12 Октомври, 2018 15:29 1 868 10

Германия да си плати репарациите към Гърция

  • германия-
  • репарации-
  • гърция

Франк - Валтер Щайнмайер на визита в Атина

Германия да си плати репарациите към Гърция - 1
Снимка: БТА/AP

Гърция все още настоява Германия да изплати репарации на страната. Това заяви гръцкият президент Прокопис Павлопулос по време на среща с германския държавен глава Франк – Валтер Щайнмайер, съобщи Катимерини.

В момента Щайнмайер е на визита в Атина. Гърция смята, че Германия трябва да й изплати репарации от времето на Втората световна война и заем, който страната е била принудена да отпусне на германските власти.

„Ние разглеждаме тези искания за репарации и връщане на заеми, като изискуеми и законни“, заяви Павлопулос.

Германските представители отказват да обсъждат връщането на репарации. Там не смятат, че имат подобно задължение. Германия припомня, че още през 1960 г. е изплатила 115 млн. германски марки на Гърция, с което задълженията й са приключили.

Подобни искания към Германия имат и властите в Полша. Все пак Павлопулос заяви, че Гърция настоява за подобряване на отношенията с Германия.

Той обаче настоя за решаването на въпросите с кредитите.

Германия беше най-големия кредитор на Гърция по време на икономическата криза в страната. Според местните обаче страната е настоявала за големи финансови съкращения, което намалило стандарта на живот на гърците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А стига бе

    15 2 Отговор
    Да плащат като са балъци-гърците ще подрипат сиртаки,амуджите ще ги клатят на сред Берлин, а германеца ще бачка като луд и ще плаща заради идиотите в политиката и правителството.

    Коментиран от #4

  • 2 🤦🏼‍♂️До 1

    1 6 Отговор
    ти трол си на кой
  • 3 Шалом

    6 5 Отговор
    Пазете евреите,защото на един умрял евреин се раждат двама-гърци!
  • 4 ГосТ

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "А стига бе":

    Много точно казано, докато им гръмнат бушоните пак
  • 5 Българин

    2 6 Отговор
    Да плащат мръсните шваби до стотинка и амуджите да гръмнат всичко тука от бранденбург до щутгард и от пасау до куксхафен. Германия на сапун!!!
  • 6 На шурея шуролинката

    5 0 Отговор
    Гърците са прословути в наглостта си! - Ако трябва да се гледа на въпроса с парите на Гърците им опростиха над 500 милиарда евро заеми след бурното наливане на пари при влизането им в ЕС.
  • 7 Кико

    6 0 Отговор
    Когато немците трепнаха ,"наглия"народа в Гърция през войната е добре!Ти тъп шуреи сигурно не си прочел и една реклама през живота си камо ли история! Пиши да научиш едно село в Гърция ГОРГОПОТАМО. То не е едно а цяла Гърция. Колкото за заемите от Германия към Гърция то са за закупуване на военна техника.от Германия към Гърция..Същото се случва сега с България - Ето ви заем да си купите самолети.
  • 8 Манаф

    8 0 Отговор
    Първо гърчолята да платят за заграбените земи на българите от Беломорска тракия ,а после дебелогъзите гъркини да тръгнат да поработят малко а не цял ден да ядат спят и пърдят, и чак тогава да просят от Райха
  • 9 Готин ама не съвсем

    3 1 Отговор
    А кога Германия ще си изплати дълговете към България за ВСВ???
    Дето толкова години ги хранихме и поихме в България и дето влаковете вървяха един след друг, със селскостопанска продукция, за изхранване на немската армия!
  • 10 Райчо циганина

    1 0 Отговор
    Мързелив народ са тези Гърци , като нас циганите в България
Новини по държави: