Last news in Fakti

9 Септември, 2018 20:29 3 629 12

Гърция подобрява отношенията си с Русия

  • гърция-
  • алексис ципрас-
  • русия

Алексис Ципрас може да посети Русия до края на годината

Премиерът на Гърция Алексис Ципрас обяви, че страната му се опитва да възстанови отношенията си с Русия, съобщи ТАСС.

Според Ципрас в момента Гърция и Русия работят по изглаждането на отношенията си. Те се обтегнаха, след като Кремъл се обяви срещу споразумението между Гърция и Македония.

„Имам покана да посетя Русия през тази година. Имахме криза в отношенията. Ние подадохме сигналите, които трябваше да подадем. Сега работим над възстановяването на връзките. Нещата се развиват добре“, заяви Ципрас.

В същото време той заяви, че не очаква Гърция да бъде тласната към предсрочни избори, заради споразумението с Македония. Според него коалицията спокойно ще довърши своя мандат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ****

    27 6 Отговор
    Русия не вярва на сълзи,и на слъзливи обещания!
  • 2 СссереМ

    8 38 Отговор
    Hека да почитаме USA и техните празници ,не тия комунисти ,и 9ти септември

    Коментиран от #3

  • 3 Христо

    34 4 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Викаш да празнуваме хелуин и деня на гей двойките а?
  • 4 Българин

    6 15 Отговор
    Отново фейк новина в хибриден стил. Днес Гърция не е дала виза на един руски поп от КГБ и близък на Путин, и той няма да влезе в Атон.

    От РПЦ отбелязват, че няколко свещеници не са могли да получат гръцки визи и правят връзка с конфликта между Москва и Цариградската вселенска патриаршия заради автокефалността на украинската православна църква.

    "Свещениците от РПЦ се възприемат като шпиони и агенти на влияние", оплакал се представител на Руската църква пред ВВС.
  • 5 копи пейст

    6 13 Отговор
    Управляващите в Русия коват спешен план за действие на Балканите, предаде агенция „Блумбърг“. "Москва е силно обезпокоена от разширяването на НАТО и Европейския съюз в Югоизточна Европа и заради това в Кремъл се готвят за противодействие. Русия губи позиции в стратегическия регион, който свързва Европа с Азия и Африка, пише още медията....Според медията руският президент ПУТИН Е ДАЛ ЛИЧНО ПОРЪЧЕНИЕ НА БИВШИЯ ДИРЕКТОР НА ИНСТИТУТА ЗА СТРАТЕГИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ РЕШЕТНИКОВ ДА ОГЛАВИ РАЗРАБОТВАНЕТО НА ПЛАНА ЗА ДЕЙСТВИЕ.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българин

    7 12 Отговор

    До коментар #7 от "Петре":

    Русофилите не са българи.
  • 9 onq s konq

    5 14 Отговор
    Путин чрез Външния си министър,Говорителката на Кремъл,а И ЛИЧНО непрекъснато убеждава Света ЧЕ РУСИЯ НЕ СЕ МЕСИ В ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ ПОЛИТИЧЕСКИ.А как да охарактеризираме "НЕСЪГЛАСИЕТО" НА РУСИЯ ГЪРЦИЯ ДА СЕ СПОРАЗУМЕЕ С МАКЕДОНИЯ С ЦЕЛ ВЛИЗАНЕТО НА МАКЕДОНЦИТЕ В НАТО?А какво я интересува Русия едно споразумение между две страни на Балканския полуостров,И НАЛИ НЕ СЕ МЕСИ?!Затова и е крайно време да се осъзнае от политическите лидери в Европа,че Русия е притисната до стената от санкциите и за нея е въпрос на оцеляване да се разпростре над НОВИ ТЕРИТОРИИ,за да може да смуче от икономиките им.Затова е и в Сирия,но Балканите и изобщо бившата Източна Европа си е съвсем друго!

    Коментиран от #12

  • 10 Ж765

    12 4 Отговор
    Май е много късно. Нещо гръците я закъсаха и ще чакат на дебелите врати на Кремъл дълго.

    Коментиран от #11

  • 11 Българин

    1 9 Отговор

    До коментар #10 от "Ж765":

    И вие не сте българин ще подкрепяте русофилите.
  • 12 любопитен

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Чудно защо не изписа толкова под статията, че още преди година американците са определили името Северна Македония да приемливо! Или това не е намеса?
Новини по държави: