путьо, де) да се смята за съвършен, - ексик от такива! Знаем ги и сме "живели" при такива.

    Коментиран от #25

  • 24 Бай хой

    8 0 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    Десо ма поспри са. Ние сме в Ес. Не в Рф. На кой свят живееш. Праскаш се че си в Ес и нато, а трагичните резултати от тоя факт се опитваш да препишеш на Путин и Русия. Не деске не димитеова не така. Не сме балъци.

    Коментиран от #26

  • 25 Бай хой

    7 0 Отговор

    До коментар #23 от "Rambaldievskievichus":

    Айнщайн я вземи та обясни кой е по несменяем. Путин или меркел. А. Стига с тия нпо партенки. А колко отвратителни рвжима се поддържат от сащ? Ма мълчиш кат мушмула.
  • 26 стоян георгиев

    0 10 Отговор

    До коментар #24 от "Бай хой":

    и кво като сме в ес,като ти и приятелите ти сте манталитетно в рф?и пак станах деска а?така се води дискусия с руски тролове тук.когато нямаш аргументи почваш с тва че си геи,жена турчин или не си патриот.жалка работа.прочети ми поста и пробваи да ми опонираш конкретно убавецо ,другото са просто партенки на путинов трол дето няма кво да напише!

    Коментиран от #29

  • 27 Хитлер

    6 0 Отговор
    А аз искам това на ТръмБ
  • 28 Бахти демокрацията

    7 0 Отговор
    Как така искал. Убийството на човек не се ли наказва с лишаване от свобода от 30 г до жйвот
  • 29 Трол

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    Право е рекъл човека, Десислава Димитрова си, кво се правиш на ударена с мокър парцал? Забрави си първия ник, че и снимка имаше! Нъл така?

    Коментиран от #32

  • 30 Вагнерчев

    0 5 Отговор

    До коментар #6 от "джи пи":

    И ще го думнат бай Башар, жалко беше много добър човек.
    Бог да му прости дребните прегрешения от няколко милиона екзекутирани некви хора.
    Е хайде Трампи , работи по въпроса и бързи резултати искам.
  • 31 ДОКО

    1 0 Отговор
    ТРЪМП ПОИСКАЙ СМЪРТТА НА ГЕНЕРАЛ БОКО ТЪПОКО..И НА ЦЕЦКО УШКО ВСЕВИШНИ..ТАМУДАРИ И ТАКА ДЕМОКРАЦИЯТА ША СПЕЧЕЛИ..
  • 32 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Трол":

    ела да ме видиш бе нали имам и снимка,знаеш и къде да ме намериш!заповядаи!