11 Октомври, 2018 13:38 2 901 3

Тони Блеър: Гласувайте против Брекзит

  • тони блеър-
  • тереза мей-
  • великобритания-
  • брекзит-
  • ес

Бившият премиер на Великобритания посъветва Лейбъристката партия да гласува срещу споразумението на Тереза Мей

Тони Блеър: Гласувайте против Брекзит - 1
Снимки: БТА/АР

Бившият британски премиер Тони Блеър заяви, че би посъветвал депутатите от Лейбъристката партия да гласуват против споразумението за Брекзит, договаряно от Тереза Мей с ЕС, предаде Reuters.

Блеър, премиер от Лейбъристката партия от 1997 до 2007 г., заяви, че избирателите трябва да получат възможност за нов референдум дали страната да остане в ЕС, защото според него британската политика е блокирала.

Ако Мей постигне споразумение с ЕС, тя ще трябва да го прокара в парламента, който е разделен по въпроса за Брекзита. Лейбъристката партия даде знак, че вероятно ще гласува срещу каквото и да било споразумение, което премиерът внесе.

Тони Блеър: Гласувайте против Брекзит

На въпрос, зададен му на медийно събитие в Лондон, дали би посъветвал депутатите от лейбъристи да гласуват срещу възможно споразумение, Блеър отговори така: "Определено е сложно, всичките алтернативи са по-лоши".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Bubbles

    10 2 Отговор
    Абе ще ви дойде акъла в главата на вас!
  • 3 сноу

    12 3 Отговор
    А..Тони Блейката откъде изпълзя бе..Търсеха на дивана ,под дивана а той..на мегдана..Нещо здраво беше послъгал за Ирак ,та станаха много бели и се потрошиха доста подредени държавки ,поразпитаха го, ама той нали е артист ,мига ,мига като мишка в трици и се покри.
Новини по държави: