Last news in Fakti

12 Октомври, 2018 07:29 2 095 21

Мадуро: Тръмп нареди да ме ликвидират

  • венецуела-
  • николас мадуро-
  • колумбия-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • хуан мануел сантос

Венецуелският президент твърди, че Белият дом е поискал от Колумбия да го убие

Мадуро: Тръмп нареди да ме ликвидират - 1
Снимки: БТА/АР

Венецуелският президент Николас Мадуро заяви, че САЩ са наредили на Колумбия да го убие, предаде DPА.

"Белият дом е възложил на Богота задачата да убие Мадуро", каза президентът в изявление, излъчено по радиото и телевизията. Той не подкрепи обвиненията си с доказателства. Мадуро и преди е обвинявал Вашингтон, че помага на хората, които стоят зад нападението с дронове на 4 август срещу него в Каракас и че води икономическа война срещу Венецуела.

Веднага след нападението той обвини за него колумбийския президент Хуан Мануел Сантос.

В изявлението си Мадуро заяви, че Бог и народът го закрилят и че ако с него се случи нещо, работническата класа трябва да започне обща стачка и бунт.

Мадуро не спомена случая с градския съветник от опозицията Фернандо Албан, който почина, след като падна от прозорец в централата на агенцията за вътрешно разузнаване в Каракас в понеделник.

Мадуро: Тръмп нареди да ме ликвидират

Правителството казва, че той се е самоубил, докато опозицията обвинява властите в престъпление. Албан беше задържан заради предполагаемата му замесеност в атаката с дроновете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    23 4 Отговор
    Това го знае всяко дете!
  • 2 Факт

    26 10 Отговор
    Нищо чудно-американците са убийци и кръвопийци по природа.
  • 3 ДЪРЖАВНА ПОРЪЧКА

    23 4 Отговор
    НЯКОЙ СЪМНЯВА ЛИ СЕ В ТОВА.......ДА СИ СПОМНИМ ....КАСТРО !!!
  • 4 некойси

    17 3 Отговор
    То вече си е традиция, или покушение, или преврат или икономическа война в зависимост от това каква съпротива срещат.
    Не случайно наричат страните от латинска Америка задния двор на щатите, някогашните развити икономически страни са поставени под зависимост и умишлено съсипвани десетилетия наред.
    Така изглеждат благодарение на тях.
  • 5 бай Коста

    11 4 Отговор
    Брей, какъв народ ,нация са тези Американци ,на всякъде се бъркат и създават всички нередности на земята ,

    Коментиран от #15

  • 6 България е във НАТО и ЕС

    8 12 Отговор
    Ако иска Тръмп да го убие до сега да е при садам и кадафи мадурко е един комунистически боклук народа умира от глад
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 впечатлен

    7 6 Отговор
    На всички некадърници, заразени с някакви уж комунистически идеи, които досега никой не успя да докаже, че стават за нещо, все някой им е виновен. Народът гладува, животът му е мъчение, поне го изпитахме на гърба си, и вместо да търсят вина в нечестното си управление, в злоупотребата с власт, в некадърността си, все някой им виновен. Но те самите - никога! Порок, това е управлението, наречено комунистическо. И винаги за сметка на народа! Около някакъв вожд се скупчват лакеи, на които дават привилегии да се чувстват над останалите и те подкрепят със всички сили порочната система, наречена комунистическа. Колкото до Кастро, на колко години почина той? Толкова дълъг живот дай, Боже, всекиму.

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Българин

    2 9 Отговор
    Браво на Тръмп ако избави народа от тая гад мръсна проста
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гост

    1 5 Отговор
    Няма да те убива никой бе Мъдурко споко … само ще ти резнат мадурите ...
  • 15 Джон Пъркинс

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "бай Коста":

    Не са американската нацията а шепа костюмирани разбойници, които задават и твоите опорки ама тебе това не те вълнува, щото си гладен и продажен балкански субект.
    "Когато човек печата пари - това е измама, когато държавата печата пари - инфлация."

    Коментиран от #16

  • 16 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Джон Пъркинс":

    Съжалявам че не мога да ти сложа 100 + са. Кратко , точно и ясно казано.
  • 17 ЗЕВС

    1 0 Отговор
    На 14 септември 1960 г. Венесуела убедила Иран, Ирак, Кувейт и Саудитска Арабия да създадат Организацията на страните производителки на петрол или ОПЕК — политическа организация, която щяла да придаде ново значение на петрола като политическа стока и в крайна сметка изцяло да промени световния политически ред. Големите петролни компании вече нямало да диктуват цената на петрола. През 60-те години ОПЕК, към която впоследствие се присъединили и Алжир, Индонезия, Либия, Нигерия, Катар и малките Обединени арабски емирства, започнали колективно да вдигат цената на петрола и да принуждават големите играчи и страните вносителки като САЩ да поемат част от тежестта на корекциите, която били прехвърлили върху износителките на петрол.
  • 18 ЗЕВС

    1 0 Отговор
    През 1971 г. Венесуела рязко вдигнала таксите, които налагала на петролните компании за всеки изпомпан барел, със 70 процента и обявила намерения да национализира петролната си индустрия. Скоро била последвана и от други държави в ОПЕК, което поставило големите компании, страните вносителки и другите участници в стария петролен ред в ситуация, в която повече от 53 процента от най-важния ресурс в света бил под контрола на ОПЕК.

    в отговор на арабско-израелската война от 1973 г. арабските страни членки на ОПЕК наложили ембарго на петролните доставки за САЩ и Холандия. Това довело до невъобразими последствия. С намаляване на производството в страните членки на ОПЕК САЩ не успели да покрият недостига и бившият ключов производител станал жертва на спада на собственото си производство. За кратко Вашингтон обмислял да завземе полетата в Близкия изток с военна сила, но се въздържал донякъде и заради заплахи от Съветския съюз. Обезсилен, Западът можел само да стои и да гледа как цените на петрола скачат повече от четири пъти до над 20 долара на барел.
  • 19 ЗЕВС

    1 0 Отговор
    Петролното ембарго от 1973 г. изцяло променило картата на властта в света. Картелът ОПЕК се очертал като новия геополитически фактор, международното страшилище, което контролирало повече от половината от петрола в света и можело да подчини някога непобедимите западни сили. За броени месеци потокът на приходи и власт в света рязко сменил посоката си, след като САЩ, Европа и Япония започнали да изнасят огромни суми пари за ОПЕК. През 1979 г., след като кризата със заложниците в Иран вдигнала цените на петрола до тридесет и четири долара за барел, годишните печалби на ОПЕК скочили до днешния еквивалент на почти три четвърти трилиона долара. Това било най-голямото и най-неочаквано преразпределение на богатство в историята, икономическа революция с невиждан дотогава размер.
  • 20 ЗЕВС

    1 0 Отговор
    Ключът за разбиване на ОПЕК и връщането на Американската хегемония е Ирак — страна с поне 150 милиарда барела суров петрол и с най-ниските производствени разходи в света с изключение на Саудитска Арабия. Месеци преди атаките на 11 септември, когато вицепрезидентът Чейни (още един петролопроизводител) чертаел нова национална енергийна политика, той и други енергийни стратези от Белия дом задълбочено разглеждали карти на иракските петролни полета, за да преценят колко иракски петрол може бързо да се изкара на пазара. Преди войната Ирак произвеждал по 3,5 милиона барела на ден и много представители на бизнеса и правителството смятали, че обемът лесно може да се увеличи до седем милиона до 2010. Ако това било така и ако Ирак можел да бъде убеден да пренебрегне квотата на ОПЕК и да започне да произвежда с максимална мощност, потокът нов петрол практически щял да сложи край на възможностите на ОПЕК да контролира цените. След Ирак с променен сценарии се повтаря и във Венесуела.
  • 21 Петър Волгин

    2 0 Отговор
    Сингапур има контрол на цените, и 40% от болниците са безплатни - държавни, другите болници са на издръжка на работодателите, 80% от строителството е държавна работа и инвестиция, 32% от работещите са на държавна работа. Но ИПИ и "Отворено общество" - буржоазните икономисти, твърдят за супер пазарна икономика и малки разходи за здраве 3% от БВП(но като пари над 1000% над българските здр. разх.) Така буржоазните - десните икономисти тролят и хейтят, ЛЪЖАТ, лъжат - че Естония няма корпоративен данък ощ от 2000г. Естония 2006г. 23% корп данък, 2007ма 22%, 2008-2014 е 21%, 2015 до сега 20%. При Костов е бил 20%, царя 15%, станишев до сега 10%