Last news in Fakti

7 Септември, 2018 11:08 11 844 36

Путин пред нов сблъсък с Ердоган

  • владимир путин-
  • сирия-
  • реджеп ердоган

Двамата трябва да се разберат за Идлиб

Руският президент Владимир Путин е на път да навлезе в голям спор с турския държавен глава Реджеп Ердоган, съобщи „Московский Комосомолец“.

Отношенията между двете страни постоянно се подобряваха през последните две години. Сега обаче те може отново да изпаднат в спор, заради противоречията около военната акция в сирийската провинция Идлиб.

Русия подкрепя плановете на сирийските правителствени сили да започнат офанзива в региона. Очаква се споразумение да бъде договорено по време на тристранната среща между Русия, Иран и Турция.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп вече подкрепи Турция и заяви, че не иска насилие в региона.

Идлиб е последната зона на деескалация, която е все още под контрола на бунтовниците, като Дамаск настоява за офанзива в региона.

Русия и Иран искат от региона да бъдат изтласкани последните представители на групировката „Джебхат ан Нусра“, докато Турция иска да защити представители на умерената опозиция, които й помагат да сдържа кюрдските сили.

В момента Путин е близо до победа в Сирия, но за целта ще трябва да намери начин, по който да се споразумее с Ердоган. Той може да му предложи офанзива само в западната част на провинцията, като протурските сили ще останат незасегнати, но ще бъдат задължени впоследствие да станат част от сирийската армия.

Ердоган ще може да запази контрол над северната част на провинцията и да участва в установяването на местни власти там.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдааааа

    53 23 Отговор
    Не плачете на чужди гробове, либерасти.
    Вова и Реджи ще се разберат, а вие ще квичите до скъсване.

    Коментиран от #7, #28

  • 2 АМИ СЕГА

    15 3 Отговор
    Кой ще отстъпи ?
    Налице са много милиарди под риск.

    Коментиран от #6

  • 3 тъпото си е винаги тъпо

    22 41 Отговор
    На Ердоган малко по малко взе да му идва акъла в кухата лейка.Взе да се оглежда за кравари наоколо.Путин,той си е непобедимо-непоправим.Докато не го ''откажат'',няма сам да се откаже от простотиите си!!
  • 4 ПЕЕВ

    43 19 Отговор
    ТУРЦИТЕ СА БИЛИ И ВИНАГИ ЩЕ БЪДАТ НАГАЖДАЧИ.

    Коментиран от #10

  • 5 Реалист

    12 21 Отговор
    Лесно се дели чуждо имане, но това е само началото! Тоя регион ще остане разпокъсан и пълен с терористи с десетилетия. Афганистан или Ливан са моделите по които ще се "върви". Проблемите за туркя и рашка са свързани с непрестанно наливане на средства за да поддържат военните си контингенти и бази там. А историята показва че на местните им писва и накрая изритват "гостите", къде с добро къде со малко кьотек. Лошо е и за нас че сме доста наблизко и ще усетим поне малко от проблемите. Хубавото е че османлиите си намериха занимавка за поне 50 години напред - кюрдите ВЕЧЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.
  • 6 аз залагам на него

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "АМИ СЕГА":

    Сега идва ред на новият филмов шедьовър-''Как спасителите на Сирия си мериха каишките на сирийска територия''
  • 7 смотан путин

    5 9 Отговор

    До коментар #1 от "мдааааа":

    Те на гроба но Пешков се разбраха ,нали става въпрос за пари!
  • 8 ЦРУ

    17 35 Отговор
    И Жужи си помисли. че Турция вече му е приятел . че я отдели от НАТО ! Да....ама не. Дони дръпна ушите на Ердо….показа му . какво ще се случи с лирата му. че не трябва да плюе от където е пил вода. че Турция е това .благодарение на Сащ и ЕС . че може да му срути иконоликата за месец !

    Коментиран от #22

  • 9 това е

    29 6 Отговор
    Няма сблъсък,има разговори между Иран,Турция и Русия за пълното унищожение на терористите,всички други приказки са провокация.

    Коментиран от #11

  • 10 ХАСАН

    7 21 Отговор

    До коментар #4 от "ПЕЕВ":

    Не са нагаждачи а просто си-гонят интереса - а това е цяла Сирия и демократично управление без Асад! Какво лошо има в това!??

    Коментиран от #13

  • 11 Знаещ

    5 15 Отговор

    До коментар #9 от "това е":

    Иска ти се путинистче, но Турция е на пангара ако тръгнат бежанците. Така, че може пак да има "Нож в гърба на джуджето".

    Коментиран от #19

  • 12 ХАСАН

    5 11 Отговор
    Но ако Сащ и Русия си разделят Сирия то и Турция трябва да помисли за правата и свободите на 3 милиона бежанци ,които са в Турция ..и те трябва да си имат парченце земя ,кантонче,автономия..

    Коментиран от #17

  • 13 Dorian

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "ХАСАН":

    И това е интерес на Ердоган, интересно.
  • 14 плевен

    3 11 Отговор
    Тази "умерен опозиция", която Путин иска да запази, е същата която разстреля неговите летци във въздуха.
  • 15 EСовец

    20 8 Отговор
    Войната и безредиците в Сирия вече 7 години се поддържат и насърчават с пари и оръжие от САЩ и нейния местен слугинаж. Целта на "демократичната империя" в началото бе ясна: установяване на послушен режим в Сирия, който да осигури на безценица коридор за транспорт на газ от Ирак към Турция и Европа - пак за печалби и поставяне в енергийна зависимост на посочените. Но понеже тази цел засега се проваля, остава да се търси: подклаждане на изтощителна гражданска война, печалби от продажба на оръжия и всякакъв бизнес на черно - знае се, че войната е най-доходния бизнес... Затова краварите-демократи няма да спрат "цивилизационната си мисия"...
  • 16 Тъп

    8 15 Отговор
    Абе и тия па руснаците кво па се съюзяват с разни цигани , никакъв морал ли нямат ?
  • 17 Кюрдистан

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "ХАСАН":

    Да и кюрдите също

    Коментиран от #21

  • 18 Политолог

    7 0 Отговор
    Тази война скоро няма да свърши!
  • 19 любопитен

    8 4 Отговор

    До коментар #11 от "Знаещ":

    И защо Путин трябва да е тъп, като теб та да нему е ясно за номера "нож в гърба"? Веднъж му го сервираха потуранците със свалянето на руския самолет. Той си знае, ти ли ще му даваш съвети?
  • 20 Нищо в Сирия не ще се реши без Турция

    9 8 Отговор
    Запомнете го и си го повтаряйте като мантра.
  • 21 ХАСАН

    9 8 Отговор

    До коментар #17 от "Кюрдистан":

    Кюрдите си имат Турция ..тя е гарант за тях..имат си партии,министри,депутати..живеят си добре..не им трябват разни "американски" кюрдистан ,"руски" кюрдистан,"френски "кюрлистан....кюрдите трябва да се противопоставят за чуждиие за тях елементи-руснаци,америаанци,немци,французи,англичани...всички тия микроби трябва да се изметат от Близкия изток
  • 22 ОПТИМИСТ ПЕРКО

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "ЦРУ":

    ЕРДОГАН СИ ИМА СВОЯ ПОЛИТИКА И ВИЗИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ТОЗИ РЕГИОН.
    ТОЙ СИ Е У ДОМА В СИРИЯ ,ТОВА ПОКАЗВА МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ С ТУРСКИ ЗНАМЕНА И ТУРСКА ВАЛУТА.
    ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ НЯМА ДА СИ ПРОМЕНЯ ИДЕЯТА ЗА БУФЕРНА ЗОНА И ТОВА Е ДАЛНОВИДНА ПОЛИТИКА ЗА МИРА В РЕГИОНА.
    ТУК , РУСИЯ ИРАН СИРИЯ ИРАК ТУРЦИЯ И АМЕРИК ПЛЮС ЗАПАДА ИМАТ ДОСТА РАЗЛИЧИЯ.
    ВСЕКИ ГОНИ СВОЯ ИНТЕРЕС НО БЕЗ КОМПРОМИС ИЛИ ПАТАКЛАМА НЯМА КАК ДА СЕ РЕШИ
  • 23 стоян георгиев

    4 7 Отговор
    няма да има никакво разбирателство.идлиб пада запада ще подкрепи в случая путин.ердоган няма кво да направи освен да се примири и да замаже положението все едно е и негов успех.лошото идва обаче след това,щото след идлиб е наред африн и ал баб,където ще избягат противниците на асад ,а те хич няма да са малко.предателството на ердоган по посока европа и сащ ще му излезе тъпкано.

    Коментиран от #24, #27

  • 24 ХАСАН

    8 5 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Много те мъчи тоя Ердоган! Аджеба защо? Да не би да си ционист или някой скапан псевдопатриот...човека просто си гони турския интерес а не западния или руския!какъв го дири Сащ ,Франция ,Англия в Сирия? Колониални интереси

    Коментиран от #25, #32

  • 25 стоян георгиев

    1 5 Отговор

    До коментар #24 от "ХАСАН":

    мъчи ме щото прецаква турция ,а турция ми е комшия.ако бе судан или бразилия ми дреме,но за турция ми е притеснено.идота прецаква една работеща и развиваща се страна благодарение на клепоушковците като теб в нея!
  • 26 Не бери кахър за Турция

    6 4 Отговор
    Тя си е добре. Ти по-добре се притеснявай за собствената си страна. Злобата няма да ти донесе нищо добро, само нерви.
  • 27 Yavuz

    9 6 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Въпрос на време е цяла Сирия и Ирак ще бъдат под турско управление.Кюрдите го усещат това и затова не си дават децата да служат за ПКК.Турция спечели симпатиите на местните жители,а САЩ и Русия са приети като агресори.Тия заплахи за сриване на лирата турците ги приемат с присмех.

    Коментиран от #33

  • 28 Пич

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "мдааааа":

    Откога станаха "Вова" и "Реджи"?!!!
    Дедите на първия смачкаха интелигенцията ни и колонизираха територии,същото което първо направиха дедите на втория.Колонизираха територии за векове наред, а сега мачкат собствената си интелигенция.
    Каква е разликата?
    И щом си бъркат по дупките(т.н потоци),свалят си самолети,изтеглят си туристи,и все пак си ходят на гости!Е точно на тези двамата олигофрени,пардон -самовманиечени ли да вярвам????

    Коментиран от #29

  • 29 Природни закони

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "Пич":

    По-силният смачква по-слабия. Ако и ти можеше и ти щеше да мачкаш сега както си го правил преди. Кой ти е виновен, че си слаб и те мачкат? Стани силен....ама нямаш потенциал да го направиш. Остава ти само да мрънкаш цвърчиш и цивриш от дупката.

    Коментиран от #30, #31

  • 30 Пич

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Природни закони":

    Брей,разбирач!
    Първо се научи да пишеш по темата, вместо да се заяждаш с непознати.
    Второ,не съм толкова слаб във физически,ментален и социален смисъл.
    И трето, ела пиле, да си помрънкаме заедно, но да знаеш, че тогава ще цивриш ти.Отзад...
  • 31 M. A. G. A.

    4 2 Отговор

    До коментар #29 от "Природни закони":

    Това се нарича примитивно мислене! По-силния няма вечно да е по-силен а насилието поражда насилие. По твоята логика след освобождението ни и особено през гръцко-турската война в Анадола, ние трябваше да се възползваме от слабостта на турците и да избием вас българските потуранци така ли? Но това не подхожда на благороден народ като нас, ако щеш доказали сме благородство дори само с спасяването на евреите и циганите като теб, от нацистите. И в много други случаи през дългата ни история.
  • 32 ХАСАН

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "ХАСАН":

    Ами Турция при Ердоган си прави фрегати,хеликоптери,изтребители,атомни централи,безпилотни самолети,своя марка кола и-мн.други..
  • 33 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #27 от "Yavuz":

    хахаха явузчо затова ердоган ви купува за парче салам.с тия мисли и коментари ви чака голяма изненада ама много голяма.турция е нещат даже вече в източна турция.реално в определени зони там няма турска държав и институции ,а местните кюрди ежедневно убиват турски воиници.нали прочете ежедневно.същото е и окупираните зони в сирия.всеки ден местните кюрди убиват турци и проблема ще се задълбочава .особено след като асад с руснаците и иранците превземат идлиб.тва значи сериозно етническо прочистване на туркмените от латакия и от там ще има опит за геноцид на кюрдите в африн .към днешна дата полевите командири на двете паравоенни турски подразделения,а именно бригадите хамза и султан мурад искат да започне подмяна на населението на африн като се прогонят кюрдите ,а на тяхно място се докарт араби сунити и туркмени.стане ли тва турция ще бъде извадена и от нато и тогава незнам кои ще я спасява от радикалните групи заедно с русия и иран.щото ти явузчо нали не си мислиш, че путин много харесва ердоган или пък башар аасад харесва султана ви а?смях!!!та лесни сте клепоушковците и защото сте лесни ще си носите и отговорността ,а умните и образованите турци ще хващат пътя все в по-големи и по-големи количества.наистина жалко за готината страна !

    Коментиран от #34, #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ХАСАН

    0 2 Отговор

    До коментар #33 от "стоян георгиев":

    Кажи нещо за милион и половина убити от Сащ в Ирак или половин милион убити от Русия и Сирия ! Кажи нещо за убитите от европейска Франция в Либия!? ...да ама си бъьгарин и не ти стиска....Балканите ,Близкия изток,Африка ,Кавказ рано или късно ще разберат ,че единсивено Турция е теэния покровител...всички други са колониалисти!

    Коментиран от #36

  • 36 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "ХАСАН":

    близкия изток и кавказ разбраха че ердоган ги ползва като пионки за да се укрепи на върха в турция и хич не го е еня за тях.затова и вече нещат да чуят за турция ,което не бе така само до преди година!и сега ще ти кажа за милон и половината убити от сащ в ирак,тва са поредните ти лъжи.нали прочете клепоушко ,лъжи!а убитите от сирия и русия убавецо са с потдръжката на вашия султан и можеха да са значително по-малко ако една натовска уж страна не предаде съюзниците си под предтекст че са лоши!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания