Last news in Fakti

13 Октомври, 2018 09:11 2 175 6

Хакнати са профилите на 29 милиона потребители

  • facebook-
  • атака-
  • пароли-
  • акаунт-
  • потребител

Атака

Хакнати са профилите на 29 милиона потребители - 1
Снимка: Shutterstock

Жертва на хакери са станали не 50 милиона, а 29 милиона от потребителите на най-голямата социална мрежа – Facebook. Новината беше съобщена от мениджъра по сигурността в компанията Гай Розен. Още в края на септември от Facebook признаха, че са открили уязвимост, която е позволила на хакери да проникнат в профилите на 50 милиона потребители. Компютърните гении са успели да влязат, ползвайки услугата „преглед на страницата за други ползватели”, чрез която са получили паролите на съответните потребители. От Facebook уточниха, че грешката е отстранена.

„Сега знаем, че атаката е засегнала по-малко потребители, отколкото предполагахме. От 50 милиона възможни засегнати акаунта, едва на около 30 милиона са били откраднати паролите” се казва в съобщение на Facebook до медиите.

Хакерите са получили достъп до лични данни, като e-mail адрес и телефон, както и друга лична информация, като местоположение, вероизповедание и други. Всички засегнати потребители ще бъдат уведомени в най-скоро време.

Стана ясно и точно кога е била атаката – 14 септември. От Facebook обаче е регистрирана като външна намеса чак 11 дни по-късно. След два дни тя е била отстранена, а данните по незаконното проникване са предадени на властите. ФБР разследва атаката. Оттам са помолили Facebook да се разгласява детайли за инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 социалки

    25 3 Отговор
    "..едва на около 30 милиона" Идиоти, "едва" тия милиони за нищо ги нямат ! Продължавайте да сте роби и зомбита на Зукърбъргчо и неговите господари от CIA !?
  • 2 ГосТ

    16 2 Отговор
    Те мозъците им са хакнати,за профилите седнали да се притесняват 😂 Голема работа са сащ,т'ва фейсбуци,айфони... 😂
  • 3 Borislav Popov

    17 4 Отговор
    Сега Путин ще знае адресите на всички соросоиди в България. Да стягат багажа и да бягат към обора.
  • 4 Българин

    10 0 Отговор
    Анти фейсбук настроение имам пълна тъпотия е това само клюки и зомбиране
  • 5 Хакер

    7 0 Отговор
    Хак им е
  • 6 Хохи

    6 0 Отговор
    Хакнати МОЗЪЦИ!!!
    около 6000 000 000