Last news in Fakti

12 Септември, 2018 07:49 4 509 6

САЩ към Иран: Внимавайте в картинката

  • сащ-
  • иран-
  • ирак-
  • багдад

Белият дом предупреди Техеран за ролята му в Ирак

САЩ към Иран: Внимавайте в картинката - 1
Снимки: БТА/АР

Белият дом предупреди Техеран, че ще го държи отговорен за всякакво нападение в Ирак, извършено от съюзници на Иран, при което пострадат граждани на САЩ или американски интереси, съобщи Reuters.

"През последните няколко дни наблюдаваме опасни нападения в Ирак, в частност срещу консулството на САЩ в Басра и американското посолство в Багдад", се посочва в комюнике на пресслужбата на Белия дом.

"Иран не стори нищо, за да спре тези нападения, извършени от негови съюзници в Ирак, на които той оказва финансова подкрепа, обучава ги и им доставя оръжие", се посочва в комюникето.

"Съединените щати ще държат режима в Техеран отговорен за всякакво нападение, в резултат на което пострадат нашият персонал или са нанесени щети на сгради на американското правителство", предупреждава Белият дом. "Америка ще отговори бързо и решително в защита на живота на американците", се добавя в комюникето.

Три минометни снаряда паднаха в петък в силно охраняваната "зелена зона" в Багдад, където се намират сгради на иракското правителство и посолството на САЩ. При нападението, чиито извършители не бяха идентифицирани, нямаше пострадали, нито материални щети, според иракските власти.

САЩ към Иран: Внимавайте в картинката

Американското консулство в Басра е разположено близо до летището, което беше подложено на ракетен обстрел в събота. Властите не съобщиха за жертви и разрушения в резултат на нападението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    55 5 Отговор
    Когато не можеш да влияеш на политиката на една държава,да откраднеш ресурсите и ,да контролираш финансите и да внедриш свое правителство от предатели на избори, ставаш враг и диктатор.
  • 2 СссереМ

    14 42 Отговор
    Да внимават че не се знае какво ще сънува бай Дончо,и с колко томахавки ще ги нахрани.

    Коментиран от #4

  • 3 аналитик

    21 2 Отговор
    Чу ли Бойко? Ти наливаш милиарди в пътни фирми от 3 мандата, а те строят некачественни пътища убийци на хора и коли. Ще тте държим отговорен и за всяко ауто, което е застраховано в одобрени от вас ЗК, всеки аварирал автомобил на пътя, всяка смачкана от катастрофирал автомлбил мравка. Вие сте виновни!!! - ето САЩ ни показа как да гледаме на нещата. Значи първата брада, която я присвие язвата и метне бомба по сянката на американски Хамър и дори настъпи фас, от американски рейджър пулач е ТЕРОРИСТ,, ИРАНЕЦ,,...!???? БЕТОН ЛОГИКА И,, ПРАВОРАЗДАВАНЕ,,... Тенкю САЩ!
  • 4 Ротшилд

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Бай жид да го духа
  • 5 експерт

    13 1 Отговор
    Нищо не могат да направят говедата и това много добре го знаят. Персите са въоръжени достатъчно за да пратят на дъното кашоните на говедата и да се връщат говеда в кочината си в цинкови ковчези както хиляди се връщаха от Виетнам.
  • 6 476

    1 1 Отговор
    Не зная какво прави Иран в Ирак . Но света зная кой унищожи Ирак кой излъга че има Садам химическо оръжие и предизвика поредната унищожителна война така че местното на САЩ не е в Азия а Америка .