Last news in Fakti

12 Октомври, 2018 16:30 2 412 5

Косово може да размени територии със Сърбия

  • косово-
  • хашим тачи-
  • сърбия

Хашим Тачи се надява на споразумение до пролетта на следващата година

Президентът на Косово Хашим Тачи обяви, че се надява страната му да постигне споразумение със Сърбия преди следващата пролет, съобщи B92.

Според Тачи този договор ще включва размяна на граници и промяна на територии. Самият президент е един от поддръжниците на размяната на територии със Сърбия.

„Размяната на територии не е идея, която искам да представя, но след всички тези конфликти, това изглежда като единственото решение. Ако и двете страни се съгласят никой не може да се противопостави. Това споразумението ще донесе стабилност. В момента Сърбия и Косово си пречат непрекъснато. Така бъдещето и на двете страни е блокирано. Аз не искам това да се случи“, заяви Тачи.

Той подчерта, че за да може Косово да приеме такова предложение, то трябва да включва признаването на независимостта на страната.

При споразумение и Сърбия и Косово ще могат да преговарят за влизане в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕДИН

    6 0 Отговор
    ПРЕСТЪПНИК КОЙТО МОЖЕ ДА БЪДЕ НАГРАДЕН ЕДИНСТВЕНО И САМО СЪС СМЪРТ !
  • 2 Nasam natam

    1 0 Отговор
    Косово и србия сси обменят територии
    Косово и србия няма да си обменят територии

    Ще има смяна на граница
    Няма да има смяна на граница

    Косово и србия ще променят границата
    И също няма да променят...
  • 3 ИВО

    2 0 Отговор
    КРАВАРИТЕ ОТКЪСНАХА КОСОВО ОТ СЪРБИЯ И ТОВА БИЛО ДЕМОКРАТИЧНО. РУСНАЦИТЕ ВЗЕХА КРИМ И ТОВА БИЛО АГРЕСИЯ
  • 4 Ккк

    3 0 Отговор
    Когато сърбите крадяха бъргарска земя им беше добре нека сега да видят и другата страна на медала. Кога ще ни върнат Западните покрайнини?
  • 5 Гошо

    2 0 Отговор
    Никеловите залежи и златните мини в Косово ли ще останат, което всъщност беше задачата на "мероприятието" наречено "Косово" или ще се върнат на Сърбия? Това е основният въпрос, а всичко останало е за пред матрЯла..