5 Септември, 2018 16:33 1 774 19

Борисов крепи българо-израелската дружба при Нетаняху

  • бойко борисов-
  • бенджамин нетаняху-
  • израел-
  • йерусалим

От януари ще заработи генерално почетно консулство на България в Йерусалим, обеща родният премиер

Борисов крепи българо-израелската дружба при Нетаняху - 1

Религията е изключително значима за всеки един от нас, но в също време най-важните неща са мирът, толерантността и разбирателството. Това заяви българският министър-председател Бойко Борисов по време на съвместно изявление с израелския му колега Бенямин Нетаняху.

В своето изказване премиерът Бойко Борисов заяви, че е успял да се види с много приятели в Израел и че трябва да се положат много усилия, за да се преборим за мозъка на хората, за това, което мислят. „Чрез интернет има много повече възможности, няма граници. Технологиите напреднаха, а в същото време виждате, че с едно хвърчило или дрон могат да се направят много и ужасни поразии“, допълни още Борисов.

Борисов крепи българо-израелската дружба при Нетаняху

„Това, което правим заедно, е да насърчим едно проспериращо бъдеще, а не минало на насилие. Надявам се да се фокусираме върху темата как да се борим срещу злото“, каза Бенямин Нетаняху, министър-председател на Държавата Израел преди срещата си с премиера Борисов.

По отношение на двустранните връзки, министър-председателят Бойко Борисов изрази готовност до края на годината да се проведе смесеното междуправителствено заседание и отправи покана към министър-председателя на Държавата Израел да посети България. От своя страна Бенямин Нетаняху изтъкна, че има много теми за обсъждане между двете приятелски страни Израел и България.

Борисов крепи българо-израелската дружба при Нетаняху

Бойко Борисов сподели пред своя израелски колега, че по-късно през деня ще се срещне с близките на загиналите при атентата в Сарафово. „Този удар беше насочен срещу израелски граждани, но загинаха и българи и ни беше нанесена голяма щета, но тогава видяхме много ясно, че нашите служби за сигурност и вашите работиха като една“, сподели българският премиер.

По думите на Борисов доверието, което има с Бенямин Нетаняху, е от изключително значение, защото Израел играе ключова роля в развързване на сложния възел в Близкия Изток.

„Всеки ден има минимум 5 самолета с туристи за България и така както поех ангажимент, от януари ще заработи генерално почетно консулство на България в Йерусалим, което беше прието с решение на Министерския съвет през месец юни“, каза в заключение министър-председателят Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайперист

    10 3 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 2 Червен еврейски интернационал

    2 2 Отговор
    Преди много години пред световната общественост се появила една книга наречена "Протоколи на Сионските мъдреци". По своето естество в тази книга се претендира че съдържа протоколи от тайни срещи на еврейския елит в Швейцария в които те излагат своя план за подчинение на цялото човечество.

    В България за първи път тази книга е публикувана от вече покойния Никола М. Николов, който освен нея е издал и още няколко книги за световните заговори на задкулисния елит. Тези книги се появиха малко преди навлизането на Интернет в България и след това станаха основа на множеството сайтове посветени на задкулисието и теориите на конспирацията. В момента не знам дали съществува дори един сайт на български език посветен на изследване на задкулисните заговори движещи човешката история, който да не стъпва върху основополагащата теза, че световния заговор срещу човечеството по своето естество е еврейски и само еврейски, и че всички други участници са просто марионетки на всесилните еврейски господари.

    Коментиран от #17

  • 3 Патриот

    4 3 Отговор
    Приятели с тези, които в моменат уразговнат българите по света, над останалите малко тук упражняват геноцид и унищожамат страната ни.
    СУПЕРПРИЯТЕЛСТВО!
  • 4 Вуна

    13 2 Отговор
    Какво крепи тая тиква при положение че бутна България !!!
  • 5 У лево е Крим

    7 2 Отговор
    Селянина да вземе да се прибере вместо да се размотава и да започне да си върши работата. - Ако не да подава оставка и да се маха! Оная овца външният министър вместо да обикаля каквато и е работата стои в офиса в София, а тоя обикаля само и само да не е тук.

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    6 5 Отговор

    До коментар #5 от "У лево е Крим":

    Е за кво да "се връща и да си върши работата",след като ПРЕДВАРИТЕЛНО Е ЯСНО,ЧЕ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ НИКОГА НЯМА ДА Я ХАРЕСАТ?Искаш му оставката?...И аз искам "Ролс-Ройс",мдааа...:)
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 1 Отговор
    Тиквата щое без юдеиското кепе

    Коментиран от #10

  • 9 Хи их хи

    8 2 Отговор
    Вожда крепи, ама какво и на кой крепи, не се знае!
  • 10 Веселяк

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Щото папите го галят по картуната и ще пречи.
  • 11 ХАДЖИ КОСТА

    5 1 Отговор
    АЙЙЙЙЙЙ СЯ ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗИМ И ОТ ХАРАБИТЕ, ЗА КВО МУ ТРЯБВАШЕ НА БАИР ЛОЗЕ???
    Таралежжж в ........???
    Що се бутами там дет не требе???
    Ний келепир от там???
  • 12 топло топло

    0 2 Отговор
    Топло-топло-топло.....Взе да се усеща нещо,че с тази тройната коалиция Русия-Туркия-Персия-май на никъде отиват работите....
  • 13 Пенционер

    2 1 Отговор
    Продължавай със свирките и скоро ще си купиш Ролс Роис
  • 14 Почетен

    6 0 Отговор
    Проверете си информацията, няма такова животно Генерално почетно консулство, уважаема медио.

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Guest

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Червен еврейски интернационал":

    именно за това че няма по бг сайтове такива измислени приказки, българина е станал по умен и работлив човек, не мислиш ли?
  • 18 сър Стенли Ройс

    1 0 Отговор
    Каква борба за мозъци какви пет лева бе мизантропи..... Абе да им пратим царя да им каже на тези да си сменят чиповете.
  • 19 544

    1 0 Отговор
    Ей това е ОЧЕИЗВАДЕН пример да си имаш министър-председател със зависимости и някой да знае, че задникът му е нас*ран.