Last news in Fakti

12 Октомври, 2018 06:30 2 298 1

Меркел: Брекзит е в детайлите

  • брекзит-
  • германия-
  • детайли-
  • ангела меркел-
  • великобритания-
  • ес

Въпросът за излизането на Лондон е в детайлите, каза Меркел

Меркел: Брекзит е в детайлите - 1
Снимка: БТА/ AP

Германската канцлерка Ангела Меркел приветства постигнатия напредък в преговорите за споразумение за Брекзита и заяви, че иска запазването на близки отношения с Великобритания, особено по въпросите на сигурността, и след като тя напусне ЕС, предаде Ройтерс.

"Надявам се, че има напредък, очевидно има напредък, но понякога проблемът е в подробностите - така че всичко ще бъде уредено, когато бъде уредено", заяви тя на пресконференция след срещата си с холандския премиер Марк Рюте.

По-рано главният преговарящ от страна на ЕС Мишел Барние заяви, че е възможно следващата седмица да бъде постигнато споразумение и подчерта, че Великобритания трябва да приеме евентуален контрол върху търговията между Северна Ирландия и останалата част от страната. Меркел подчерта, че преговорите са в решаваща фаза и колкото по-скоро бъдат приключени, толкова по-добре. Холандският премиер Рюте заяви на съвместната пресконференция, че е от голямо значение Брекзитът да се състои възможно най-организирано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    2 0 Отговор
    Папуасите са в германия, дявола не знам къде е! Тази и дявола не я иска щото не се знае полската еврейка какви ще докара в ада, да им разваля организацията
Новини по държави: