Last news in Fakti

11 Септември, 2018 14:27 9 713 28

Хиляди на стадиона да видят екзекуция

  • китай-
  • екзекуция-
  • стадион

Зловещи практики в Китай

В района на Гуандун има площад, който може да побира десетки хиляди. На него се извърши публична екзекуция, на която десетки, обвинени в търговия с наркотици, бяха екзекутирани с изстрел в главата. Практиката е куршумът да бъде платен от семейството на осъдените.

Това пише в своя статия от края на 2017 г. Стефано Зечи, цитирана от Against China.com.

Гражданите тогава бяха поканени на събитието чрез медиите и публични плакати. И те дойдоха много.

Много хора приемат смъртното наказание за тежки престъпления. В Китай обаче екзекуциите се превръщат в публични тържества. Смята се, че така хората се обучават да зачитат закона.

Така зрителят си мисли, че е добър и заслужава да живее, а задържаните са зли и заслужават смърт.

Как може държава, която е член на Съвета за сигурност на ООН да остане блокирана в такава анархичност? Отговор може да се намери в конфуцианския Китай, в който се приема нуждата от видимо наказание, с цел внушаване на страх и послушание.

Оказва се, че колкото повече научаваш за Китай, толкова по-обезпокоителна информация получаваш.

Проблемът е, че много хора възхваляват този модел. Дори в Италия се възприема идеята, че престъпникът в повечето случаи се измъква. Несъмнено италианската машина за справедливост има проблеми, но е лудост за пример да се дава Италия, където човешките права редовно се потъпкват.

Китайската съдебна система е корумпирана без да има минимални гаранции за обвиняемия. Използва се съдебна система, според която заподозрян може да бъде лишен от свобода до 3 години с директно решение от полицията, без за това да има съдебна заповед.

Най-вече тази система се използва срещу дисиденти.
В крайна сметка европейските привилегии са резултат от бавен и труден еволюционен процес. Трябва да ги защитаваме.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    7 60 Отговор
    ИМА И ПО ЦИВИЛИЗОВАНИ НАЧИНИ ЗА НАКАЗАНИЕ.

    Коментиран от #8

  • 2 Биде

    73 3 Отговор
    Зловещо, но може би възпитателно! При нас важи обратното цивилизовано и хуманно, но без никакъв ефект!
  • 3 СССРБарета

    30 2 Отговор
    да прави са авторите по-добре да убиеш умишлено някой и след три години да си на кафе с приятели както е в нашата некорумпирана съдебна система а и в огромната част от западната!
  • 4 624

    32 3 Отговор
    "Най-вече тази система се използва срещу дисиденти.
    В крайна сметка европейските привилегии са резултат от бавен и труден еволюционен процес. Трябва да ги защитаваме."

    Изводът в това писание надминава и най- смелите ми очаквания. Освен да пусна водата ще трябва да използвам и четката.
  • 5 Въпрос

    47 0 Отговор
    А у нас кога...корумпирани политици,мутри,дилъри и куп още измет-----кога???

    Коментиран от #25

  • 6 Guðmundsson

    6 48 Отговор
    В Китай комунистите са едни от най-извратен и те в света. Ето затова ще стават мощни земетресения и урагани там.
  • 7 Анонимен

    53 4 Отговор
    Стефчо дано да ти влязат цигани в къщата с по 30 присъди за да се радваш на европейското правосъдие.

    Коментиран от #10

  • 8 Барчо

    37 1 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕЕВ":

    И кое е точно по-цивилизованото???? И за кой точно е по-цивилизовано. Човек завякъл държавата с милиарди или я ощетил - разбирай народа да се измъкне с 5 гидини или пък ненормалник изнасилил дете на 3-10 години и го убил по особено жесток начин да бъде осъден на 10 години, пък да лежи 4. Или пък може би да осъдиш някой за нещо си на 2 доживотни плюс още 50 години. Та вкарваш го него в затвора с единствения шанс да излезе напред с краката. И какъв живот ще има този осъден. Дали пък смъртната присъда не е проява на милост към него и потърпевшите????

    Коментиран от #9, #12

  • 9 Барчо

    29 0 Отговор

    До коментар #8 от "Барчо":

    Не знам колко е корумпирана тяхната наказателна система, но какво да кажем за нашата??? А дали първо да не си оправим нашата, пък тогава да критикуваме чуждите, като имаме в предвид и икономиките ни също. Нашата като не е корумпирана защо престъпниците стават звезди и греят не в пандиза, а на свобода???
  • 10 Барчо

    27 0 Отговор

    До коментар #7 от "Анонимен":

    Ма там да е жена му и малолетното дете. Па да ги цункат, цункат ... И да оставят стаите пирон да завъртиш да няма къде да го закачиш. Европейските ценности са за бандитите, не за нормалния човек.
  • 11 Haralampito

    32 3 Отговор
    Статията осъжда смъртното наказание в Китай. Да, не е хуманно. Но да не забравяме, че китайският модел е успешен точно заради строгите закони и тяхното стриктно прилагане. Факт е, че и у нас преди 30 години почти нямаше наркомани и наркопласьори, защото тогавашната власт не си поплюваше.
  • 12 Реалист

    5 20 Отговор

    До коментар #8 от "Барчо":

    А какво ще кажеш да ти подхвърля торбичка бонбонки екстази в колата и затова да те опушкат без да си виновен? А може и като във Филипините където лудия ги хвърляше от хеликоптерите. Кое предпочиташ? Чувал ли си нещо за "презумпция за невинност"? Това бесепарите сте тотално неадекватни

    Коментиран от #16

  • 13 Оne wise

    7 5 Отговор
    Наистина в 21 век такова античовешко поведение и то от една такава огромна държава човек е трудно да си представи. Аз също съм твърдо против отнемане на човешки живот чрез кръвопролитие, но нямам нищо против осъдените да бъдат обесени.
  • 14 Гост

    25 0 Отговор
    Нехуманни били! А ние сме, като изписваме вежди на наркопласьорите, които продават дрога на децата ни.
  • 15 най великата нация

    17 3 Отговор
    за това са най великата нация !
    с 5000 годишна цивилизация , от които цял свят зависи на 100%
  • 16 467

    17 1 Отговор

    До коментар #12 от "Реалист":

    Ако живееш в Бг поогледай се по улиците докъде сме я докарали с "превенция на престъпленията" и "презумпция за невинност".
  • 17 Футоролог

    5 2 Отговор
    След сто години, когато по-голяма част от това, което правят хората се извършва от роботи, тогава екзекуциите, ще са за естетическа наслада на малкото късметлии от по-заможните. Така де от робота не може да се очаква да нарушава закона.
  • 18 Убаво нящо и полезно

    10 0 Отговор
    Ми това е хубаво бе, само трябва да платим пътните разходи .

    Коментиран от #20

  • 19 МЪСТ

    7 3 Отговор
    ДО ВСИЧКИ БОКЛУЦИ ОТРЕПКИ КОИТО СА ПРОТИВ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ ИЗМЕТ СТЕ КОЯТО ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЛИЧАВА ОТ ЗЕМЯТА
  • 20 аналитик

    3 4 Отговор

    До коментар #18 от "Убаво нящо и полезно":

    Съгласен. Натоварваме Боко и 799999 номенклатури във вагони, заваряваме ги и плащаме пътя и по 3 патрона на китайците. На вагоните ще напишем: Най-опасен товар. 72 години стига! Отвориш ли, чака те ГЕРБ, БСП, ДПС, НДСВ, СДС, ЕВРОРОМА, ДОСТ, А- така Юруш, БДЦ, ДСБ, ДБГ.... Изалепени снимки на гробищата ни, по-големи от градове. С обратна разписка... Китайците ще се погрижат. Само Боце да не извади червена книжка, че чинайците от ККП ще ги пуснат и ще се върнат да ги преизберем и ще ни довършат.
  • 21 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    8 1 Отговор
    Всички от управленската шаика от 1989г насам на гилотината
  • 22 Парламента

    6 1 Отговор
    На стадион Васил Левски
  • 23 2сфдг

    3 0 Отговор
    В изречението-но е лудост за пример да се дава Италия- вместо Италия да се чете Китай.
  • 24 Luso

    7 0 Отговор
    Е ,защо да ги защитаваме европейските привилегии за справедлив процес? Ние не сме престъпници.
  • 25 KoKi4a

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Въпрос":

    Тия дена...
  • 26 стоян георгиев

    1 2 Отговор
    интересно как не ги изтрепаха тия наркотрафиканти в китаи.ежегодно ги разстрелват,а те стават все повече и повече!
  • 27 Бесен

    4 1 Отговор
    ПРАВИЛНО!!! БРАВО НА КИТАЙ!!! ТАКА И ТРЯБВА!!!
    Либералните боклуци в така наречения демократичен сввят направиха така, че престъпниците и изметта на обществото имат повече права от жертвите и така, че обществото да плаща милиони за да живее един доказан социопат, който няма право на живот!
  • 28 Бат Сали

    4 0 Отговор
    Кои в България ще гласува такъв закон бе братлета, като след това трябва да си плати куршума ,и ето за това Китай е номер 1.всички други коментари са излишни.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания