10 Септември, 2018 08:42 4 201 63

Хиляди на протест в Германия след убийство

  • кьотен-
  • убийство-
  • протест-
  • германия-
  • бежанци-
  • хиляди

Недоволство в Германия

Хиляди на протест в Германия след убийство - 1
Снимка: БТА/ AP

Хиляди излязоха на протест в германския град Кьотен, провинция Саксония-Анхалт, след убийството на млад мъж при сбиване с афганистанци, предаде Би Би Си.

22-годишен мъж загина от сърдечен проблем. При сбиване с двама афганистанци той получава тежки удари в главата. Властите са арестували мъжете и ще им повдигнат обвинения. По случая тече разследване. Вчера над 2500 души излязоха по улиците на града, протестирайки и искайки действия от страна на полицията. Силите на реда засилиха присъствието си, за да не се стига до сблъсъци и напрежение.

Протести имаше преди дни и в град Кемниц, където млад германец беше убит, а полицията арестува сириец и иракчанин. Убийството предизвика гняв и антиимигрантски настроения. До момента има арестувани две лица – сириец и иракчанин, а полицията издирва и трети заподозрян.

Хиляди на протест в Германия след убийство
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дресьора

    74 0 Отговор
    Още ли искате да ги интегрирате, или вече са нужни дресировки?
  • 2 юрист

    75 7 Отговор
    Амиии- безразлични са ми! Докато германците не докажат, че са европейски народ и сами не свалят меркел, НЯМА да получат нито моето уважение, нито парите на семейството ми като туристи в германия! Впрочем- ако дойче зеле пак притеснят свекърва ми, че била писала език на омраза!!!, такова дело ще им спретна, че ще им съдера по 10 финансови кожи от гърбовете! Жената написала само 2 реда- не обръщайте чак такова внимание на мигрантите, защото и в ЕС има държави, в които пенсиите на пенсионерите са много ниски и тези хора са също ЕС данъкоплатци и за това е по-добре ЕС 1во да помисли за тях, а чак след това- за мигрантите. И заради тези й думи, дойче зеле я обвиняват в... ксенофобия, език на омраза и расизъм! Идиоти! И германците са идиоти, докато не осъзнаят истината в думите на свекърва ми!

    Коментиран от #8, #10, #12, #15, #32

  • 3 Факт

    48 2 Отговор
    Дългият либерален сън-наложен репресивно от Брюксел е към края си-събуждат се леко полеко...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 КАРАОРБАН

    39 1 Отговор
    Скоро тая сган ще бъде изрината от Европа заедно с братовчедите им селджуци.

    Коментиран от #57

  • 6 гост

    45 2 Отговор
    Виновна е само Меркел, но те си я държат, значи си ги търпят. Опитват се да прокарат виждането, че и те са били в нужда преди 50г., но разликата е, че сега едни животоподобни мюсюлмани навлизат в цивилизована Европа и има огромна разлика в манталитета. Бил съм в Германия, беше хубава страна, съжалявам германците, че ги избиват и да живеят в страх, но те сами са си виновни, защото един афганистанец не е равен на един румънец.
  • 7 чалма тв

    21 0 Отговор
    Хасан пак пушил трева на закуска.
  • 8 ХАСАН

    3 49 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Няма да можете да спрете колелото на историята и тя върви напред -за отворено общество сме,за толерантност,за муллтикултура ..ще спрем национафашизма,ксенофобията

    Коментиран от #11, #13, #23, #36

  • 9 гост

    31 1 Отговор
    Да се отворят лагерите и да ги правят на сапун.
  • 10 ivan4o

    5 17 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Пак се излагаш с коментарите се!пхахаха

    Коментиран от #21

  • 11 за нормално общество сме

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "ХАСАН":

    Отворете първо СА, отворените.
  • 12 ХАСАН

    5 20 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Трябва да идеш на психолог ! "Германците да слушат свекърва ми!" и щяла да съди Дойче Веле !? ..хахаха

    Коментиран от #14, #17

  • 13 юрист

    20 3 Отговор

    До коментар #8 от "ХАСАН":

    Единственото, за което съжалявам, е , че свекърва ми е изтрила техният имейл, с който я заплашват със съд и с германски адвокати... Като се има предвид, че аз самата съм адвокат с немалък адвокатски стаж, просто щях да ги разпердушиня... Жената се притеснила , но ми го каза чак след като е изтрила имейла им. А за другото- не се притеснявай- германия не е Европа, германия е само една емигрантска държава, събираща от кол и вЪже всякакви нископлатени работници от всички континенти, просто се намира на територията на Европа. В Европа има и доста други държави.

    Коментиран от #33, #49

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Сссерем

    7 14 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Еййй ама ти си била голяма работа,щом и DW са ти на прицела,следващите да не са ВВС?
  • 16 Ханс

    22 3 Отговор
    Това е начина по който скоро мюсулманското мнозинство в Германистан и околните западни държави започва да интегрира бялото христянско малцинство, свиквайте нищо няма да се промени а мюсулманите на запад ще става вси повече защото те не сами се заселват но и се размножават там
  • 17 юрист

    11 3 Отговор

    До коментар #12 от "ХАСАН":

    “....Публикувано във факти.бг: и щяла да съди Дойче Веле !?..“ ДА- ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ЗАЩИТАВА ПРЕД СЪД СВОИ НАРУШЕНИ ПРАВА, схвана ли?

    Коментиран от #20, #22, #28

  • 18 възможност

    15 0 Отговор
    прав си по принцип а тенденцията ще се засили като взривят училище университет детска градина
  • 19 ХАСАН

    3 32 Отговор
    Ако в Близкия изток се убиват деца от израелски,руски,американски ,френски,английски войници на никой не му пука ,но ако в Германия убият някой нашмъркан пиян фашист цяла Европа се вдига на протест!?...какъв интересен стандарт за човешки права!?

    Коментиран от #24, #55

  • 20 ivan4o

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "юрист":

    Ко чакаш ма! Майла може се възтанови ,накарай некое хакерче и го имаш майла.пхххаааа
  • 21 Румяна Костова

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "ivan4o":

    Ама това е друг ,който се пише юрист,не оная,която цитира и повтаря с по 10 реда,,Публикувано във факти.бг", при всеки коментар.И стилът е по-различен.

    Коментиран от #25

  • 22 ХАСАН

    2 11 Отговор

    До коментар #17 от "юрист":

    В каква илюзия живееш само!!! Разбери само "белите" хора се съдят по между си ..българина едва ли е "бял" по англосаксонските стандарти
  • 23 Отворено общество

    16 2 Отговор

    До коментар #8 от "ХАСАН":

    Браво Хасане! Тук имаме 2-ма негри, дето до вчера играеха с лъвовете, ако имаш някоя хубава щерка, или сестра, пиши да ги сгодим! Ще останат доволни, 28см. достатъчно ли са?

    Коментиран от #54

  • 24 юрист

    19 4 Отговор

    До коментар #19 от "ХАСАН":

    Близкия изток НЕ Е В ЕВРОПА, НЕ Е И В ЕС! Направете си азиатски съюз по подобие на ЕС и азиатско НАТО- какво ви пречи, а? Аааа- РЕЛИГИЯТА ВИ ПРЕЧИ, РЕЛИГИЯТА!!! МЮСЮЛМАНСКАТА РЕЛИГИЯ Е БОЙНА ДОКТРИНА, ТОВА ВИ ПРЕЧИ ДА СЪЖИТЕЛСТВАТЕ МИРНО С ВЯСКАКВИ ДРУГИ ХОРА, РАЗЛИЧНИ ОТ МЮСЮЛМАНИ! ВИЕ ИСКАТЕ ТЕ СЕ ПОДЧИНЯВАТ НА ШЕРИАТА, НО ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ В ЕВРОПА! В азия си правете, каквото си искате- ако щете ,се изтребете взаимно- не ми пука, даже е още по-добре да освободите света от себе си!

    Коментиран от #27, #30

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Изумен

    16 1 Отговор
    Не знам просто какво още трябва да се случи, за да им дойде акъла на германците, а и на европейците въобще. едно от малкото неща които още на са ги правили е да ги горят по улиците. Стреляха ги, колиха ги мачкаха ги, пребиваха ги, но те си въртят една и съща плоча.

    Коментиран от #41

  • 27 ivan4o

    2 7 Отговор

    До коментар #24 от "юрист":

    С начина по който пишеш ми напомняш на Лиляна Павлова.пхахахаха

    Коментиран от #29

  • 28 Румяна Костова

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "юрист":

    То право има всеки да се защитава,но законите в Германия защитават имигрантите и ще смъмрят всеки,когото уличат в неполиткоректност или ксенофобия
  • 29 юрист

    5 3 Отговор

    До коментар #27 от "ivan4o":

    Не познавам това лице и никога не съм чувала това име. Да не говорим, че НЕ СЕ интересувам от политика. Не се казвам Лиляна Павлова и не желая да ме идентифицират с някаква жена с неизяснена професия и самоличност.

    Коментиран от #34, #38

  • 30 ХАСАН

    1 12 Отговор

    До коментар #24 от "юрист":

    Кажи ми коя мюсюлманска страна ,кои християнски държави нападна че аз не се сещам??? Май Афгаеистан нападна СССР ,Ирак нападна Сащ,Либия нападна Франция нали??...западното гражланско обшество трябва да направи натиск на управляващите си да си сменят колониалната си политика ,иначе ще си загубят дъщерите си,генотипа си,кулиурата,цивилизацията си

    Коментиран от #47

  • 31 ЗАПОМНИ И СИ ГО НАБИЙ В КАПАЧУНЯТА

    10 2 Отговор

    До коментар #25 от "юрист":

    КЪТ ТА НАБАРАТ ДВАМА МУРГАВИ Я МЕСТНИ Я ПРИШЪЛЦИ И ТА СПУКАТ ОТ БОЙ ЕС ЛИ ША ТА СПАСИ А.?????,..
  • 32 толерастията е вредна

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Така работи репресивния апарат на Меркел отдавна алармирам за него ! Които напише или каже нещо против политиката "мултикулти" или имигрантите и не е съгласен да дъде убиван, изнасикван, тормозен и пр. то това е "език на омразата" бива мачкан от германската система докато омекне и спре да протестира ! На германците бива отнето дори човешкото право на мирен протест срещу терора, които им бива наложен ! Ако трябва да обобщим политиката не е имигрантите да бъдат интегрирани, а обратното германците да бъдат "интегрирани" т.е асимилирани от нашествениците ! Принципът е щом приматите не подлежат на възпитание ние, ще се променим с подчинение !

    Коментиран от #39

  • 33 гост

    2 6 Отговор

    До коментар #13 от "юрист":

    Пак не си си взела хапченцата.
  • 34 ivan4o

    2 5 Отговор

    До коментар #29 от "юрист":

    Окей окей,стъпи на земята ,че летенето без парашут е опасно!пхахахахах
  • 35 Румяна Костова

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "юрист":

    Опа ,грешка. Извинявай,хванала съм те в момент,в който пишеш нормален коментар,без умопомрачението съвсем да те е завладяло. Значи има надежда да се излекуван!

    Коментиран от #43

  • 36 Да да

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "ХАСАН":

    Ами спрете ги де! Най-лесно е да няма джихадисти и няма да има проблеми! Да ви покръстваме или да ви избиваме! Как предочиташ! Това е ДЕМОКРАЦИЯ по турски - имаш право да избираш

    Коментиран от #37, #40

  • 37 ivan4o

    1 7 Отговор

    До коментар #36 от "Да да":

    Ко са виновни сеа мюсюлманите ,че в държави кът Норвегия превръщат православните българчета у католици
  • 38 Румяна Костова

    3 3 Отговор

    До коментар #29 от "юрист":

    Не се интересуваш от политика и не знаеш нищо по въпросите,които коментираш.Умен човек няма да се изхвърля с мнения по теми,за която няма информация.
  • 39 ХАСАН

    2 7 Отговор

    До коментар #32 от "толерастията е вредна":

    Ами ако разбиеш, колонизираш и създадеш хаос в Либия за да могат една шепа акционери на петролни фирми да печелят ,нормално си е африканците да дойдат в Франция за да намерят начин да си живеят!
  • 40 ХАСАН

    0 10 Отговор

    До коментар #36 от "Да да":

    Аз лично искам Европа да се наводни с афганци,пакистанци,иракчани,кюрди,сирийци,иранци,африканци ....и тогава ще разберете нас турците -

    Коментиран от #44

  • 41 Румяна Костова

    10 1 Отговор

    До коментар #26 от "Изумен":

    Обяснението е,че още от детската градина им промиват мозъците.Няма я онази Германия на Волтер и Гьоте.Ето колко е важно да не допускаме това да се случи и в нашите училища и да сме в час с какви либерални програми ще бъдат атакувани нашите деца,за да можем да реагираме навреме.

    Коментиран от #45

  • 42 KthemAll

    4 3 Отговор
    Тази зган германеца ще си я изхвърли в България. Също както си изхвърля старата кола или хладилник.
  • 43 юрист

    3 5 Отговор

    До коментар #35 от "Румяна Костова":

    Г-жа руски трол, не съм умопомрачена, а съм нормален български адвокат от София. АБСОЛЮТНО НОРМАЛНО е за един адвокат, дори и от вашите руски адвокати, да цитира точно чуждите думи и да изгражда отгововърт си върху отричането или приемането им. Ясно е, че руските държавни тролове няма как дфа знаете това, защото нямате юридическо образование- голяма част от вас сте или руски педагози- студенти, или лица със средно образование. Апропо- защо ЗАЩО ТИ НИКОГА НЕ ЗАЩИТИ ПОНЕ ЕДНА БЪЛГАРСКА ТЕЗА? да не би, защото ти или съпругът ти сте от руски произход, но с български лични карти и с бг. гражданство? ;) И да те светна- набеждаването в психично заболяване Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ във вашето руско законодателство, та не е зле малко да си посъбираш българофобската руска уста...

    Коментиран от #48

  • 44 ХАСАН !!!

    10 0 Отговор

    До коментар #40 от "ХАСАН":

    Теб " Лично " от колко време те подканяме да си Одиш в Турция да си живееш ???????? Тука РАБОТА НЯМАШ !!!!
  • 45 юрист

    0 5 Отговор

    До коментар #41 от "Румяна Костова":

    Вашите училища са руските училища- къде ги смесваш с българските училища? Или става въпрос за руските училища в България, които обаче са подчинени на БЪЛГАРСКАТА, а не на руската държава, та страховете ти идват от това обстоятелство?
  • 46 Българина

    11 1 Отговор
    На хитлер са му били нужни 10 г за да вземе властта и оше толкова да направи германия сила! Да видим сега за копко време ще си изберат новия хитлер и дали ще имат време за мюсюманско прочистванеив, преди първия канцлер фес'!!!!
  • 47 Сещам се

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "ХАСАН":

    Ми май две държави бяха бая време под робство от една страна! Мюсюлманска беше май!
  • 48 Stefko 88

    0 2 Отговор

    До коментар #43 от "юрист":

    Ама по-точно не може да бъде казано. Браво.
  • 49 ЗайоБайо

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "юрист":

    Абе щом си толкоз печена, що не осъдиш Меркел , даже ще ти стана свидетел. Зареждай лайномета и - към Хага да видим колко те бива.
    А свекърва ти много умно е изтрила доказателството, което така или иначе нямаше да свърши работа.
  • 50 Мария

    2 0 Отговор
    ЗА ТЕЗИ КОИТО МНОГО ДЪРЖАТ ДА ОСТАНАТ ДОРИ И НЕЖЕЛАНИ В ЕВРОПА,ДА СЕ ОТДЕЛЯТ ПЛОЩИ ИЗВЪН НАСЕЛИНИТЕ МЕСТА.ПРИШЪЛЦИТЕ ДА НЯМАТ ПРАВО ДА НАПУСКАТ РАЙОНА И ДА ИМ СЕ ИЗМИСЛИ ТРУДОВА ЗАЕТОСТ С ЦЕЛ ПРЕХРАНА.ТО МАИ ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ КАТО НЕЩО ОТ МИНАЛОТО,АМА ДРУГ НАЧИН НЯМА!

    Коментиран от #52

  • 51 ХанкоБрат

    6 0 Отговор
    На маймуните Путин им пречи да се интегрират успешно. А иначе и на мен са ми безразлични всички Евро-гейски държави, които много държат да се освежават кръвчицата с кроманьонска и продължават да избират политици комунисти, които сега галено се наричат либерали.
  • 52 ЗайоБайо

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Мария":

    Ааааааааа, Марче, да си ходят, туй дето предлагаш му се вика ГЕТА и такива работи не щем у Европата
  • 53 стоян

    1 0 Отговор
    Браво за 32 коментар =кратко ясно и точно
  • 54 Познах те

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Отворено общество":

    Саламеееее,Саламе........те търсят по големи,тея вече не им стигат! Търси да предложиш негри които си играят със Слон!
  • 55 filo

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "ХАСАН":

    Какви човешки права бе Асене. Арабите не са хора, да се махат от Европа тия изроди неземни. За какво са дошли, за да ги хранят немците, а те да не работят, а само да убиват и изнасилват, за което трябва да бъдат изтърпявани от всички. Като са толкова равнопоставени да си седят вкъщи, да работят и да си живеят, но не са.
  • 56 Биде

    2 0 Отговор
    Вместо да протестират да свалят Меркел и да я набутат в затвора като я държат отговорна за кашата, която забърка в Европа и да търсят начини по-голямата част от сганта ,която покани да се върне там от където е дошла!!!!!!
  • 57 Orthodox

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "КАРАОРБАН":

    Няма да се случи, за съжаление. Просто затриването на бяла християнска Европа е част от плановете на световните кукловоди, а за съжаление в техни ръце има достатъчно много и мощни лостове за въздействие, чрез които могат да неутрализират всякакво недоволство, протест и съпротива на произволно големи човешки маси.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 гнида

    1 0 Отговор
    Ами това са си избрали !
  • 60 ХанкоБрат

    1 0 Отговор
    мулти-култи, муш-муш, боц-боц.....
  • 61 Тъп

    2 0 Отговор
    Шмеркел кани всьо африканска сволоч на дойче трапезата.Време е да почнем да издаваме зелени карти на бозавите шваби в Булгаристан.И без това ще са малцинство след десетина година в германскио халифат.Вилкомен натурален швабен в бугарско.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ДОКО

    1 0 Отговор
    ДО ТЪП ТЪП УСЕЩАЩ ГИ НЕЩАТА АМА В БЪЛГАРИЯ ЦИГАНОИДНАТА РАСА МОЖЕ ДА НИ ПРАТИ НА ТОЯ ФИЛМ..ТАКА КАТО ГЛЕДАМ ЕВРОРОМА СТАВА НАЙ СТАБИЛИШЕ ПАРТИЯ УНД ДЕМОКРАТИШЕ ЦУКУМФТ..
Новини по държави: