9 Септември, 2018 13:32 4 810 45

Великобритания с военен щит в Германия срещу Русия

  • великобритания-
  • военни-
  • германия

Британските власти остават военните си в страната

Британският министър на отбраната Гавин Уилямсън нареди стотици британски военнослужещи да останат в Германия, съобщи The Sunday Times.

Взето е решение да се отмени планът за изтегляне на всички британски военни от страната до 2020 г. Ще бъдат запазени и базите на Великобритания на централноевропейска земя.

По-рано от британското разузнаване обявиха, че Русия се намира в най-опасното си положение от края на Студената война насам.

Британските власти планираха да приберат 200 военни и още 400 членове на техните семейства до края на тази година. Сега те ще останат, заедно с инженерен полк, който подсигурява движението на танкове по места, където няма мостове или подобни съоръжения.

Великобритания запазва и военната обучителна зона, намираща се в близост до Падеборн.

Уилямсън иска да изпрати послание до Русия, че Великобритания остава ангажирана с отбраната на Европа. Планира се и по-активна поддръжка на отделни единици от германското въоръжение.

Великобритания ще настоява Германия да повиши разходите си за отбрана. Така регионът ще бъде по-добре подсигурен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прост

    50 10 Отговор
    За тази диагноза няма лечение.....Поне да живеят и спят в едноетажни сгради, че с тези симптоми ще изпонаскачат от прозорците с : "Руснаците идат!" Нашите малоумни политици ни вкараха в то римейк на Хичкок "Психо" .....Моля те Боже прибери си вересиите !
  • 2 vvvvv

    23 3 Отговор
    Ке чакаме и АзГ и тогава бързо ще изгонят окупаторите. Безумна наглост.
  • 3 Да го кажем направо.

    47 4 Отговор
    Демек-окупацията след Втората Световна Война ще продължи и Великобритания и САЩ ще продължават да мачкат германците за старите им грехове...Еми явно документа Канцлер Акт се спазва все още...
  • 4 СеСеСере

    11 40 Отговор
    Дано дойдат да направят бази и у нас, че току виж руснаците ни нападнат и нас, като през 1915г.

    Коментиран от #25

  • 5 СеСеСере

    9 32 Отговор
    Айде русофилчета честит ви 9 септември излизайте да викате КПСС-БКП.

    Коментиран от #20

  • 6 Българин

    9 36 Отговор
    Това трябваше да се случи още през 2008 година, след руската агресия срещу Грузия. Но все пак е добре, че се събудиха прозряха руската опасност.

    Коментиран от #8

  • 7 патил

    36 3 Отговор
    "По-лошо от война с англосаксонците е само "приятелството" с тях" - Бисмарк

    Ние, българите, знаем това най-добре - от бомбардировките им през ВСВ се възстановихме бързо, но днес, след 30г. "партньорство" сме на път, да изчезнем като народ и държава.
  • 8 Румяна Костова

    28 4 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Прозрели са руската опасност, това е добре.Сега да вземат и един по един да скачат от прозорците като министърът на отбраната на Америка павремета на Труман-Джеймс Форестър, дочул сирените на пожарните, скача от прозореца с викове, ,Русские идут".След този инцидент е изпратен на лечение в лудницата

    Коментиран от #12, #32

  • 9 1122

    18 3 Отговор
    Да не изчезне острова ви.
  • 10 Ффффф

    14 3 Отговор
    Голем смех 200 дули инжинери
  • 11 ша видим

    14 3 Отговор
    а бе нали требе да има какво да изпечат Руснаците повече пържоли по добре чичко Путин е приготвил барбекюто

    Коментиран от #13

  • 12 Българин

    6 13 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    "Русские идут"!!! Форестър е знаел перфектен руски!!! Много си оригинална. Дори не си си направила труда да преведеш на български от оригиналния руски пропаганден източник. А кои параноици вече два века си мислят, че "англичанка гадит", и постоянно се оплакват.
  • 13 Историк

    3 17 Отговор

    До коментар #11 от "ша видим":

    Барбекюто с руско дето го направиха американците в Сирия, май още ти държи влага? Джуджето може да прави единствено шашлык от жени и деца, на д его не е способен. А и са отрови някой или са го убие в гръб.

    Коментиран от #21

  • 14 дано не става

    13 1 Отговор
    а иначе острова ще го потопят директно няма да им ходят на крака
  • 15 dfgsd

    14 2 Отговор
    военния им щит да не е като този във франция ...?когато си спасяваха гъзовете на 300 000войска пред хитлер.
  • 16 ша видим

    14 3 Отговор
    до13 историк-Ама те си опекоха 2000 пържоли телешки сега чакат в Германия пак да се съберат 2000 щото за по малко не си заслужава да се пали огън

    Коментиран от #17

  • 17 Историк

    2 13 Отговор

    До коментар #16 от "ша видим":

    Опекли са единствено в русофилските пияни фантазии. Но щом ви помагат, фантазирайте си.

    Коментиран от #22

  • 18 НКВД

    15 2 Отговор
    Тия за много страшни взеха да се мислят! Да не станат зеленчуковата градина за компири на Русия скоро! Руснаците ще ги лупкат като 7 годишен гамен
  • 19 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    11 2 Отговор
    Скоро не бях чел по-смешна статия. Британците видиш ли ти щели да оставят някакви си 200 войника и така щели да бранят Германия от Русия. Охо хо хо хо ха ха ха ха ха. Толкова е смешно това, че не мога да се въздържа. Тия меки китки, какво мислят, че ще направят с тези 200 войника? Не 200, а 200 000 да сложат все е тая. Руснака, ако тръгне на англетата само шарените знамена от прайда ще останат. Тези май се чудят как да дразнят мечката, ама накрая да не им се получи. Май забравиха техния Чърчил, какво беше казал "Аз знам 100 начина как да изкарам руската мечка от бърлогата и, но не знам и един начин как да я върна обратно". Да не марширува този път в Лондон червената армия?
  • 20 Голям прос

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "СеСеСере":

    Ходихме. И кебапчета ядохме.
  • 21 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    10 2 Отговор

    До коментар #13 от "Историк":

    А, като си почнал така защо спестяваш и не кажеш как руснаците им го върнаха непосредствено след това на твоите кравари като изгориха 2000 от тях заедно с инструкторите им? Това го премълчаваш, а? Мълчите като умрели да не ставате за резил с вашата "страшна" джендърска армия. Все едно като си мълчите и мислите, че ще остане тайна за пред света. Е да, ама не. В днешно време всичко излиза наяве. Но вие мълчите все едно нищо не се е случило. Я кажи твоите любимци, защо стояха като патици на прицел с онзи кораб "Доналд Кук", а руските изтребители си летяха в продължение на 30 минути в непосредствена близост до него. Можеха да си го потопят когато си поискат. Сега и това ли ще отречеш? Само чакам, за да ти изпратя линковете да го видиш и резила ти да стане още по-голям. Такива смешници сте това русофобите и американофилите, че мога да ви се смея без да спра с часове.

    Коментиран от #26

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    9 2 Отговор
    Къде се скрихте бе русофобчета? Вижте си смешната краварска армия колко е безпомощна https://dariknews.bg/novini/sviat/kolko-e-opasno-priblizhavaneto-na-ruski-iztrebiteli-do-korab-na-sasht-video-1567678 Че и на психолози ги водили после горките. Не са им стигнали памперсите и после масови напускания на армията им. Ха ха ха. Онези британчета и те сред големите се пъхат. Руснаците направиха хамериканците за смях, а за бринанчетата, какво да кажем изобщо.
  • 24 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    5 1 Отговор
    Нещо юристката не я виждам обаче ей така да се изкаже и тя против русофилите и руснаците, както само тя си може. От срам ли се скри, какво ли? Ааа забравих може да тропка тракийска ръченица не, че има нещо лошо в това де.

    Коментиран от #33

  • 25 Хрис

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "СеСеСере":

    Хей, СеСерсем, колко пъти трябва да ти казвам, че преди да изложиш "великите" си мисли по дадена тема
    трябва да разберш какво си прочел. Тук стои въпроса за някакви си 200 (двеста) военнослужащи -около рота. Какви британски бази у нас, какви пет лева? Чувал ли си за съдбата на британския експедиционен корпус във Франция по време на втората световна война? Германците за по-малко от месец разгромяват този корпс в състав от 10 (десет) дивизии, сведени в три корпусни командвания, една танкова бригада и 500 бойни самолета. Една от британските дивизии се предава в плен, останалите панически отстъпват към Дюнкерк и се евакуират на британските острови, благодарение на това, че Хитлер,надявайки се на мир, е спрял настъплението на войските си. При евакуацията си британците оставят в ръцете на немците 70 000 (седемдесет хиляди) бройки тежко въоръжение, бойна и транспортна техника, хиляди тона боеприпаси, продоволствия и материално-технически запвси. И сега си представи само, как англетата ще ни защитават. Ако Русия иска да ни нападне тия още ще са в леглата, когато руската 10-та въздушнодеснтна дивизя от Новорусийск ще десантира въху глвите им. И пак да ти напмня -Русофобията е вредна за твоето здраве!
  • 26 Вили

    2 5 Отговор

    До коментар #21 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Можеше да бъде потопен, но можеше да бъдат свалени. Стига с тази евтина глупава пропаганда.

    Коментиран от #27

  • 27 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    6 2 Отговор

    До коментар #26 от "Вили":

    Ех Вили, Вили явно нищо не си разбрала. И как щяха да бъдат свалени руските изтребители след като точно те блокираха цялата електронна система включваща военната техника заедно с управлението на тази черупка и се носеха по водата натам, на където ги тласне течението? Явно това ти е убягнало като информация или пък изобщо не разбираш от съвременна военна технология. Чувала ли си за радио електронната технология на руснаците, с която блокират цялата електроника на противника? Явно не. Тогава не пиши глупости, защото лъсва невежеството ти и ставаш смешна.
  • 28 Россия дермо

    3 5 Отговор

    До коментар #22 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Втора доза Боярищник ли удари. Вече бели мишки сънуваш.

    Коментиран от #30

  • 29 У лево е Крим

    6 2 Отговор
    В Германия има бази на САЩ, Англия, Канада, Франция, Белгия, Холандия. Общият им брой през годините е бил около 200 000. А по ирония на съдбата ние чакаме Германците да ръководят ЕС... - Е как да стане? Изброените първи три страни на практика са под едно командване и е съвсем ясно, че те имат тежко влияние върху решенията на Германия. Представете си каква тежка зависимост съществува и после се чудете защо ЕС е безгласна буква.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 юрист

    2 8 Отговор

    До коментар #24 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    “...Публикувано във факти.бг: Нещо юристката не я виждам...“ Ми как ще ме видиш, бе, смотльо- токущо се върнахме от Аквахаус в Св. Константин и Елена, защото на 2 пъти в басейна ни валя дъжда, а преди това хапнахме цаца и лаврак на скара + едно френско совиньон блан в ресторанта Немо в Евксиноград- на морския бряг:) Ти да не мислиш, че съм като теб- платен трол, а?:) Семейството ми си гледа кефа и почивката във Варна, а ти рупай руски пропагандни лозунги за по две български стотинки на час:D

    Коментиран от #35, #38

  • 34 Само питам

    2 5 Отговор
    Щом 200 мостоваци предизвикват торкова страх, злоба е бяс сред великоруската измет, какво ли ще стане след като пристигнат бойните части?

    Коментиран от #37

  • 35 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "юрист":

    Въййй какъв изискан език на юристка. Дали в САК ще са във възторг от такъв език какво ще кажеш, а? Нека хората сами си направят изводите за културата, която притежаваш, но иначе претенциите ти големи. Не можеш ме жегна с обидите си, защото аз съм над това. С теб по-скоро се забавлявам и си разнообразявам деня. А това дали си в Аквахаус в Св. Константин и Елена и дали си хапвала цаца и лаврак на скара + едно френско совиньон блан в ресторанта Немо в Евксиноград - на морския бряг не е много сигурно. Звучи като хвалба, но се съмнявам в истинността. Както някой хора тук написаха, че ти е умряла циганката, която те хвалеше и се налага сама да го вършиш.

    Коментиран от #41

  • 36 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "юрист":

    Не знам дали Румяна Костова "пращи от акъл", както си се изказала с твоя "фин" език, но факт е, че не и отговори на въпросите, които ти зададе, а защо ли? Може би нещо ти е неудобно или какво? Както каза Румяна Костова ти дава възможност да "блеснеш" и като гледам нивото ти на писане наистина яко блесна.
  • 37 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "Само питам":

    Ми както един съфорумец каза руснаците ги чакат да станат поне 2000 като хамерите по-рано в Сирия иначе, за какво да палят огъня. Просто ще ги фламбират и ще ги върнат обратно за почести.

    Коментиран от #40

  • 38 Диди

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "юрист":

    Надявам се да си имала приятна почивка.Аз съм с приятелки на Коста Брава в Испания и след 4 дни ще се връщаме за Варна.
  • 39 Диди

    1 7 Отговор
    Путин си мечтае за Европа,ама няма да стане.Руснаците да си гледат Русията и да не се врат там,където нямат право да бъдат.
  • 40 Само питам

    1 4 Отговор

    До коментар #37 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Много ви боли руските подлоги за барбекюто, на което рекоха вагнеровци, та все за фламбе сънувате и бълнувате. Ама ще ви се спуска жлъчката от злоба и бяс.

    Коментиран от #42

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "ЗайоБайо":

    Ами като и чета постовете и начина на изказване някак си не кореспондира с претенциите да е юристка. Не мисля, че човек завършил ЮФ и работи като адвокат следва да използва такъв каруцарски език особено, когато има претенции да е нещо много над останалите. То само с претенции не става. Но като гледам и нервите и са доста лабави. Изобщо пет пари не давам за тая каквато и да е, но като се пъха и се намесва в чужди спорове няма да я бавя и ще и отговоря, както и и отговарям подобаващо. Аз нямам претенции да съм нещо и като такъв бих могъл да си позволя груб език, защото не съм длъжен да я уважавам, но въпреки това не си позволявам да използвам обидни изрази за разлика от нея, но за юрист какъвто тя има претенции да е е просто недопустимо. Нека хората прочетат постовете и и дадат оценка на умствените и възможности и култура. То само с претенции не става.

    Коментиран от #44

  • 44 ЗайоБайо

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Напълно споделям мнението ти. Не мога да разбера само какво му беше на коментара ми, за да бъде изтрит. Сигурно юристката е комбина с модератора
  • 45 Пак ли

    1 0 Отговор
    Да не забравят Макрона и грозната Магарица.......
Новини по държави: