Last news in Fakti

27 Октомври, 2018 08:42 4 075 22

Макрон: Политици в Източна Европа лъжат народа си

  • еманюел макрон-
  • полша-
  • унгария-
  • виктор орбан

Френският президент изрази гнева си срещу правителствата на Унгария и Полша

Макрон: Политици в Източна Европа лъжат народа си - 1
Снимки: БТА/АР

Френският президент Еманюел Макрон обвини лидерите на Унгария и Полша, че лъжат народа си с антиевропейските си позиции, предаде AFP.

В изказване в Братислава Макрон изрази гнева си срещу правителствата на двете източноевропейски страни, седем месеца преди изборите за Европейски парламент, които за френския президент са сблъсък между националисти и проевропейски прогресисти.

"В Унгария и Полша някои лидери се заиграха с една недопустима идея. Като ги слушам да сравняват Брюксел и Москва от едно време, това е лудост и е недопустимо. Те лъжат народа си", заяви Макрон на английски на "гражданска консултация" за Европа в Братислава пред проевропейска публика.

"Когато виждам големи плакати с надпис "Стоп на Брюксел", какво правят те? Искат да спрат Брюксел и структурните му фондове ли? Ами хайде, де, направете го! Как се издържат? От какво се издържа (партията на унгарския премиер Виктор Орбан) Фидес, кой ги финансира? Кой им е платил? Кой е направил кариерата им? Европейските структурни фондове!", заяви Макрон.

"Националистите набраха сили, те вече спечелиха в някои европейски страни. Защото ги осъждахме само морално, без да искаме да се борим с тях чрез въпроси и отговори. Защото са съгласни да разтурят Европа, но я питайте националистите какво решение предлагат заедно", добави той.
След Братислава, където разговаря със словашкия президент Андрей Киска и премиера Петер Пелегрини, Макрон посети Чехия, където се срещна с президента Милош Земан и премиера Андрей Бабиш.

Макрон бе на посещение в Чехия и Словакия по случай 100-годишнината от създаването на Чехословакия на 28 октомври 1918 г.

Макрон: Политици в Източна Европа лъжат народа си

И в двете столици френският президент заяви, че не вярва в разделението изток-запад на европейския континент и призова за укрепване на Европа, както в отбраната, така и в еврозоната.

В Чехия президентът Милош Земан и премиерът Андрей Бабиш увериха Макрон в подкрепата си за европейската интеграция и укрепването на единството на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Факт

    68 9 Отговор
    По-големи лъжци от западните джендър-политици няма-факт!!!
  • 3 Пародия

    62 4 Отговор
    Макрония ли е, пародия ли е ... слушаме неща от преди падането на железната завеса .. говорят ни все едно живеем в един изолиран свят и не знаем какви ги творят те по света ? )
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Признание

    46 4 Отговор
    Ето поне има признание, че политиците и кариерата им е изградена на база пари от Европа, вместо да се срамува от този факт - той се хвали че храни политици в по-бедните държави )
  • 6 Гост

    58 1 Отговор
    Макроне гледай баба си не давай акъл за неща които не разбираш ,държавите които критикуваш нямат намерение да се превръщат в мюсюлманско капучино .
  • 7 Седерасти яжте лайна

    47 3 Отговор
    Проститутката на Ротшилдите дгд.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мустачки

    40 2 Отговор
    Харесайте, ако смятате Ротшилдите и помияра им Макрон за готови за сапун.
  • 10 ""Европеец""

    42 1 Отговор
    Те нашите не ни лъжат, краднат
    еврофондове на поразия и ни убеждават, че ще живееме по добре от всякога( ама кои).
    Унгария и Полша поне държат за
    народите си.
  • 11 толерастията е вредна

    38 3 Отговор
    "проевропейски прогресисти" !?!? Така ли се наричат гропокопачите на Европа вече ???? Женската истерия на Макрон дори не смятам да я коментирам, но и не бива да я подценяваме, защото хората с девиации са опасни и могат да ни нанесат вреди по всяко време !!!

    Коментиран от #17

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Помнещ

    29 1 Отговор
    Срам за великите му предшественици
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Румяна Костова

    22 1 Отговор
    Макрон първо да се погрижи за рейтинга си в своята държава,който непрекъсното пада,а после да дава акъл на политиците в Полша и Унгария.
  • 16 Borislav Popov

    25 2 Отговор
    То пък западноевропейските - хич не лъжат народа си ! Докараха ли черни талибани уж за добро ? И то от лакомия - че щели да работят за жълти стотинки. От една страна искаха да прецакат собствените си народи като им домъкнат евтина работна ръка , а от друга се оказа че новодошлите изобщо не желаят да работят и сега трябва на готово да издържат и тях!!!
  • 17 Пешо

    18 1 Отговор

    До коментар #11 от "толерастията е вредна":

    Така е, този вече причини достатъчно вреди на страните от Източна Европа и в частност на България и то за съжаление със съдействието на нашите продажни политици.
  • 18 дедо Стою

    6 0 Отговор
    Е, за нас не се отнася. Нас Никой не ни взема на сериозно....
  • 19 сноу

    15 1 Отговор
    Тоя полуфабрикат здраво е напомпал пилешки мускули и взел да се ерчи пак на Източна Европа и то защо...? Щото не искали гаджали ,маймуни,качулки ,арабели, пингвини и терористи в държавите си и тъпите чиновници от Брюксито да им нареждат, колко боклук да наредят на трапезата си.А бе, ей джудже ,я се огледай като се върнеш у Франсето, дали има останал бял човек ,че поне малко да оправдаеш стария лаф ,че сте от белите страни.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ХанкоБрат

    15 1 Отговор
    Скапаните любители на черни патки ще дават оценки на лъжци?????
    Как щели да издържат държавите на белите хора без фондовете им ......?????
    Абе малоумен неук джендър, ние сме имали държава, когато вашия анално податлив народ е живял в пещери и землянки. Така че ако попрочетеш малко история ще ти стане ясно, че доста държави са оцелели и без джендънския ви съюз.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: