12 Октомври, 2018 17:57 4 499 2

Милиардер атакува Саудитска Арабия

  • саудитска арабия-
  • журналист-
  • ричард брансън

Ричард Брансън замрази бизнес отношенията си със страната

Британският милиардер Ричард Брансън е замразил своите бизнес отношения със Саудитска Арабия, съобщи Гардиън.

Действията на Брансън са в отговор на обвиненията срещу Саудитска Арабия за убийството на репортера Джамал Кашоги. Смята се, че той е бил убит в консулството на страната в Истанбул.

Кашоги беше колумнист в американския вестник „Вашингтон Пост“.

„Ако тези обвиненията са верни, това очевидно ще промени възможностите на всеки в Запада да прави бизнес със Саудитска Арабия“, заяви Брансън.

Той е основател на авиокомпанията Virgin Group. На този етап компанията ще преустанови туристическите полети до Саудитска Арабия.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и британският външен министър Джереми Хънт вече поискаха обяснения от страната. Тя вече е изправена пред международен натиск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    3 1 Отговор
    „Ако тези обвиненията са верни, това очевидно ще промени възможностите на всеки в Запада да прави бизнес със Саудитска Арабия“, заяви Брансън.
    Не, няма.
    Ония си плашат и си правят каквото си искат.
  • 2 Хохохо

    0 1 Отговор
    Да, така беше..
Новини по държави: